Iesakām: kuras lietas bēbītim droši vari iegādāties lietotas?

Iesakām: kuras lietas bēbītim droši vari iegādāties lietotas?

12. Oct 2018, 00:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sagādājot mazuļa pūriņu, ne vienai vien no topošajām māmiņām ir jautājumi: kas ietilpst mazuļa pūriņā, ko no apģērbiem vai citām ikdienā nepieciešamām lietām vajag iegādāties jaunu, bet kur var ieekonomēt naudiņu,dodot priekšroku lietotām lietām. Vēl jo vairāk par šo jautājumu gribas parunāt moderno tehnoloģiju laikmetā, kad ar vienu klikšķi iespējams iegādāties kā jaunas, tā arī ietotas preces, ko dažādu iemeslu dēļ māmiņas tirgo forumos, dažādās māmiņu lapās un sludinājumos.

Māmiņu Klubs apkopojis ieteikumus ar jaundzimušajam nepieciešamajām lietām, kuras droši vari iegādāties lietotas,aiztaupot naudiņu citām precēm!

Lietotas bērnu drēbītes

Iegādāties lietotas bērnu drēbītes ir labākais veids, kā ieekonomēt. Mazulīši aug ātri, īpaši pirmajos mēnešos,kad apģērbus nāksies mainīt reizi mēnesī vai divos, kas nozīmē, ka pirmos apģērbu komplektiņus nav iespējams novalkāt. Iegādājoties pirmo apģērbu, pārliecinies,ka nav pārāk daudz striķīšu, vai ir visas podziņas, rāvējslēdzēji un sprādzītes. Tāoat pievērs uzmanību izirušām vīlēm vai citām novalkājuma pazīmēm.

Smukumkurpītes

Ja par pirmajiem apaviem speciālisti saka, ka jāiegādājas jauni,tad smukumkurpītes, kas tiek uzvilktas vien pāris reižu,dodoties ciemos, droši var iegādāties arī lietotas.

Kombinezoniņš un cepurīte

Lai gan pastaigās māmiņas ar mazulīti dodas katru dienu, tomēr pirmos kombinezoniņus un cepurītes,kurus bērni valkā vien pāris mēnešus, fiziski nav iespējams novalkāt,tāpēc arī tos droši var iegādāties lietotus vai ieguldīt naudu jaunā un saglabāt nākamajam mazulim.

Lietotas bērnu rotaļlietas

Vai Tava ģimene ir saglabājusi Tavas bērnības rotaļlietas? Ak, sentiments! Tomēr pirms ļaut bērnam rotaļāties ar tiem, pārbaudi vecās rotaļlietas, vai nav nolupusi krāsa vai rotaļlietu gabaliņi,kas ir atdalījušies. Ja rotaļllieta ir nolietota, nedod bērnam šādu rotaļlietu! Tāpat pārbaudi,vai rotaļlietai nav sīku detaļu,kas veicinātu aizrīšanās risku. 

Lietotas mēbeles

Arī šis ir lielisks veids, kā ieekonomēt. Pārtināmā virsma, kumode, neliels skapītis, lai saliktu nepieciešamās lietas. Ja vien šīs mēbeles nav transformējamas un derēs pietiekami īsam laikam, droši var iegādāties lietotas.

Lietoti ratiņi

Gaidot pirmo mazulīti, māmiņa ir samulsusi no lielā piedāvājuma- ko izvēlēties, kam pievērst uzmanību. Arī vēlāk, kad mazulītis sācis sēdēt, rāpot un laiks no kulbas ratiem pārsēsties sēžamratos, vienkāršākais veids, kā to izdarīt- pārdot iepriekšējos ratiņus un iegādāties sēžamratus. Tāpat nereti arī sēžamrati tiek mainīti vairākkārt. Pirms iegādes pārbaudi ratu tehnisko stāvokli un uz priekšu!

Lietota mazuļa vanniņa

Kur nu bez vannošanās! Mazulīši izaug patiesi ātri un vanniņa bēbītim būs nepieciešama salīdzinoši īsu laiku. Lai gan šādas bēbīšu vannas nemaksā dārgi, ir iespēja ieekonomēt dodot priekšroku lietotai vanniņai.

Augstie barošanas krēsliņi

Mazuļu piebarošana tiek uzsākta dažādos laikos- kāds 4, vēl cits- 6 mēnešos,kāds dod priekšroku bērna vadītai ēšanai nogaidot līdz 8 mēnešiem. Vienotas receptes nav, kurš ir labākais un piemērotākais laiks. Aktuāls paliek jautājums- kur pabarot mazulīti. Ja vēlies stabilu un labas firmas augsto barošanas krēsliņu, nav iemeslu neiegādāties lietotu, arī šāds kalpos vēl ne gadu vien!

Parunāsim! Kā ir ar Tevi?

Vai visu mazulītim iegādājies jaunu?

Kuras ir tās preces, kuras Tu būtu ar mieru iegādāties vai iegādājies arī lietotas? 

Varbūt arī pati pārdod mazulītim vairs nevajadzīgās lietas?

Huggies@ Elite Soft autiņbiksītes jaundzimušajiem- vislabākās rūpes par mazuļa maigo ādu!

Mamm.mamm Mamm.mamm 05. Nov 2018, 14:05

Godīgi sakot, ļoti daudz lietas esam saņēmuši tāpat (no radiem) gan jaunas, gan lietotas. Lietotas esmu pirkusi dažas drēbītes (vairāk jau bērnam pēc gada vecuma) un vienus ratus. Visgrūtākais ir saprast, vai cena, ko cilvēks prasa ir adekvāta preces stāvoklim, nolietojumam.
Pārējo visu gādājam jaunu. Īpaši lietas, kas ļoti saistītas ar bērna attīstību vai kas ir grūti kopjamas.