Īpašais pirtīžu rituāls: Māmiņu Kluba Vecāku skolā

Īpašais pirtīžu rituāls: Māmiņu Kluba Vecāku skolā

07. Feb 2019, 00:05 zaneee zaneee

Šī nedēļas nogale mums bija īpaša. Pirmkārt, jaunākā meita, kurai 16.02 paliks divi mēneši, bija uz savu pirmo bērnu dzimšanas dienas ballīti. Bija ideālākais viesis balītē no visiem, jo pat acis neatvēra, ienesām guļošu un iznesām guļošu no balītes vietas. Ceru, ka viņai paliks pozitīvas atmiņas no savas pirmās dzimšanas dienas balītes.

Vecākā meita gan izdauzījās kā nākas un saēdās balītes gardumus. Visu laiku biju dzirdējusi par ciparkūkām, bet nekad nebiju nogaršojuši, tad tagad balīte bija man tāda iespēja, kūka bija ne tikai ideāla izskatā, bet arī ideāla garšā, bija medus biskvīts un vārītā krēma pildījums, ļoti garšīga- iesaku visiem nogaršot.

Tad otrais lielais notikums, lielais vajadzētu rakstīt ar lielo L, šajā nedēļas nogalē mēs bijām uz Pirtīžām. Ja kāds no Jums nezin, kas ir pirtīžas ar to var iepazīties šeit un to piedāvā Māmiņu kluba vecāku skola: šis rituals ir domāts mammām un jaundzimušajam mazulītim, un ir sadalīts divās daļās. Pirmā daļa mazulim, otrā daļa mammai. Kad mums piedzima vecākā meita es pirmoreiz uzzināju par tādu rituālu un gribēju pamēģināt. Pēc pirmās reizes sapratu, ja man būs vēl bērnu es noteikti atkārtošu šo rituālu.

Pirmajā reizē man viss tas bija kas jauns un nezināju, kas notiks. Pirmo reizi redzēju, ka no maza bērniņa var nākt ārā melni rugāji- sari, kuri pēc pāris dienām pārtop par tādiem kā savelušas dzijas kamoliņiem, kas pielipuši pie ādas un pēc tam pazūd. Bērniņš tiek izpeldināts vannā, kas atrodas uz pirts lāvas un viņam tiek novēlēts labākais dzīvē. Pēc šī rituāla tiešām mana vecākā meita bija mierīga un es neaceros, ka būtu,bijušas kādas problēmas, laikam tāpēc saņēmāmies tik ātri uz otro bērniņu.

Otrā daļa ir mammai, tas gan bija kaut kas fantastisks un tā dēļ vien ir vērts iet. Es tiku izpērta un izmasēta ar apelsīnu skrubi uz pirts lāvas. Tas man atjaunoja spēkus un ļāva atpusties no ikdienas rutīnas. Šo rituālu pirmajā reizē man veica Kristīne Bērziņa un otrajā reizē arī noteikti vēlējos, lai viņa to dara, un bija interesanti atgriezties pie viņas pēc pusotra gada un pārrunāt visu, kā gājis, es pat rituāla beigās saņēmu dāvanu apelsīnu skrubi, ar ko mani masēja. Noteikti, ja man būs vēl bērni es atkārtošu šo rituālu.

Nākošnedēļ mums paliek divi mēneši un mums trešdien jaiet pie ģimenes ārsta, jāsveras un jāmēras. Nevaru sagaidīt svēršanos, gribu zināt, cik smaga viņa ir. Jo spriežot pēc autiņbiksītēm Huggies un apģērba, izskatās būs krietni paaugusies. Tādējādi varēsim pāriet uz nākošo izmeru autiņbiksītēm Huggies. Nepaspēšu ne attapties, ka būs jau 4 izmērs un būs jāvelk autiņbiksītes Huggies pants tā pat kā māsai.