Ar otro visu atšķirīgu

Ar otro visu atšķirīgu

21. Jun 2019, 10:51 Dubultmamma Dubultmamma

Mans otrais bērniņš piedzims jau pēc 4-6 nedēļām, tāpēc beidzot esmu ķērusies pie iepirkumu saraksta un cītīgiem klejojumiem internetveikalā. Salīdzinot ar pirmo reizi, šoreiz nav ne miņas no stresa vai bailēm, jo esmu pārliecināta, ka esmu un būšu izcila mamma, kas visu izdarīs pareizi, lai arī ļoti atšķirīgi, salīdzinot ar pirmo reizi!

Ar otro bērniņu esmu nolēmusi atteikties no ērtajām 1x lietojamajām autiņbiksītēm, tā vietā izmēģinot mazgājamos SoftBums. Šī vēlme mani nelika mierā jau tad, kad dzima pirmais bērns, taču toreiz pietika starp 10 mazgājamos autiņus slavinošiem rakstiem ieraudzīt 1 komentāru par to, cik ātri tas viss apnīkot, lai nobītos. Draudzenes neko no tā nelietoja, omes nesaprata un es pati nezināju, cik daudz laika pēc bērniņa piedzimšanas man būs, lai visu mazgātu, taču tagad, kad ar pirmo bērnu ir iziets cauri autiņbiksīšu posmam, ir skaidrs, ka laika un spēka noteikti pietiek arī dabai draudzīgiem eksperimentiem.

Kopā ar 1x lietojamo autiņbiksīšu kaudzēm esmu nolēmusi atvadīties arī no 1x lietojamiem paladziņiem, jo ir gana daudz skaistu mazgājamo variantu, kas nelaiž cauri ūdeni. Par šiem iepriekš pat neaizdomājos, taču, atceroties kaudzes ar laukā metamajiem paladziņiem, es saprotu, ka gribu mazgāt!

Apģērbs

Gan ar smaidu, gan kaunu atceros uztraukumu par pirmo mēnešu drēbītēm, gaidot 1.bērnu. Pirmsdzemdību kursos cītīgi visu pierakstīju, zīmējot pareizas ģērbšanas shēmas, skatījos video un lasīju forumos par priekšā pogājamajiem bodijiem un rāpuļiem ar noslēgtajām pēdiņām, pidžammām ar iešūtajiem cimdiņiem un tas viss toreiz likās tik svarīgs, ka gribēju atrast to "pareizo" par katru cenu.

Vai ir vērts stresot? Nē! Mans bērns nejuta diskomfortu no bodijiem, kas velkami caur galvu, neskrāpēja sev sejiņu ar nadziņiem, bet labprāt pētīja pasauli gan ar brīvībā mītošajiem roku, gan kāju pirkstiņiem. Es noteikti iesaku atteikties no rišiņām un spiedpogām uz muguras, lai mazais pasaules atklājējs jūtas labi, taču viss pārējais ir lielā mērā reklāmu, modes un forumu izaudzināts bubulis, ne vajadzība!

Māneklītim nē un šoreiz bez pudelītēm!

Mans 3,5 gadnieks bieži jautāja, kas ir knupītis, jo skapja dziļākajos plauktos tādi ir atrodami vismaz 3, lai gan izmantots tika tikai 1 un tieši 1x reizi, lai izspļautu to ārā. Arī pudelītes mums bija sagatavotas daudz un dikti tāpat kā piena saldējamie maisiņi, manuālais un elektriskais piena pumpis, taču realitāte bija tāda, ka mans bērns pudelītes neatzina un  ātri vien izvēlējās ēst tikai svaigu pienu no mammas krūts. Šoreiz tā visa nav ne plauktos, ne iepirkumu sarakstā, jo tad, ja vajadzēs, nopirksim, kad vajadzēs, ne turēsim gadījumam "ja nu vajadzēs".

Rotaļlietas

Agri vai vēlu, bet pienāk posms, kad mājās aizvien vairāk parādās rotaļlietas. Šķiet, ka katrs ciemiņš uzskata, ka bērnam obligāti vajag visma 5 grabuļus un kādu dziedošu mantu. Bet kāpēc viņi nenes metāla bļodas, koka rimbuļus un kastaņus? Šoreiz mūsmājās jaunas mantas būs aizliegtas visai stingrā un šķietami nepieklājīgā formā, taču pēc pirmā bērna ir palikušas gana lielas mantu kaudzes, ar kurām spēlēties, tāpēc neredzu itin nekādu jēgu jaunām lietām. Atzīšos, ka šī nu ir tā tēma, par kuru itin bieži mierīgi un savaldīgi runāt vienkārsī neprotu...īpaši jau tad, ja gadījies apmeklēt kādu no rotaļlietu veikaliem. Vai esat dzirdējuši pārdevējas sarunas ar nepieredzējušiem rotaļlietu pircējiem? Piemēram, atnāk sieviete, kuras draudzenei piedzimis pirmais bērniņš, lūdzot kādu labu ideju dāvanai. Viņai ātri vien tiek rokās iedots dziedošais kucēns, skanošā grāmatiņa vai koši zaigojoša un mirgojoša bumba, jo šīs lietas mazo brīnišķīgi nodarbināšot, bet jaunā māmiņa varēšot atpūsties... Un tad tā sieviete nopērk kaut ko no tā visa, ko mazajam varbūt nemaz nevajadzētu sākumā dot, bet ļaut mierā un savā tempā pētīt pasauli (mūsmājās vienu brīdi bija pat 3 dziedošie kucēni!). Un vēl jau ir robotkaķi, čurājošas lelles un fērbiji, kurus pēc pārdevēju domām nest jaundzimušajiem, jo noderēs taču ilgam laikam...un varbūt izklausos nepateicīgi asa, taču nē, paldies, šoreiz manās mājās tas viss netiks ienests!

Kaut kā asi un saraustīti, taču šīs noteikti ir tās bāzes lietas, kuras esmu nolēmusi mainīt. Redzēs, cik labi man veiksies, taču tad, ja esi sava 1.bērniņa gaidībās, šo lasot, patiesi iesaku ticēt saviem spēkiem un savai iekšējai balsij, jo tikai Tu pati jutīsi, ko un kā Tavam bērniņam vajag. Citi var ieteikt, bet tik un tā Tu pati visu zini vislabāk!

Attēls no pixabay.com