Bučojot mazulīti, ļaujies saviem instinktiem!

Bučojot mazulīti, ļaujies saviem instinktiem!

03. Mar 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēc tam, kad mazulis ir jau piedzimis, ir pilnīgi dabīgi redzēt, kā māmiņa bučo savu mazulīti. Iespējams, kāds to uztver kā normālu saiknes veidošanu starp māmiņu un mazuli. Protams, tā arī ir taisnība, bet tajā visā ir iejaukti arī bioķīmiskie iemesli. Šie iemesli stiprina ķermeņa garu, kuram mēs, diemžēl, reti uzticamies. Mūsu ķermenis zina, kā laist pasaulē bērniņu, ja nav intelektuālo zināšanu par šo tēmu. Mūsu bioloģiskā sistēma zina, kas jādara. Viss, kas jādara - jāuzticas instinktiem. 

Pieci jūtu orgāni

Kad mazuļi dzimst dzīvniekiem, jūs redzat, ka māmiņa pavada ar tiem visu laiku. Tādā veidā viņa nodod saviem pēcnācējiem zināšanas par pieciem sajūtu veidiem - garšu, dzirdi, redzi, pieķeršanos, apzināšanos.

Un mazo cilvēku māmiņas rīkojas līdzīgi, dāvājot bērniņam maigumu, ieklausoties bērniņa balsī, vērojot, kā mazulis izskatās. Un, protams, dāvājot arī savas bučiņas.

Kad māmiņa tiecas pēc bērniņa, lai viņu nobučotu, viņa sajūt viņa smaržu. Tāpat kā dzīvnieku mazuļu māmiņas, arī cilvēkbērnu māmiņas izmanto piecus maņu orgānus, lai ļautu iepazīt un lai nodotu dažādas iemaņas bērniņam, sajūtot saikni ar savu mazuli. Šī saikne starp māmiņu un mazuli ir kā viens veselums, un te nav nekā neparasta.

Labums veselībai

Zinātnieki ir tikuši tālāk par augstākminēto un apgalvo, ka mazuļa bučošana sniedz ne tikai emocionālās, bet arī bioloģiskās priekšrocības.

"Kad māmiņa bučo mazuli, viņa tver patogēnu "tēlus" no mazuļa sejas. Šie "tēli" tiek tverti ar limfatiskās sistēmas organiem, piemēram, ar mandelēm, un šie patogēni B-šūnas atkārtoti jāstimulē. Šīs B-šūnas nonāk māmiņas krūtīs, kur rodas mazulim nepieciešamie antiķermenīši", atklāj Lorēna Sompaura, grāmatas "Kā strādā imūnsistēma" autore.

Mēs daudz runājam par krūts pienu un antiķermenīšiem, ko tas dod, palīdzot mazulim tikt galā ar dažādām saslimšanām. Bet antiķermenīši, kas māmiņai izstrādājas grūtniecības laikā māmiņai, nav īstie antiķermenīši, kas nepieciešami bērniņam.

Bērniņam vajadzīgi antiķermenīši, kas atrodas ap viņiem. Tieši tāpēc mazuļa bučošana veicina saiknes rašanos un ļauj rasties antiķermenīšiem, kas nepieciešami konkrētam bērniņam.

Tāpēc māmiņas, bučojiet savus mazuļus, dāvājot savu mīlestību, un - būsim veseli!

Avots: www.birthunlimited.ca

Vai jūs bučojat savus mazulīšus?

 20180222155416-46355.jpg