Komentāru KONKURSS: Ko dāvināt, dodies apciemot jaundzimušo?

Komentāru KONKURSS: Ko dāvināt, dodies apciemot jaundzimušo?

28. Jan 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad mazulītis ieradies pasaulē, tuvākie radi un draugi steidz sveikt jaunos vecākus un labprāt piesakās ciemos, lai jaundzimušo apsveiktu klātienē.

Šādām reizēm tiek sagādātas skaistas dāvanas - gan praktiskas, gan varbūt arī ne tik praktiskas. Mēs vēlamies noskaidrot, kuras ir  noderīgākās raudzību dāvanas, bet kuras - mazāk praktiskās. Tāpēc - lai iet konkurss!

Piedalies konkursā un padalies ar savu pieredzi! Tepat komentāros pastāsti:

  • kas bija noderīgākā dāvana, kuru saņēma Tavs bērniņš?
  • kādas dāvanas, Tavuprāt, nākot raudzībās, labāk nedāvināt?

Esam pārliecināti, ka jūsu komentāri kalpos kā noderīgi ieteikumi citiem. Tiem, kuriem tuvākajā laikā gaidāma viesošanās pie kāda nesen dzimuša bērniņa.

BALVA

Wooly Organic grabulītis*

UN

Huggies® Elite Soft autiņbiksītes 

Laimīgo uzvarētāju izlozēsim un paziņosim 1.februārī.

* attēlam ir ilustratīva nozīme

daydreamer daydreamer 28. Jan 2019, 15:30

Kad gaidījām meitiņu, nolēmām, ka paši nepirksim rotaļlietas, jo zinājām, ka tās “atnāks” pašas! Un tā arī bija! Bet visvairāk man patīk, ka mums dāvināja vilnas zeķītes dažādu izmēru, karotīti pirmajām ēdienreizēm, tādu, kur var ieāķēt pirkstiņu, lai pati var mēģināt likt mutē, ir uzdāvināti pirmie apaviņi un drēbītes, kas nav pirmie izmēri. Praktiskas un pārdomātas dāvaniņas, kas man pašai arī sagādā prieku!
Par autiņbiksītēm un salvetēm gan nebiju sajūsmā, jo sākumā ir tā “taustīšanās”, kas labāk manam mazulītim, kas man pašai šķiet ērtāk u.c.
Ļoti sirsnīgi man šķiet, ka mana mamma bieži dāvina lietas, kas noder man šajā periodā, piemēram, fenheļa tēja, grāmata par piebarošanu, un tāda lielā dāvana no maniem vecākiem bija virtuves kombains par ko esmu ļoti pateicīga! Protams, tā ir visai dārga dāvana, bet, ja ir iespēja, tad tas ir kaut kas, kas palīdzēs mammai ikdienā ar mazo.

SantaMedne SantaMedne 28. Jan 2019, 13:53

Tā kā mazā piedzima ziemā, daudziem šķita, ka noteikti jādāvina ziemas cepurītes. Tā nu mums ir 3 vienāda izmēra- ģērb kaut katru dienu savu. Uzskatu, ka labāk tomēr vecākiem apjautāties, varbūt ir tiešām kaut kas, kas būtu noderīgāks. Ja nu dāvināt apģērbu, tad varbūt ne gluži pirmo izmēru, bet, piemēram, jau 3-6 mēnešiem, lai vecākiem būtu mazākas rūpes. Liels prieks bija par omes adītajām zeķēm un graužamriņķiem (tie noteikti noderēs).

lauvinja lauvinja 25. Jan 2019, 23:00

Mūsdienās daļa sabiedrība ir nonākusi situācijā, kad ir viss nepieciešamais un to, ko kāro paši var nopirkt. Lai vai kā, bet dāvanu karte un nauda šķiet pēdējais ko var dāvināt - jā, nenoliedzami prakstiski, bet pārsteiguma un individualitātes momenta. Tā teikt - še, izdomā dāvanu pati, neiešu es iesprinkt. Zinu ģimeni, kur laulātie svētku riezē otra konta ieskiatīja xx naudiņas un dāvanas sev pirka katrs pats - racionāli, bet ne sirsnīgi!

