Jaundzimušā attīstība līdz septītajai nedēļai: VIDEO sērijas

10. Jan 2014, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pirmās 12 dzīves nedēļas ir unikāla stāstu sērija Māmiņu Klubā, kuras laikā sekojam līdzi mazulīša attīstībai no dzimšanas brīža līdz 3 mēnešu vecumam.

1.sērija. VIDEO: TV seriāls "Jaundzimušā 12 nedēļas": pirmā nedēļa

Mazulītis ir tikko nācis pasaulē – pavisam mazs un neaizsargāts, no šī brīža mazā sirsniņa var paļauties tikai uz mums – māmiņas un tēta mīlestību, mūsu gādīgajām rokām, maigajiem pieskārieniem. Mūsu kopīgais ceļš ir sācies.

Kas notiek mazulīša pirmajā dzīves nedēļā, skaties video! 

Konsultē Dr. Inese Bļodniece, Rīgas Dzemdību nama neonatoloģijas daļas vadītāja.

2.sērija. VIDEO projektā "12 nedēļas"- otrā nedēļa:Mēs esam mājās!

Pirmās nedēļas kopā ar bērniņu jaunajai māmiņai un tētim ir prieka, taču reizē arī satraukuma pilnas. Dzemdību nodaļā vienmēr līdzās ir cilvēki, kuri palīdzēs un atbildēs uz mūsu jautājumiem, tomēr pavisam citas sajūtas ir ierodoties mājas ar mazo brīnumiņu, kur viss ir mūsu pašu rokās. Tas ir jaunas dzīves sākums, jo esam kļuvuši par māmiņu un tēti.

3.sērija. VIDEO projektā "12 nedēļas"- trešā nedēļa: bēbīša aprūpe

Pirmās 12 dzīves nedēļas ir stāstu sērija Māmiņu Klubā, kuras laikā piedzīvojam mazulīša attīstību no piedzimšanas brīža līdz pat 3 mēnešu vecumam, uzzinot, kas notiek ar bērniņu katrā viņa dzīves nedēļā. Un nu ir pienācis laiks trešās nedēļas dzīves notikumiem, jo mazā Katrīna šajā pasaulē ir jau trešo nedēļu.

Trešajā dzīves nedēļā mazulītis šķiet jau daudz stiprāks, nekā tikko pēc nākšanas pasaulē vai arī pirmajās dienās pēc piedzimšanas. Ja salīdiznām ar tikko dzimušu bērniņu, tad trīs nedēļu veca mazuļa prasmju sarakstā ir pievienojušās jaunas iemaņas, lai gan bērniņš joprojām ir pavisam mazs un neaizsargāts. 

Jau trešajā dzīves nedēļā bēbītis sāk vairāk reaģēt uz māmiņas un tēta darbībām, sāk atpazīt skaņas un vizuālus objektus. Mazulītis lēnām mācās pārvaldīt savu mazo ķermenīti, taču pagaidām viņa kustības ir neveiklas, lai gan vairs ne tik haotiskas. Nomoda laikā bērniņš jau apzinātāk mēģina grozīt galviņu, lai saskatītu apkārtējo pasauli.

4.sērija. VIDEO projektā "12 nedēļas"- ceturtā nedēļa: māneklītis

Pirmās 12 dzīves nedēļas ir stāstu sērija, kuras laikā mums ir iespēja uzzināt, kas notiek ar mazulīti pēc piedzimšanas pirmo trīs mēnešu laikā.

Šķiet vēl nesen vērojām mazulītes Katrīnas nākšanu pasaulē un nu jau ir pagājis mēnesis, kopš meitenīte satika savu māmiņu un tēti.

Daudzas jaunās māmiņas uzdod sev jautājumu – vai mazulītim būtu jāpiedāvā māneklītis. Lai sajustu īsto atbildi, ir jāsajūt, kāds ir mazulīša temperaments. Ja bērniņam ir cieš miegs, viņš niķojas un raud salīdzinoši reti, tad visticamāk mazulītis bez māneklīša var iztikt.

