VIDEO: Ko darīt ar piena kreveli?

16. Apr 2013, 11:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir vecāki, kas mēģina par katru cenu atbrīvoties no tā, kas redzams uz bērna galviņas matainās daļas, tomēr ir arī vecāki, kuri piena krevelītei nepiegriež īpašu vērību. Kā rīkoties būtu pareizāk? Pastāstīs Neonataloģijas māsu asociācijas prezidente, bērnu māsa Elita Svareniece.

Ko darīt ar piena kreveli?

Bērnu māsa Elita Svareniece uzskata, ka noteikti būtu jātīra piena krevele un veikalos kosmētikas plauktos atrodami arī īpaši līdzekļi piena kreveles notīrīšanai. Dažkārt tie tomēr var izraisīt alerģiju, par ko liecinās fakts, ka mazuļa āda pēkšņi konkrētā vietiņā palikusi sarkana. Tāpēc pietiekami būs,ja izmantos parastu ķermeņa eļļiņu.

"Var lietot gan eļļiņu, kas paredzēta tieši mazuļiem, gan arī eļļu, ko lietojam ēst gatavošanai," uzskata bērnu māsa. "Katru otro vakaru stundu pirms vanniņas samitrinam krevelīti ar jebkuru eļļu – var izmantot pat olīveļļu!"

Eļļa krevelīti samitrinās un vanniņā galviņu vienmēr mazgājam pēdējo, jo galviņa atdod siltumu visātrāk. Pēc mazgāšanas – izķemmējam ar mīksto ķemmīti matiņus.

Māmiņu Klubs

 Kā Tu likvidēji piena kreveli mazulim?

Tiešraidi piedāvā Huggies® mitrās salvetes

20130410153318-98091.jpg

Eksperts

Elita Svareniece

Sertificēta bērnu māsa, LMA valdes locekle
Elita Svareniece Vecāku skolā