Ikdiena ar bēbīti: mazuļa kopšana

Ikdiena ar bēbīti: mazuļa kopšana

10. Sep 2018, 17:49 ViKrEm mamma ViKrEm mamma

Esot vēl slimnīcā, kad "pa rokai" ir bērnu ārsti, medmāsiņas, viss šķiet daudz vienkāršāk un ērtāk, jo liekas, ka viņi bērniņu prot apkopt daudz labāk, nekā es pati, lai arī šis ir mans ceturtais mazulis, viss šķiet jauns, arī mazuļa kopšana un higiēna. 

Nabiņas apkopšana

Tā kā vēl slimnīcā "nabiņas puļķis" mums nebija nokritis, nabiņas kopšana bija daudz rūpīgāka, jo tā strutoja. Tīrīju to ar spirta salvetēm 2-3reizes dienā, pēc 5 dienām nekļuva labāk, tādēļ konsultējoties ar ārstu, nolēmām nabiņu smērēt ar "briljanta zaļo šķīdumu", jau otrajā dienā liekais nabas puļķis nokrita un strutas bija mazinājušās. Pašlaik vēl joprojām sekojam līdzi nabiņai un to smērējam ar "briljanta zaļo". 

Actiņu kopšana

Katru rītu arī tīrām actiņas, jo ir dienas, kad tās pūžņo. No ārējā kaktiņa uz iekšējo ar kumelīšu tēju, vidēji siltu, iztīru actiņas.

Sausas ādas un "krociņu" kopšana

Katru rītu un vakaru pēc vannošanām izmantojam ķermeņa eļļu, lai iztīrītu visas krociņas un iesmērētu ādu ar mitrinošu eļļu, jo pēc dzemdībām tā dalās. Līdz šim labāku līdzekli par šo neesam atraduši. Tam nav uzkrītoša smarža un tas lieliski mitrina sausu ādu. Eļļu uzleju uz vates tampona un iesmērēju rūpīgi ādu, katru krociņu.

Dupša kopšana

Arī mainot autiņbiksītes, rūpīgi mazgājam dupsi ar siltu ūdeni zem tekoša krāna, retu reizi izmantojot mitrās salvetes, jo no tām uz dupša izmetas pumpas. Lai vieglāk apmazgāt un ērtāk, izmantojam dušas želeju, kas paredzēta mazuļiem un ir ar dozatoru, kas ir ērti, ja bēbis ir uz vienas rokas, bet ar otru ērti uzspiežam. Uzticos Bubchen produkcijai un šoreiz arī neeksperimentēju ar citiem, to izmantoju arī Emīlijai un dažreiz pati intīmai kopšanai. Ja dupsis tomēr ir apsārtis, smērējam ar Sudokrēmu, to iesāku lietot, kad Emīlija bija maziņa. Biju ļoti apmierināta, tādēļ neeksperimentēju arī tagad, izmantojam tikai to.

 

Autiņbiksītes

Atceros, cik grūti mums gāja ar autiņbiksītēm Emīlijai, jo viņai bija ļoti jutīga āda, ilgi meklējām, līdz atradām īstās. Šoreiz nabiņas dēļ biju iegādājusies Happy autiņbiksītes ar īpašu izgriezumu nabiņai, kā arī mūsu līdz šim labākās Huggies elite soft. Tas nekas, ka tām nav īpaši iestrādāts caurums nabiņai, bet tās ir labākās, ko esam lietojuši, jo lieliski uzsūc mitrumu, arī šķidru vēdera izeju un nekairina ādu

Gaisa peldes un vienreizējie autiņi

Lai ļautu dupsim elpot, bieži vien, vairākas reizes dienā taisām gaisa peldes dupsim. Tā kā mazulīte pamanās "apčurāties" vairākkārt, izmantojam vienreizējos autiņus - gan lielāka 90*60cm izmēra, gan mazāka 60*60cm. Autiņi ir ērti, jo netiek saslipināta gulta, taču par to noteikti priecīgi nebūs vides aizstāvji, jo, ja dienā tiek izlietoti 2-3 šādi autiņi, atkritumu tvertne pamatīgi pildās.