5.sērija. VIDEO projektā "12 nedēļas"- piektā dzīves nedēļa: hendlings

Mazulīša pirmās 12 nedēļas ir bērniņa adaptācijas laiks šajā pasaulē, ir interesanti uzzināt, ko īsti bērniņš piedzīvo pirmajos 3 savas dzīves mēnešos, tāpēc Māmiņu Klubā ir iespēja sekot līdzi unikālai stāstu sērijai par bērniņa sajūtām un attīstību. Šajā reizē uzzināsim vairāk par mazulīša dzīves piekto nedēļu.

Mazulīte Katrīna jau ir paaugusies, piektā nedēļa ir laiks, kad bērniņu vairs īsti nedēvē par jaundzimušo, tās bija pirmās 28 dienas, kad mazuli vēl uzskatīja par tikko dzimušu. Šajā laikā notiek srauja maņu orgānu un vielmaiņas attīstība, izmaiņa snotiek arī bērniņa iekšējos orgānos, šo laiku mēdz apzīmēt par attīstības lēcienu, kas mazulītī rada stresa sajūtu, bērniņš var izjust pat bailes, tāpēc māmiņas klātbūtne, maigums un pieskārieni ir vairāk nekā nepieciešami. Tāpēc ļoti svarīgi ir apgūt pareizas bērniņa nēsāšanas, turēšanas un pacelšanas prasmes, lai nenāktos saskarties ar paaugstinātu muskuļu tonusa problēmu mazulim.

Noskaties video, lai kopīgi ar fizioterapeiti Klaudiju Hēlu uzzinātu vairāk pareizu hendlingu pirmajos dzīves mēnešos!

6.sērija. VIDEO projektā "12 nedēļas"- sestā nedēļa: gaisa peldes mazulītim

Tas, kā bērniņš nāk pasaulē un kas ar mazulīti notiek viņa dzīves pirmajos 3 mēnešos, ir ļoti aizraujoši, tāpēc Māmiņu Klubā ir iespēja sekot līdzi sirsnīgai un iziznošai stāstu sērijai par bērniņa pirmajām 12 nedēļām. Jau sešas nedēļas esam kopā ar mazulīti Katrīnu, kura mums palīdz uzzināt daudz vērtīga par bēbīšu dzīvi. Šoreiz stāstīsim par to, kas ntoiek ar bērniņu viņa dzīves sestajā nedēļā.

Šis ir laiks, kad mazuļi sāk atpazīt savu māmiņu un tēti un labprāt sazinās ar saviem mīļajiem, sveši cilvēki pagaidām nešķiet interesanti un uzticami. Lielākais notikums, par ko priecājas ikviena māmiņa – mazulītis ir sācis smaidīt, turklāt tas notiek apzināti.

7.sērija. VIDEO projektā "Jaundzimušā 12 nedēļas": pirmo rotaļlietu izvēle septītajā nedēļā

Tā tikai šķiet, ka pirmajās 12 bērniņa dzīves nedēļās nekas īpašs nevarētu notikt, tomēr šis ir laiks, kad bērniņš adaptējas lielajā pasaulē, tāpēc Māmiņu Klubā sekojam līdzi mazulīša dzīvei no nedēļas uz nedēļu un tā trīs mēnešu garumā. Pienācis laiks stāstam par septīto dzīves nedēļu, tāpēc uzzināsim, ko šajā laikā piedzīvo mazā Katrīna un citi meitenītes vecuma mazuļi.

Septiņu nedēļu vecumā bērniņš vairs tik bieži var neraudāt, kā pirmajās dzīves nedēļās, jo bēbītis jau ir apradis ar jaunajiem dzīves noteikumiem un jūt to, ka viņš šajā pasaulē ir gaidīts viesis. Mazulītis arvien vairāk smaida, speciālisti pat ir iemanījušies saskaitīt, ka septiņu nedēļu vecumā mazuļi prot pasmaidīt vairāk nekā 70 dažādos veidos.

Noskaties video un uzzini,kā mazulīšiem izvēlēties pirmās rotaļlietas!

IZVEIDO SAVA JAUNDZIMUŠĀ KOLĀŽU ŠEIT->>>

20131115112130-36574.jpg

Huggies® Newborn ZIEMAS loterija! Piedalies un laimē jaundzimušā apģērbu komplektu!