Iemācies vannot jaundzimušo

Iemācies vannot jaundzimušo

07. Jun 2013, 12:39 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Jaundzimušā vannošanas process ir svarīgs arī viņa attīstībai: tas normalizē tonusu, padara bērniņu mierīgāka, pozitīvi ietekmē viņa ādas stāvokli. Bez tam, kā atzīst pediatri, pareizi organizēta vannošana, ir viena no rūdīšanās sastāvdaļām. Bet nereti tieši pirmā mazuļa vannošana vecākiem dara kaudzi raižu, tāpēc pareiza jaundzimušā vannošanas tehnika ir ļoti būtiska.

Tas, vai mazulim būs bail no ūdens, atkarīgs arī no vecāku pārliecības par saviem spēkiem un to, ko viņa dara. Jārīkojas šādi:

- jāņem jaundzimušais, viņa galviņai jābūt atbalstītai pret vienu roku, un uz otrai rokai jābūt zem mazuļa dibena starp kājiņām;
- ar mazuli jāsarunājas un sarunas laikā jāiemērc viņa kājiņas ūdenī pakāpeniski, lai bērniņš nesabītos;
- pēc tam plūstošām, vienmērīgām kustībām pakāpeniski mazuli var iegremdēt ūdenī līdz kakliņam;
- ja mazuļa ķermenītis pilnībā nav ūdenī, tas jāaplej ik pa brītiņam ar silto vannas ūdeni, lai mazuļa āda neatdzistu, ietekmējoties no saskares ar gaisu;
- ādu nedrīkst berzēt vai rīvēt;
- ziepes sākumā jāuzziež uz ādas, un tikai tad ar glāstošām kustībām jāieziepē mazuļa āda: vispirms jāmazgā kakliņš un krūtis, tad vēderiņš, rociņas, muguriņa, dibens un kājiņas.

Matiņus mazgā vienmēr pēdējos

Kad vannošanās ir galā, mazuli jāietin lielā dvielī, vislabāk - ar kapucīti. Mazuļa ādu ar dvieli nav jārīvē, mitrums no tās vienkārši jānosusina. Pēc slaucīšanās mazulis jāsagērbj silti un jāpaēdina.

Mazuļa ādiņu nosusināt palīdzēs Canpol dvielīši

Canpol Lukss dvielis ar kapuci

20130530231929-54587.jpg

Frotē dvielis ar kapuci, pa īstam miksts un patīkams. Perfekti uzsūc mitrumu un aizsargā mazuli no saaugstēšanas pēc mazgāšnas. 100% kokvilnas vannas dvielis bērniem. Izmērs 80x80cm.

Padoms! Sākumā slapjo mazuli nosusini, izmantojot vienu lielu dvieli, pēc tam izmanto otru, lai mazulim ģērbšanās laikā nebūtu jāguļ uz slapja un auksta dvielīša.

Atceries: Nosusinot mazuli īpaša uzmanība jāpievērš vietiņām aiz austiņām, padusītēm, krociņšm un vietiņām starp pirkstiņiem. Ja tās būs mitras, var rasties iekaisums.

Vannošanās procedūrā var noderēt arī citi vannas piederumi.

Canpol cepurīte

20130530231950-65013.jpg

Oriģināla cepurīte, kas pasargās mazuļa seju un actiņas no ziepju un ūdens iekļūšanas acīs. Viegli un ērti piekļaujas mazuļa galvas formai. Izgatavota no maiga, netoksiska materiāla. Pārvērš galvas mazgāšanu īstā baudā gan bērnam, gan vecākiem.

Canpol neslīdošais paklājiņš vannai

20130530232006-69984.jpg

Vannas paklājs izgatavots no augstas kvalitātes mīkstas gumijas materiāla, kas pasargās Jūsu mazuli no paslīdēšanas vannā.Izmērs - 34 х 55 cm.