Vairāk ērtību, vairāk dabiski iegūta piena

25. Oct 2012, 12:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Philips AVENT jaunais krūts piena pumpis palīdz māmiņām ērtāk un efektīvāk atslaukt krūts pienu.

Ir labi zināms, ka mātes piens ir vislabākais, lētākais un vienmēr pieejamais zīdaiņu uzturs, un, ka Pasaules Veselības organizācija iesaka ekskluzīvu zīdīšanu (tas nozīmē, ka bērns uzturā saņem tikai mātes pienu) līdz 6 mēnešu vecumam. Kā to nodrošināt? - Zīdīt. Ticēt un paļauties uz sevi. Saņemt tuvinieku atbalstu.

Tomēr ir situācijas, kad zīdīšana ir apgrūtināta vai kādu laiku nav iespējama un ir nepieciešama piena noslaukšana, lai nodrošinātu bērniņu ar mātes pienu:

  • Nav iespējams nodrošināt zīdīšanu uzreiz pēc dzemdībām
  • Bērns dzimis ar nepietiekamu svaru, un nevar zīst
  • Slimības laikā, ja bērns nevar izzīst pietiekami daudz piena
  • Uzturēt piena veidošanos mātes vai bērna slimības laikā
  • Bērns nevar zīst slimības dēļ
  • Bērns neapēd vajadzīgo daudzumu
  • Lai atstātu krūts pienu bērnam, kad mātes nav klāt vai viņa atgriežas darbā
  • Atvieglot stāvokli pie sacietējumiem krūtī
  • Lai uzsāktu zīdīšanu, ja krūts pārpildīta ar pienu
  • Citi iemesli

Ja nav iespējama bērna zīdīšana tūlīt pēc dzemdībām, tad vēlams sākt piena noslaukšanu pēc iespējas ātrāk, lai bērns saņemtu ļoti vērtīgo pirmpienu, kura daudzums ir vien daži mililitri un krāsa izteikti dzeltena, bet kura sastāvs nodrošina bērna vajadzības pirmajās dzīves dienās. Līdz zīdīšanas uzsākšanai piens jāatslauc ik 3 stundas (vismaz 7 reizes diennaktī), naktī varētu būt 6 stundu ilgs intervāls miegam. Pirms piena atslaukšanas krūtij var uzlikt siltu kompresi, vai apskalot to ar siltu dušu, jo dažreiz, stresa situācijās, sasprindzinājums neļauj pienam labi izdalīties. Ja neizdodas pienu atslaukt, tad mierīgi jāatpūšas apmēram 10 minūtes iedzerot siltu tēju vai ūdeni, un jāsāk atkal.

Piena noslaukšanu iespējams veikt ar rokām vai ar krūts piena pumpi. Ja nepieciešams noslaukt pienu, lai to uzkrātu, labāk to darīt no rīta, kad piena ir vairāk. Jāņem vērā, ka piena noslaukšana ar rokām prasa zināmas iemaņas un var būt laikietilpīga. Tādēļ saspringtās situācijās (atrašanās slimnīcā, u.c.) vieglāk pienu noslaukt ar krūts piena pumpi.

Philips AVENT krūts piena pumpis ir izveidots tā, lai piena noslaukšana būtu iespējami fizioloģiska, komfortabla un efektīva. Neērtības, stress vai steiga var apgrūtināt mātes piena veidošanos un izdalīšanos, tāpēc piena noslaukšanas laikā ar jauno un ērto Philips AVENT krūts piena pumpi var sēdēt nepiespiestā un atbrīvotā pozā bez nepieciešamības liekties uz priekšu, kamēr pumpja mīkstais masāžas spilvens stimulē piena plūsmu. Masāžas spilvens rada siltuma sajūtu maigai piena stimulācijai. Komplektā ir iekļauta dabiskā pudelīte un knupītis, lai varētu vienkāršāk apvienot zīdīšanu un barošanu ar pudelīti.

Dr. Ilona Brīvmane, pediatrs, dietologs

Vairāk uzziniet www.philips.lv

Ērtāka poza noslaukšanas laikā, lai veicinātu piena plūsmu

Mīksts masāžas spilvens, kas rada siltuma sajūtu maigai stimulācijai