Kas jāņem vērā, izvēloties ratiņus? Konsultē Baby City Toy City

Kas jāņem vērā, izvēloties ratiņus? Konsultē Baby City Toy City

11. May 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ratu izvēle ir sarežģīts process, kas dažkārt var pat līdzināties jaunas automašīnas iegādei. Un ne bez iemesla, jo ratiem uzticam mūsu lielāko dārgumu – bērnu. Tāpēc vēlamies, lai tie būtu vislabākie. Taču kā neapjukt plašajā ratu piedāvājumā un kuri aspekti būtu jāņem vērā, iegādājoties ratiņus, konsultē Baby City Toy City zinošie speciālisti.

Lai gan statistika liecina, ka 70% gadījumu vecāki pēdējos gados izvēlas iegādāties ratus, kuriem ir manevrējoši riteņi, aktualitāti nezaudē arī rati ar klasisko rāmi. Tāpat arī priekšroka tiek dota moduļu tipa ratiem, kurus iegādājoties pie ratu jautājuma vairs nebūs jāatgriežas.

Kā atzīst Baby City Toy City speciālisti, mūsdienās vecāki ir izglītoti un jau atnākot uz veikalu zina, kādiem jābūt ratiem. Tāpēc, vadoties pēc topošo vecāku noteiktajiem kritērijiem un vēlamā budžeta , vienmēr iespējams piemeklēt visatbilstošākos ratus.

Kādus ratus izvēlēties?

Baby City Toy City speciālisti atzīst, ka jaunie vecāki aizvien biežāk iegādājas kombinētos jeb moduļa tipa ratus, kuri izceļas ar savu ērtumu, un ir droša izvēle, lai varētu doties pastaigās pa dažādiem segumiem, tostarp gan sniegu, gan smiltīm.

Labs piemērs tam ir Lietuvā ražotie skandināvu dizaina NOORDI Fjordi ratiņi, kuri izceļas ar siltu, dziļu 85cm garu un 35cm platu kulbu, kas mazulim nodrošina īpašu komfortu. Ratu kulba un sporta daļa izgatavota no moderna membrānas auduma, kas tiek izmantots arī slēpošanas apģērba ražošanā, vienlaikus ratiem nodrošinot gan gaisa cirkulāciju, gan ūdens necaurlaidību. Papildus tam, ratu kulbā ir iestrādāts vēdināšanas lodziņš, kas ļaus pat ļoti karstā laikā mazulim nodrošināt labu gaisa cirkulāciju, savukārt ventilācijas atveres gādās par papildus ventilāciju. Ratu ražotājs ņēmis vērā arī lietotāju atsauksmes un pieredzi, tāpēc jaunākajam ratu modelim sporta daļa paplašināta līdz 50cm, un vecākiem, atbilstoši mazuļa augumam, iespējams mainīt siksniņu augstumu.

20170510074122-18673.jpg

NOORDI ražotie rati izceļas ar bagātīgu komplektāciju, jo līdz ar ratu rāmi, kulbu un sporta daļu komplektācijā nāk arī autokrēsls un tam nepieciešamie adapteri, krūžu turētājs, kāju pārsegi, soma, lietus plēve un kulbā iestrādātais moskītu tīkls.

Tuvojoties vasarai, kas ir aktīvs ceļojumu laiks, jaunie vecāki raugās pēc mobiliem sporta ratiem, kuri būtu viegli un ērti saliekami, vienlaikus neaizmirstot to galveno uzdevumu – nodrošināt mazulim ērtu pārvietošanos. Tāpēc pēdējā laikā aizvien biežāk priekšroka tiek dota Maclaren, Hauck un I’coo ražotāju sporta ratiem.

20170510073406-62236.jpg

Kam pievērst uzmanību, iegādājoties ratus?

Ratu svaram. Tas ir īpaši svarīgi gadījumā, ja ģimene dzīvo daudzstāvu mājā, kurā nav lifta, un māmiņai rati būs jānēsā pa kāpnēm. Vieglāki vienmēr būs rati ar manevrējošiem priekšējiem riteņiem nekā rati ar klasisko rāmi.

Ratu platumam. Šim faktoram lielu uzmanību vienmēr pievērš vecāki, kuri dzīvo namos ar liftiem. Lai gan šaurāki lielākoties ir rati ar tā dēvēto klasisko rāmi, vecāki noteikti atradīs arī saviem kritērijiem piemērotus ratus ar manevrējošiem riteņiem. Piemēram, PegPerego Book Plus rāmja platums ir vien 51cm!

20170510073424-67205.jpg

Kulbas izmēram. Konsultējot par ratu iegādi, pārdevējs topošajiem vecākiem vienmēr apvaicāsies, kad ir plānotais bērniņa dzimšanas laiks, lai zinātu, kurā gadalaikā bērniņš ratu kulbā pavadīs visvairāk laika. Tam ir būtiska nozīme, jo svarīgi, lai mazulim ratu kulba tās lietošanas periodā nepaliktu par mazu. Ziemā un rudenī mazuļi tiek ģērbti biezākā apģērba kārtā, tāpēc šajos gadalaikos dzimušajiem bērniem ieteicams iegādāties ratus ar lielāku kulbu, lai tajos pietiktu vietas līdz pat brīdim, kad sāks izmantot sporta daļu. Piemēram, 76 – 79cm liela ratu kulba tiek uzskatīta par zelta vidusceļu, kas nodrošinās ērtību arī rudenī un ziemā dzimušajiem mazuļiem. Teicama izvēle šādā gadījumā ir Milli ražotāja bērnu ratiņi.

20170510073442-80777.jpg

Ratu sēžamās sporta daļas platumam. Kā atzīst Baby City Toy City konsultanti, šis faktors, iegādājoties ratus, nedrīkst paslīdēt garām nepamanīts, jo platāka sēžamā daļa nozīmē augošajam mazulim arī lielākas ērtības garajās pastaigās.

Ratu mobilitātei. Mūsdienās vecāki kļūst aizvien mobilāki, bieži dodoties dažādos pārbraucienos. Tāpēc svarīgi, izvēloties ratus, pārliecināties, cik viegli tie ir salokāmi, un cik daudz vietas tie aizņems automašīnas bagāžniekā.


Savam mazulim piemērotākos ratus viegli atradīsi, ieskatoties Baby City ratu katalogā


Baby City Toy City adreses:

Mazā Rencēnu iela 1, i/c/ "Atrium Azur"

Kurzemes prospekts 3, Imanta

Veikala jaunumiem seko arī Facebook.com

20170510072433-85988.jpg