Kāpēc veidot piena banku: māmiņas Ilzes pieredze

Kāpēc veidot piena banku: māmiņas Ilzes pieredze

17. May 2016, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņa Ilze audzina jau trešo bērniņu, un nu ir sapratusi, ka piena bankas izveide var būt visai noderīga. Par to mums pastāstīja viņa pati!

"Kāpēc veidot piena banku

Nonācu līdz tam pēc tam, kad mazais piedzima, tas bija rudenī, un tā kā ģimenē ir vēl 2 bērni, viņiem bija Ziemassvētku pasākumi, kuros man bija svarīgi būt klāt. Attiecīgi, atslauktais piens noderēja tētim, kurš ar jaunāko bērniņu palika mājās.

Es to darīju pirmo reizi, jo līdz šim man īsti nebija vajadzības kam tādam. Pamēģināju ar Philips AVENT pumpīti, pamēģināju ar roku.. Ar roku neizdevās, bet ar manuālo pumpīti atslaukšanu varēju apvienot pat ar dēliņa turēšanu, auklēšanu rokās. Viss izdevās pat ļoti labi, pati atslaukšana bija ļoti ērta. Man tas prasīja vien dažas minūtes. Ātri sapratu, ka ir jānogaida, līdz piens parādās, un tad arī viss notiek.Ar roku ir daudz neērtāk, sāpīgāk. Tas ir daudz grūtāk, jātur ir gan krūts, gan pudelīte. Pumpītim uzreiz ir arī pudelīte, ko var lietot.

20160511225302-39522.jpg

Sastrēgumu nebija, mazais visu pieniņu lieliski izēd, pudelītē gan visu neizēda, un tomēr - viss izdevās.

Krūts un pudelītes lietošana - var apvienot?

Tas bija interesanti, jo, kad mazajam bija 2-4 mēneši, viņš no pudelītes ļoti labi ēda, tad tagad, kad tuvojas jau 7 mēnešu jubileja, viņš kož pudelītes knupī, dusmojas un mēģina no tās izvairīties. Bet tā kā man vasarā pašai ir plānots doties ārpus mājas uz ilgāku laiku, darīsim visu, lai tomēr dēliņš pudelīti atkal pieņemtu, jo šajā reizē tā būs nepieciešamība.

Kur meklēt padomus par piena atslaukšanas veidiem

Tā kā man šī bija pirmā pieredze, tad gāju AVENT mājaslapā, kur guvu daudz padomus par pašu pumpīša lietošanu. Māmiņu Kluba mājaslapā atradu vienu rakstu, kurā lieliski bija viss izstāstīts - gan par atslaukšanas tehnikām, gan par palīglīdzekļiem un pat par pieniņa uzglabāšanu. Tas man patiešām noderēja. Tāpat svarīga ir arī citu māmiņu pieredze un ieteikumi."

Atrodiet arī jūs sev ērtāko veidu, kā ļaut sev atpūsties!

Māmiņu Klubs

20151002091414-80964.jpg

lauvinja lauvinja 17. May 2016, 08:29

Katram savs. Mana pieredze rāda, ka tās retās reizes, kad man vajadzēja iziet bez mazuļa, lieliski noderēja piena maisījums. Ne man vajadzēja sevi mocīt ar piena atslaukšanu, ne bērnam bija problēmas pēc maisījuma ēst manu pienu.