Kā izvēlēties bērniņam piemērotākās autiņbiksītes?

13. Jan 2021, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja pieteicies pirmais bērniņš, it viss, kas saistīts ar mazuļa aprūpi, ir vēl ļoti nezināms. To vidū, gatavojot bērniņa pūriņu, aktuāls arī jautājums, kā izvēlēties mazulim piemērotākās autiņbiksītes? Ieteikumus autiņbiksīšu izvēlē sniedz VCA poliklīnikas pediatrijas rezidente Polina Popeiko.

Speciāliste norāda vairākus faktorus, kas ir svarīgi, izvēloties autiņbiksītes:

  • Izmērs. Medicīnas speciāliste teic, ka ļoti svarīgi izvēlēties bērnam atbilstoša izmēra autiņbiksītes, tās izvēloties atbilstoši bērna svaram, jo tad autiņbiksītes mazulim nespiedīs un arī nekritīs nost. 
  • Ekoloģiskums. Tas nozīmē, ka jāpievērš uzmanība tam, kā autiņbiksītes ražotas, kā tās pēc izlietošanas sadalīsies.
  • Mazuļa aktivitāte. Bērniem, kuri jau kļuvuši aktīvāki, veļas, rāpo vai jau staigā, ērtāka izvēle būs autiņbiksītes – biksītes. Tās uzvilkt un arī novilkt var tikpat ērti kā parastas biksītes, neierobežojot bērna aktivitāti.

VCA poliklīnikas pediatrijas rezidente Polina Popeiko atgādina, ka mainot bērnam autiņbiksītes, ir ļoti svarīgi izvēlēties drošus apstākļus: “Bērnu nekad nedrīkst atstāt vienu pašu uz pārtinamās virsmas pat tad, ja bērns ir ļoti maziņš un vēl neveļas.” Ne mazāk svarīgi arī autiņbiksīšu nomaiņas laikā ievērot hendlinga principus un necelt bērnu aiz kājām, tā vietā bērniņš saudzīgi jāuzveļ no viena un otra sāna uz autiņbiksītēm.