Ar bērnu apģērbam paredzēto mazgāšanas līdzekli jāmazgā arī gultas veļa un vecāku apģērbs

03. Dec 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gatavojot mazulim pūriņu, ar lielām rūpēm sarūpējam bērniņam pirmās drēbītes. Svarīgi, pirms likšanas tās dzemdību somā, rūpīgi izmazgāt un izgludināt.

Tas tāpēc, ka jaundzimušajam āda ir ļoti jutīga un maiga, līdz ar to uz mazuļa ādu iedarbojas jebkurš provocējošais faktors. To vidū var būt gan pārtikas alerģija, gan arī kairinājumi no apkārtējās vides, piemēram, ķīmiskām vielām, veicinot ādas kairinājumu, izsitumus, sausus, sarkanus un niezošos pleķus, kas mazulim var radīt diskomfortu, līdz ar to padarot viņu raudulīgāku un nemierīgāku.

Tāpēc bērnu alergoloģe, pediatre Kristina Amosova rekomendē ar mazuļu drēbēm paredzētajiem hipoalerģiskajiem veļas mazgāšanas līdzekļiem mazgāt ne tikai mazuļa drēbītes, bet arī gultas veļu un vecāku apģērbu. Ieteicams apģērbu ar hipoalerģiskajiem līdzekļiem, ja vien to nav iespējams darīt ilgāk, mazgāt vismaz mazuļa pirmajā dzīves mēnesī, papildus neizmantojot skalojamos līdzekļus, tā vietā apģērba skalošanai izmantot tīru ūdeni un dubulto skalošanas režīmu, lai no auduma izskalotu visas mazgāšanas līdzekļa mikrodaļiņas.

Ārste norāda, ka apģērba mazgāšanai jāizvēlas hipoalerģisks līdzeklis, kas domāts mazu bērnu apģērbu mazgāšanai, jo šādiem līdzekļiem ir sabalansēts ķīmiskais sastāvs. Ne mazāk svarīgi lietot mazgāšanas līdzekli, ievērojot ražotāja norādītās devas, pretējā gadījumā, pārspīlējot ar mazgāšanas līdzekļa daudzumu, var rasties kairinājums arī no līdzekļiem, kas ir hipoalerģiski un paredzēti bērna maigajai ādai.

Tikpat svarīgi, cik obligāti pirms drēbīšu vilkšanas mugurā mazulim tās izmazgāt, ir arī tās izgludināt.

Elīna Lastovska Elīna Lastovska 23. Feb 2022, 09:29

Labdien!
Ļoti noderīgs raksts.
Superīgu gultas veļu pasūtu šeit https://www.savashome.lv/
Līdz ar to bija interesanti palasīt par bērnu gultas veļas kopšanu.