9 jautājumi,kurus uzdot, izvēloties ratiņus bēbītim

9 jautājumi,kurus uzdot, izvēloties ratiņus bēbītim

22. Jan 2016, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gādājot gaidāmajam mazulim nepieciešamo pūriņu, mēs saprotam, ka ratiņi ir viens no tiem pirkumiem, kuru par nenopietnu nenosauksi. Bērna ratiņus  visticamāk izmantosim katru dienu – pastaigas, tālāki braucieni ar auto, līdzi ņemot ratiņus, arī tādas ikdienišķas lietas kā došanās uz veikalu pēc pārtikas kopā ar mazuli. Tas nozīmē vien to, ka ratiņiem jābūt ērtiem mazulim, viegli saliekamiem un izjaucamiem, arī ērti pārnēsājamiem, vienvārdsakot, multifunkcionāliem. 

Izvēlies piemērotus ratiņus Tavam dzīvesveidam

Izvēloties ratus bērniņam, viens no būtiskākajiem apstākļiem, kas būtu jāņem vērā ir tas, kāds ir mūsu dzīvesveids – vai mēs esam aktīvi pilsētnieki vai mūsu dzīve norit rāmi un lēnām.

Izmēģini ratus un nebaidies uzdot jautājumus

Kad esam noskatījuši kādu no ratu modeļiem, noteikti ir jājautā padoms konsultantam, lai mums parādītu gan to, kā rati funkcionē, gan izstāstītu visu, kas mums par šiem ratiem būtu jāzina.

Atrodi veidu,kā ietaupīt vietu auto

Izvēloties ratiņus ar trīs riteņiem, ļoti parocīgi ir tas, ka priekšējo riteni var ērti noņemt, kas ietaupīs vietu automašīnas bagāžniekā. Jāpievērš uzmanība arī riteņu diametram – no tā bus atkarīgs tas, cik viegli būs pārvarēt dažādus šēršļus, piemēram trotuāra apmalītes.

Ja esi gara auguma, izvērtē roktura augstumu

Tā kā pie ratiņu vadīšanas visbiežāk būsim mēs – māmiņas, tad tiem ir jābūt tik augstiem, lai mums ir viegli ar tiem doties ceļā, taču lielākoties ratu rokturu augstums ir regulējams.

Pievērs uzmanību ratiņu svaram

Tāpat svarīgs jautājums ir par to, cik sver ratu rāmis kopā ar kulbiņu. Piemēram, šo trīsriteņu ratu svars ir 11 kilogrami.

Izvērtē visus iespējamos variantus

Reizēm mēs patiesi zinām, kurus tieši ratus vēlamies savam mazulītim, tomēr lielākoties ir tā, ka piedāvājums ir tik liels un nav skaidrības, kuri būtu īstie, tāpēc vienmēr nonākot veikalā, vēlams apskatīt visus iespējamos variantus.

Meklē ratus ar iespējami lielāko kulbu

Ratu kulbiņas izmēram arī ir nozīme, jo mēs, visticamāk, to izmantosim dažādos gadalaikos, protams, jārēķinās ar to, ka šie izmēri dažādu firmu ratiem ir dažādi, taču vidējais kulbiņas izmērs visbiežāk ir aptuveni 75 centimetri.

Nepieciešamības gadījumā izmēri lifta durvju platumu

Ja mēs dzīvojam mājā ar liftu, vēlams pirms ratiņu iegādes, izmērīt lifta durvju ejas platumu, jo reizēm var būt tā, ka šī eja ir šaura un iespējams mūsu noskatītie ratiņi tajos neietlps.

Izvēlies ratus ar viegli kopjamu materiālu

Vēlams novērtēt arī kulbiņas materiālu, ne tikai to, cik skaista krāsa, arī to vai tas būs viegli kopjams un vai tas spēj aizturēt mitrumu. 

Lai arī kādus ratiņus mēs savam mazulim izvēlētos, galvenais paturēt prātā, ka tiem ir jābūt praktiskiem, jo tos mēs izmantosim vismaz pusotra gada garumā. Tāpat neatliksim šīs izvēles veikšanus uz pēdējo brīdi, lai tad, kad mazulītis būs piedzimis, mums nebūtu jādomā par pūriņa gādāšanu, lai mēs varētu veltīt savu uzmanību un laiku mazajam brīnumiņam.

Māmiņu Klubs