VIDEO: Bērna ādas kopšanas līdzekļi - jā vai nē?

18. Apr 2013, 09:10 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Veikalu plauktos atrodami simtiem dažādu smaržu, krāsu un konsistences līdzekļu, kas paredzēti mazuļu ādas kopšanai. Kā zināt, vai kaut kas no tā visa vajadzīgs tieši tavam mazulim? Pastāstīs Neonataloģijas māsu asociācijas prezidente, bērnu māsa Elita Svareniece.

Bērnu kopšanas līdzekļi - jā vai nē?

Lai cik ļoti vecākiem nepatiktu košie kosmētikas līdzekļu iepakojumi, eksperti atzīst, ka nekas labāks par tīru ūdeni bērna ādai nav izgudrots. Un tā patiesi ir, tāpēc, ja bērnam nav īpašu ādas problēmu, nevajadzētu aizrauties ar bērnu kosmētiku.

"Līdzekļus var izmantot tikai tad, kad ir kādi sausumi uz ādas vai iekaisums," iesaka bērnu māsa, atgādinot, ka izvēloties bērna ādas aprūpes līdzekļus, vajadzētu pievērst uzmanību arī bērnu kosmētikas sastāvam. "Nepērciet neko, kas ir pārāk smaržojošs vai pārāk krāsains. Ir jābūt pārliecinātam par to, ka tieši šis līdzeklis ir piemērots pat zīdainīša maigajai ādai."

Māmiņu klubs iesaka pajautāt padomu arī sava bērna ārstam, viņš noteikti ieteiks vispiemērotāko līdzekli bērniņam gadījumā, ja bērniņa ādai nepieciešama palīdzība.

Māmiņu Klubs

Tiešraidi piedāvā Huggies® mitrās salvetes

20130410153318-98091.jpg

Eksperts

Elita Svareniece

Sertificēta bērnu māsa, LMA valdes locekle
Elita Svareniece Vecāku skolā