Divpadsmitā dzīves nedēļa kopā ar Huggies® Newborn!

12. Feb 2014, 13:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Šajā vecumā bēbītis vair nav tik mazs un nevarīgs, kāds tas šķita tikko nākot pasaulē. Bērniņam ir mainījušies sejas vaibsti, mazais ķermenītis kļuvis spēcīgāks, arī pasaulē bērniņš veras jau apzinātāk. Šī straujā attīstība turpināsies vēl ilgi, viss bērnoņa pirmais dzīves gads ir pilns dažādu neparastu notikumu. 

Šajā laikā notiek strauja galvas smadzeņu attīstība, arī gremošanas trakts turpina attīstīties. Bērniņa psihoemocionālā attīstība iet kopsolī ar fizisko attīstību.

Trīs mēnešu vecumā mazulis mūs jau pazīst – viņš zina, kā skan mūsu balss, viņš atpazīst mūsu seju un smažu.

12 nedēļu vecumā mazuļa raudas mainās – mēs pēc to skanējuma varam pateikt vai bēbītis ir noguris un vēlas čučēt vai viņu moka izsalkums vai arī viņam kaut kas sāp. Arī mūsu mazulīša kustības kļūst jēgpilnākas, bēbītis mērķtiecīgi spēj satvert rotaļlietu un par katru cenu vēlas to iebāzt mutītē.

Ir mazuļi, kuri jau trīs mēnešu vecumā spēj velties uz sāniņiem, lai gan šo prasmju attīstīšanai vēl ir laiks. Bēbītis, guļot uz vēdera un balstotis uz rociņām, brīnišķīgi notur savu mazo galvņu.

Lai gan šajā laikā miedziņam joprojām ir liela nozīme, tomēr trīs mēnešu vecumā bērniņš nomodā spēj pavadīt jau pusotru līdz divām stundām.

Trīs mēnešus vecs mazulis jau labprāt kādu brīdi rotaļājas savā nodabā, iepazīstot savu ķermeni – viņš mēģina pieskarties savai sejiņai, bēbītis pēta savas rociņas.

KĀ PIRMAJĀS 12 NEDĒĻĀS IZAUG BĒBĪTIS, UZZINI ŠEIT->>>

20131115112130-36574.jpg