Kā ģērbt jaundzimušo rudenī?

Kā ģērbt jaundzimušo rudenī?

21. Oct 2017, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pats lielākais prieks jebkuras sievietes dzīvē ir kļūšana par māmiņu. Ja gatavojies jau tuvākajā laikā laist pasaulē mazulīti, tev mūsu padomi noderēs! Uzreiz jāatgādina, ka rudenī laiks ir ļoti nepastāvīgs, tāpēc mammai jābūt gatavībā. Jaukā saulīte pēkšņi var pazust, un var parādīties spēcīgs vējš vai pat ietusgāzes. Standarta komplekts jaundzimušajam ir šāds: kokvilnas bodijs ar garām piedurknēm, rāpulītits, siltais kostīmiņš, jaciņa, kombinezons, cepurīte un zeķītes. Kā ģērbt mazuli, atkarīgs arī no tā, kurp grasāties doties -pastaigā ar ratiem vai slingā, ciemos vai pie ārsta.

Dodoties pastaigā ar ratiem

Vispirms jāiegaumē viens likums: lai kur arī tu dotos kopā ar mazuli, netuntulē viņu pārāk, velc viņam drēbes, kas ir tikai mazliet siltākas kā tavas. Ja tev ir ratiņi ar augstām sānu maliņām, kulbiņu, tad tie ļoti labi pasargās mazuli no vēja. Neģērb mazuli pārāk silti, labāk paņem līdzi pledu, ar kuru vajadzības gadījumā mazuli vari apsegt, ja ārā kļūst vēsāks. Rudenī ratos vienmēr līdzi jābūt lietusplēvei.

Dodoties pastaigā ar slingu

Ja esi mūsdienīga un mobila māmiņa, kas lieto slingu, atceries, ka tev būs jāsilda mazulis ar sava ķermeņa siltumu, tāpēc droši vari vilkt viņam mazāk apģērba gabalus. Apģērba izvēle atkarīga arī no tā, no kāda materiāla darināts slings. Ja tas ir vasarai un darināts no plānas kokvilnas vai lina, tam vējš pūtīs cauri. Bet, ja tas ir rudens - ziemas slings, kam ir blīvāks materiāls, mazulis būs pasargāts no vēja.

Dodoties rudenī pie ārsta

Kad dodies pie bērna ārsta uz pieņemšanu, ņem vērā faktu, ka jaundzimušā apģērbam bērniņš ne tikai jāsilda, tam jābūt ļoti viegli novelkamam. Mūsdienās ir liela ērtu drēbīšu izvēle, piemēram, ir apģērbs ar spiedpogām, kāda agrāk nebija. Atceries, ka tev būs mazulis ātri jāizģērbj un tikpat ātri jāapģērbj ārsta kabinetā.

Ja bērniņš svīst, jo ir par siltu saģērbts, viņš var saaukstēties.

Dodoties ciemos

Ja esi iecerējusi mazuli ņemt līdzi, dodoties ciemos, apģērba izvēle atkarīga no vairākiem svarīgiem faktoriem. Vispirms jau no tā, kā tad tiksiet līdz ciemiņiem: ar ratiņiem, slingā, ar autobusu vai auto. Obligāti jāpiezvana arī radiem, ko vēlaties apciemot, lai noskaidrotu, kāda gaisa temperatūra ir viņu mājās. Šī informācija var palīdzēt izvēlēties piemērotu mazuli tavam mazulītim.

Māmiņu Klubs


20171019093856-90783.jpg