Kā saprast, kurš barošanas krūštura izmērs man ir piemērots?

Kā saprast, kurš barošanas krūštura izmērs man ir piemērots?

28. Nov 2017, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai esi atradusi savu ĪSTO barošanas krūšturi? Kā tu to atradi? Vai izdevās ar pirmo reizi? Ja esi vēl meklējumos, šis raksts tev var noderēt!

Pievērs uzmanību barošanas krūštura materiālam!

Materiālam, no kura izgatavota grūtnieču veļa, veļa jaunajām māmiņām, jābūt elpojošam, un tai pat laikā, tas nedrīkst aizturēt mitrumu. Gaisa caurlaidība ir tieši kokvilnas barošanas krūšturiem, bet gadās, ka šāda materiāla krūšturi salīdzinoši ātrāk zaudē savu formu, tāpēc ideāli, ja kokvilnai pievienots arī neliels elastāna daudzums, kas palīdzēs labāk atbalstīt krūtis un ļaus tām izskatīties skaistākām. Kombinējot šos materiālus, rodas gan gaisu caurlaidīgs, gan hipoalerģisks izstrādājums, kā arī - tas ilgāk saglabā savu formu!

Izvēlies atbilstošu izmēru!

Galvenais nosacījums krūštura izvēlē ir atbilstošs izmērs. Te jāatceras, ka vairumā gadījumu barojošai māmiņai krūtis palielinās par 2 izmēriem, un krūšu izmēra stabilizācija notiek vien vairākas nedēļas pēc dzemdībām un krūts ēdināšanas sākuma. Tāpat arī pa dienu krūtis mainās izmēra ziņā, jo te - pilnas ar pienu, te - mazulis izēdis. Tādēļ vislabāk īsto izmēru varēsi noteit aptuveni 2 nedēļas pēc dzemdībām. Krūšturim jāaptver krūtis, tas nedrīkst traucēt tev elpot pilnu krūti. Neviena krūštura detaļa nedrīkst griezties ādā, un nedrīkst būt arī diskomforta sajūtas. Krūtīm pilnībā jāaizņem vieta bļodiņā, bet atceries: tās nedrīkst arī gāzties ārā no bļodiņām. Neaizmirsti, ka piena noplūdes gadījumā tev noderēs arī krūštura ieliktnīši. Un arī tiem krūšturī ir jāatrod vietiņa. 
 
Izmēru nosaka divi parametri, skaitļi, kas parāda tavu krūšu apkārtmēru un burts, kas apzīmē tavu krūštura bļodiņu izmēru. Lai noteiktu šos izmērus, jāmēra krūšu apkārtmērs. Ideāli, ja mērīsies ar krūšturi, kurš tev der pilnīgi precīzi pēc izmēra. Ja tāda nav, tad, lai izdotos pareizi nomērīties, ievelc elpu, izpūt to, atslābinies, rokas nolaid uz leju. Mērlentei jāatrodas paralēli grīdai un jāpieguļ tavam ķermenim. Sākumā izmēri apkārtmēru zem krūtīm. Pēc tam izmēri apkārtmēru, mērlenti liekot arī tieši uz krūtīm.

Vienvārdsakot, skaitlis parādīs izmēru zem krūtīm un bļodiņu izmērs būs starpība (krūšu apkārtmērs, mērot uz krūtīm, kuram atņemts krūšu apkārtmērs, mērot zem krūtīm):

Bļodiņa А - starpība 12-14см
Bļodiņa B - starpība 14-16см
Bļodiņa C - starpība 16-18см
Bļodiņa D - starpība 18-20см
Bļodiņa E - starpība 20-22см
Bļodiņa F - starpība 22-24см

Piemēram, ja tev apkārtmērs zem krūtīm ir 74cm, bet apkārtmērs, mērot uz krūtīm ir 90cm, tad bļodiņu izmērs būs 15 cm.

Padalies savā pieredzē par barošanas krūšturiem!

Māmiņu Klubs

20150113111937-81001.jpg

Medicīniskais elastīgais krūšturis barojošām mātēm

Pieejamie izmēri: 75 – 95 B C D E F

Izejvielu sastāvs: kokvilna 85%, poliamīds 10%, elastāns 5%

Medicīniskais elastīgais krūšturis paredzēts sievietēm pēc dzemdībām bērna zīdīšanas atvieglošanai, kā arī mastīta un krūts piena stāzes profilaksei. Vairāku līmeņu stiprinājumi ļauj regulēt krūštura apkārtmēru. Speciālā konstrukcija un izmantotie materiāli sniedz papildus komforta un stabilitātes sajūtu arī pie krūts lieluma izmaiņām. Ar sprādzīšu palīdzību krūštura augšējā daļā iespējams atbrīvot krūts galu bērna barošanas un higiēnas pasākumu laikā, nenoņemot pašu krūšturi.

Medicīniskais elastīgais krūšturis jāizvēlas saskaņā ar pievienotās tabulas rādītājiem.

Krūšturis jāmazgā siltā ūdenī, kura temperatūra nepārsniedz +40°C. Mazgājot un skalojot krūšturi nedrīkst berzt un izgriezt. Nav ieteicams krūšturi gludināt. Neizraisa blakus parādības un kontrindikācijas ievērojot šajā instrukcijā norādītos pielietojuma/ekspluatācijas noteikumus.

Ieteicamais lietošanas laiks 1 gads. Lietošanas reižu skaits - pēc nepieciešamības, līdz izstrādājums saglabā funkcionālās īpašības

Uzglabāšanas garantijas laiks: 5 gadi no izgatavošanas datuma, kas norādīts uz iepakojuma.

20130628154848-24134.jpg

www.laumamedical.com