Interesanti: Gaisa peldes māmiņai un mazulim veselības uzlabošanai

08. Jan 2014, 14:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Noteikti esat pamanījušas, kā svaigā gaisā jūs pamet nogurums, parādās mundrums un dzīvesprieks, un tieši tāpat ir arī bērniem. Tāpēc, tiklīdz ir kāds brīvs brītiņš, dodieties pastaigā uz mežu vai parku. Tās tad būs jūsu gaisa peldes. Izrādās, ka tādas pastaigas ir pat vairāk kā veselīgas!

Pārvēršam parastas pastaigas veselīgās gaisa peldēs

Jums sāp ausis no pilsētas kņadas un griežas galva no piesārņotā gaisa? Dodieties pastaigā uz mežu, neskatoties uz gaisa temperatūru, un izmantojiet termometra rādītājus aiz loga sev par labu!

Gaisa peldes ir tik maigs rūdīšanās veids, ka ir ieteicams pat jaundzimušajiem.

Ienest gaisa peldes savā dzīvē vislabāk var sākt vasarā. Pilnīgi pietiks, ja dzestro rīta gaisu baudīsiet vieglā apģērbā, lai āda sajustu "aukstumiņu". Bet tas nenozīmē, ka jums ir jāsalst un jāslimo. Atģērbieties pakāpeniski, lai organisms nesāpīgi pierastu pie āra temperatūras.

Kas jāzina par gaisa peldēm

Gaisa peldes ir gan vispārējas, gan daļējas. Ja atrodaties svaigā gaisā pilnīgi kaili, tad tā ir vispārēja gaisa pelde, ja atkailinātas ir tikai kājas, viduklis - tā ir daļēja gaisa pelde.

Tāpat gaisa peldes mēdz būt gan siltas, gan vēsas, gan aukstas - atkarībā no temperatūras. Siltas - vairāk kā 22 grādi, vēsas - 17-20 grādi, aukstas - mazāk kā 16 grādi.

Nosacījumi, kas jāievēro:

  1. Vislabāk ļauties gaisa peldēm kustībā, un novilkt apģērbu ātri. Tiklīdz jūtat, ka paliek auksti, apģērbieties.
  2. Pēc procedūras uzvelciet siltāku apģērbu par to, ko nēsājat parasti tādā laikā un atgulieties uz stingras virsmas, paliekot spilventiņu zem galvas.
  3. Nekādā gadījumā nepieļaujiet svīšanu.
  4. Labākais laiks vannām - uzreiz pēc saules pamošanās vai laikā līdz plkst.10:00 rītā.
  5. Gaisa peldēm būtu jābūt katru dienu veselu mēnesi, tad organismam var iedot 3 dienu atpūtu. Un tā jārīkojas 3 mēnešu garumā.
  6. Ja ir slimas aknas vai citas iekšējo orgānu saslimšanas, gaisa peldes var būt ilgākas.
  7. Sāciet gaisa peldes 15-20 grādu temperatūrā, atrodoties tādā līdz pat 30 minūtēm. Katru dienu lieciet klāt pa 10 minūtēm, līdz jūsu gaisa peldes laiks vienā reizē sasniedz 2 stundas.
  8. Vējainā laikā jāatsakās no gaisa peldēm.

Daba pati rada zāles jūsu organismam. Jāiemācās vien tās lietot!

Māmiņu Klubs

Pastāsti,vai arī TU veic gaisa peldes savai veselībai? Kā ar gaisa peldēm sokas Tavam mazulītim?

Mūsu visu laiku vislabākā maigā aizsardzība!

20140103101715-69639.jpg

Meklē labākajos Latvijas veikalos! Neaizmirsti Huggies® jaundzimušo autiņbiksītes ielikt savā dzemdību somā, lai pirmā satikšanās lielajā pasaulē būtu maiga, mīksta un sausa!

20131104200519-71679.jpg