Piena atgrūšanas iemesli

28. Sep 2012, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Daudzas māmiņas uztraucas par to, ka mazuļi atgrūž daudz pieniņu pēc ēšanas. Dažkārt bērniņa atraugā ir ļoti daudz pieniņa, pat strūklā. Ko darīt? Vai par to būtu jāuztraucas? Situāciju komentē bērnu māsa Elita Svareniece. 

Kad ar mazuli kaut kas nav tā, kā gribētos, māmiņas galvā rodas miljoniem jautājumu. Tas skar arī piena atgrūšanu. Mazulis daudz atgrūž, varbūt viņš ir pārēdies? Vai varbūt viņam negaršo mammas pieniņš? Kāpēc tā? Šie ir tikai daži no jautājumiem, kas prātā ienāk uztrauktajām mammām..

"Daudzi bērniņi atgrūž pieniņu. Pirmajā vai otrajā dzīves mēnesī tas notiek visai bieži," stāsta speciāliste.

Ieteikumi, kas palīdz pārvarēt šo laiku:

Jānomierinās

Māmiņa uztraucas un nav pietiekoši pārliecināta par saviem spēkiem, nezina, kā pareizi likt mazuli pie krūts, tāpēc pirmais, kas jādara - jānomierinās.

Ja mamma nepareizi liek mazuli pie krūts, mazulis kopā ar pieniņu sarijas arī gaisu. Tādā gadījumā var dzirdēt, kā mazulis to norij. Un viennozīmīgi pēc tam viņš pieniņu atgrūdīs, jo gaiss celsies uz augšu un izstums pieniņu ārā.

Obligāti jāsagaida atrauga

Līdz divu mēnešu vecumam pēc ēšanas obligāti jāsagaida atrauga. Bet tas nenozīmē, ka ar vertikalizētu mazuli jāstaigā 2 stundas. Pilnīgi pietiks, ja pagaidīsiet 10-15 minūtes. Dažreiz atrauga iznāk ātri un skaļi, dažreiz to knapi var dzirdēt, mazulis knapi atver lūpiņas un jūs tādā reizē dzirdat patiešām vāju atraudziņu.

Pastāstiet par  bažām ārstam

Bet, ja sagaidīta atrauga, mazulis nolikts guļus un tik un tā atgrūž daudz pieniņa, vairāk kā 6-8 reizes dienā, jāvēršas pie ārsta.

Atgrūšanas iemesli var būt šādi:

Protams, ir daudz iemeslu, kuru dēļ mazulis var atgrūst pieniņu, bet vairumā gadījumu tie ir tieši tādi, kā zemāk aprakstīts.

- Nepareiza pielikšana pie krūts

- Bērniņš apēd vairāk, kā var pārstrādāt

- Bērniņš ēd pārāk strauji

Uz to, ka viss kārtībā, norāda mēneša laikā uzņemtais svars. Ja svara pieaugums ir 600gr un vairāk, uztraukties nav vērts.

Veselību Jums un Jūsu mazuļiem!

Māmiņu Klubs

 

SPIED PLAY POGU UN SKATIES VIDEOSARUNU!

VIDEOTRANSLĀCIJU atbalsta



IPhone un Ipad ierakstu skaties šeit!