Tāpat neatbalstu super prakstiskas dāvanas - pamperus, salvetes - tas ir kā dāvināt trauku mazgājamo līdzekli.

Man šķiet, ka ejot pirmo reizi kārtīgi ciemos ir jābūt dāvanai vecākiem, īpaši mammai - kaut kas priekš sirds, un mazulim - pēdiņu nospieduma veidošanas komplekts, kaut kas lielāks no mazuļa kopšanas ierīcēm - smuks karuselītis virs gultiņas, sedziņa, barošanas krēsliņš un taml..

mincenee mincenee 25. Jan 2019, 09:15

Man liekas, ka drēbītes vairumā gadījumu par daudz sadāvina. Mūsu gadījumā gan priecājos, jo solītā puikas vietā piedzima meita. Tad nu mums rozā drēbītes uzdāvināja ciemiņi. Es uzskatu, ka galvenais, lai ir no sirds. Un lai ir padomāts, lai bērnam droša, kvalitatīva.

Linda Smirnova Linda Smirnova 24. Jan 2019, 23:08

Mums šobrid ir tas laiks kad draugi un radi piesakās ciemos. Pagaidām ir paciemojušies tuvākie radi, visnoderīgākas no praktiskām lietām par kurām bij super prieks tas ir mitrās salvetes un pamperi kas šobrīd tērējās ļoti ātri. Liels prieks bij par lietām, kas noderēs līdz pat bērna gada vecumam, tas ir autokrēsliņs, ziemas kombinezons, kas transformējas, un mīļsedziņa.
Ņemot verā ka mums šis bērniņs ir otrs, tādas lietas kā grabuļi, spēļmantiņas un drēbītes mums ir saglabātas no pirmā bērniņa, un pa lielam jaunas nav vajadzīgas.
Kad sagaidījām pirmo atvasiti, drėbes dāvanā gan bij jauki sanemt, jo sakumā bija sapirktas mazulim tikai pirmie izmeri, bet dāvināja pārsvarā drebītes uz pusgada -gada vecumu. Un bij ļoti parocīgi, ka tai bridi kad saproti ka bērniņš ir paaudzies un vajag lielākas drėbītes, tev nav jāskrien uz veikalu, bet gan atver skapi un uzvelc uzdāvināto.
Vel esam ļoti novērtejuši izšuto glezniņu ar berna vārdu uzvārdu un visiem dzimšanas parametriem.

ilzemilze ilzemilze 23. Jan 2019, 09:38

Šobrīd gaidu trešo bebi un nu jau "citām acīm" skatos uz mantām un lietām. Kāds cilvēks man reiz teica, ka patiesībā mazulis varētu gulēt par kartona kastē ja tiek samīļots un aprūpēts. Tas ir mazliet pārspīlēti, bet ar pirmo bērnu sapirkām paši un mums sadāvināja lietas, ko neizmantojām. Jā, piemēram, mīkstās mantas ome dāvināja. Pati sapratu ka man nevajadzēja pirkt piena pumpi un karuseli pie gultiņas, pat pašu redeļu gultu ļoti maz izmantojām. Citiem vecākiem šīs pašas mantas varbūt bija ļoti noderīgas. Visvairāk noder autiņbiksītes, kas ir top 1 😀 Vēl pats skaistākais, man personīgi kā rokdarbniecei, ir pašai uzadīt mazajam zeķītes, uzšūt pirmo Mīļsedziņu, paladziņu. To ko šogad pasūtīju kā dāvanu-koka lādīti ar bērniņa vārdu kur glabāt visādus mīļus sīkumus ko saglabāt kā atmiņu meitai 😀 Lai visām mammām superīgs gaidīšanas laiks 😀

