VIDEO: Kā mazuli pasargāt no pavasara saulītes?

25. Apr 2013, 11:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pavasaris ir tāds mānīgs laiks - te silti, te auksti, te pēkšņi spoža saulīte, te atkal līst lietutiņš.. Kā zināt, kad mazulim nepieciešams aizsargkrēms un kā vispār mazuli ģērbt dodoties pastaigā? Pastāstīs Neonataloģijas māsu asociācijas prezidente, bērnu māsa Elita Svareniece.

Ģērbšanās pavasara sākumā

Būtu ārkārtīgi vienkārši, ja visus varētu ģērbt vienādi. Mammai jāsaprot un jāizjūt savu bērniņu, lai saprastu, kādu apģērbu izvēlēties konkrētai dienai.

"Ja bērniņš ir tikko dzimis, sākumā ejam ārā vien uz 10 minūtēm ārā, pēc tam pakāpeniski pagarinam pastaigu laiku," iesaka bērnu māsa. "Termokombinezonam apakšā var vilkt vienu kārtu. Pēc pastaigas pārbaudiet, vai mazuļa pakausis nav mitrs – ja tas tāds ir, mazulim bijis par karstu. Plediņu ratos var turēt – katram gadījumam. Vējainā laikā to var uzsegt."

Vaidziņiem – aizsargkrēms!

Jaundzimušajiem āda ir ļoti jūtīga. Saulīte kož, tāpēc pirmajā dzīves gadā bērniņam nevajadzētu uzturēties tiešos saules staros. Ja braucat atpūsties pie jūras, noteikti izmantojiet bērna aizsargkrēmus. Izvēlieties krēmu ar pēc iespējas lielākiem saules aizsardzības filtriem. Mazuļiem vispiemērotākais būs - SPF-50.

Māmiņu Klubs

Tiešraidi piedāvā Huggies® mitrās salvetes

20130410153318-98091.jpg


Eksperts

Elita Svareniece

Sertificēta bērnu māsa, LMA valdes locekle
Elita Svareniece Vecāku skolā