Kā lietot krūšu galu aizsargus?

Kā lietot krūšu galu aizsargus?

09. Jun 2014, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mūsdienu ražotāji ir parūpējušies, lai atvieglotu krūts barošanu jaunajām māmiņām, ieviešot dažādus palīglīdzekļus. Ieskaties krūts ēdināšanas speciālistes Diānas Zandes viedoklī, kā lietot krūšu galu aizsargus!

Krūšu galu aizsargi ir izgatavoti no augstākās kvalitātes silikona, tie ir maksimāli plāni, viegli kopjami, bez smaržas un garšas. Izmantojot Philips AVENT silikona krūšu galu aizsargus mazuļa krūts barošanas laikā, māmiņa lieliski pasargā jutīgos krūšu galus no mazuļa kodieniem.

Taujāta, kādos gadījumos māmiņas visbiežāk lieto šos krūšu galu aizsargus, Diāna Zande atklāj vairākus: "Tos parasti izvēlas tad, ja māmiņai kādu iemeslu dēļ ir sasprēgājuši vai citādi savainoti krūšu gali; krūšu gali ir ievilkti vai arī tie ir plakani, bet māmiņa ir apņēmības pilna barot ar krūti."

Noteikti ir gadījumi, kad šādu aizsargu lietošana nav ieteicama. Visbiežāk eksperti iesaka nelietot aizsargus, ja piena plūsma ir regulāra; ja mazulis nepareizi satver krūti (šādos gadījumos jāgriežas pie krūts ēdināšanas speciālista,lai apgūtu pareizu krūts satvērienu un tad, iespējams, aizsargs nebūs vajadzīgs); ja krūtis ir uzblīdušas un mazulis nevar satvert tās pietūkuma dēļ.

"Lietojot krūšu galu aizsargus, var gadīties, ka maltītes laiks aizņem ilgāku laiku nekā tad, ja māmiņa mazuli baro ar krūti bez krūšu galu aizsarga," atgādina krūts ēdināšanas speciāliste. "Lai nodrošinātu, ka krūtis tiek pietiekami mitrinātas, pēc barošanas vari ar pāris piena pilēm apsmērēt krūšu galus."

Kā lietot krūšu galu aizsargus

- Izspied no krūts pāris piena piles, lai veicinātu piena plūšanu;

- Nozied krūšu galu aizsarga ārpusi ar pieniņu, lai mudinātu mazuli paņemt krūti, kurai ir krūšu aizsargs (ir mazuļi,kas "svešķermeņus" neatzīst);

- Uzliec krūšu galu aizsargu un ar tīru pirkstu palīdzību sakārto to;

- Ar krūti, uz kuras ir krūšu galu aizsargs, pieskaries mazuļa mutei; kad tā ir pilnībā atvērta, ieliec mutē krūti. Tas ir īpaši svarīgi, lai mazulis pareizi satver krūti ar visu aizsargu,lai izvairītos no krūšu galu problēmām;

- Pārliecinies, ka mazulis zīž un norij pieniņu.

Kā kopt krūšu galu aizsargus

Noteikti nav vajadzības sterilizēt krūšu galu aizsargus pēc katras lietošanas reizes, pietiks, ja noskalosi tos zem tekoša ūdens un nomazgāsi ar ziepēm. Pēc nomazgāšanas izžāvē to un uzglabā īpašajā kārbiņā.

"Krūšu galu aizsargs var būt atbalsts, tomēr māmiņai jāmēģina mazulis pieradināt ēst tieši no krūts, kas var reizēm sagādāt vilšanos un prasīt pacietību," mierina Diāna Zande."Krūšu galu aizsargu nelietošana var tikt pārtraukta arī krūts ēdināšanas laikā, kad pieniņš brīvi plūst, tiek noņemts aizsargs un mazulis mēģina ēst pats.

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

Vai Tu krūts barošanas laikā izmantoji krūšu galu aizsargus?

20140606140519-72224.jpg

NUK krūšu aizsargs no silikona

Mēs vēlamies, lai Jūs izbaudītu zīdīšanas procesu

Krūts zīdīšana ir vislabākais, ko Jūs varat sniegt savam bērnam, jo krūts piens satur visu, kas nepieciešams bērna pirmajos attīstības mēnešos, tādējādi tiek paaugstināta bērna imūnsistēma. Taču pat tik dabisks process kā krūts zīdīšana var radīt zināmas problēmas, piemēram, iekaisuši vai jutīgi krūšu gali var radīt māmiņai nepatīkamas un sāpīgas sajūtas.

Lai atrisinātu šīs problēmas NUK ir radījis krūšgalu aizsargus no mīksta silikona materiāla. NUK krūšu aizsargi pasargā krūtsgalus, vienlaikus saglabājot tik svarīgo bērna un mātes saikni zīdīšanas procesā.

•Aizsargā jutīgos krūšgalus zīdīšanas laikā

•Mīksts, īpaši plāns silikons lielākam komfortam

•Punktiņi uz virsmām – maigai masāžai

•Praktiska soma drošai un higiēniskai uzglabāšanai