Madaras mamma Madaras mamma 22. Jan 2019, 01:42

Visslikākā-visas tās plastmasas mantas! Un, ja viņas vēl skaļi džinkst! Ui! Nepērciet!
Vislabākā dāvana ir praktiska dāvana! Mazulītis ir maziņš un viņu galīgi neinteresē krāsaini grabuļi! Ļoti novērtēju, ja man pajautāja, kurus pamperus uzdāvināt. Tie taču lieta nr1! Vēl patika dāvanu karte kādā veikalā, kur pati varēju iegādāt apģērbu (mammas gaume var atšķirties no dāvinātāja gaumes). Un tad paliekošas vērtības-sudraba Šūpuļa monēta. Rāmis bildītei, kāju un pēdiņu nospiedumiem. Laba lieta ir Cloudberry foto albums. Disks ar šūpuļdziesmām.

Melānija Melānija 21. Jan 2019, 17:43

Arī es esmu par praktiskām dāvanām, un viena no mīļākajām dāvanām varētu būt pirmā sedziņa. Lai gan es biju iegādājusies Kārlītim pirmo plediņu, pie manis tomēr nonāca Milovey mīļā un mīkstā sedziņa. Tā ir ļoti simpātiska un tiešām skaista sedziņa. Iesaku!
Bet es biju pateicīga arī par drēbītēm, naudiņu un pirmajām attīstošajām mantiņām. Kā arī autiņbiksītes un kosmētikas līdzekļi ļoti noder.

filologe filologe 19. Jan 2019, 14:05

Vislabākās un noderīgākas dāvanas ir tās, pirms kuru dāvināšanas dāvinātājs ir apjautājies, kas tieši mazajam būtu nepieciešams. Mūsu ģimenē visnoderīgākās dāvanas dāvina mana mamma, jo viņa zina tieši kas ir nepieciešams, piemēram, ēdiena sildītājs, bez kura nespētu iedomāties ikdienu, biezā ziemas sega utt. Esam saņēmuši arī daudz dāvanas, kuras it ne maz nenoder, vai arī man neliekas praktiskas. Piemēram, apģērbs meitiņai, es zinu kāds apģērbs man patīk, ir ērts un kvalitatīvs, nereti saņemot dāvanā apģērbu, secinu, ka neko tādu viņa nevilks, jo audums ir sintētisks, ir par platu utt. Tāpēc neiesaku zīdainīšiem dāvināt apģērbu, lai cik skaists tas būtu, mamma zinās labāk kādu vajag. Uzmanīgiem jābūt ar populārajām rotaļlietām, piemēram, Fisher Price, pirms dāvināšanas labāk noskaidrot, vai jau tāda nav, arī mums ir gadījies saņemt dāvanā rotaļlietu, kas jau ir mājās. Mans padoms, ja negribas jautāt, ko dāvināt, tad vislabākā dāvana ir naudiņa, kas noteikti noderēs jaunajiem vecākiem. Ļoti reti, kad izdodas uzdāvināt tieši to, kas nepieciešams 😀

Runner Runner 18. Jan 2019, 23:44

Esmu par praktisku dāvanu dāvināšanu, jo jaunajiem vecākiem jau tā daudz kas jāiegādājas un priecājos, ja kāda ome pieteicās ko uzdāvināt, no mana garā saraksta 😀 Bet protams, arī jaukas un ne tik praktiskas dāvanas priecē mammas un mazos.
* Mums ļoti noderīgas dāvanas bija - jaundzimušo kokvilnas sedziņa un ratu guļammaiss.
* Savukārt, pēdējo pusgadu visiem mazulīšiem kas radi, draugu pulkā dzimuši, dāvinājām personalizētu plediņu un kura stūrī izšūts bērna vārds un latvju zīmes raksts. Manuprāt, noderīgi un glīti 😀