Vai gaidot otro bērniņu, varu zīdīt pirmo?

Vai gaidot otro bērniņu, varu zīdīt pirmo?

06. May 2012, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir tik daudz mītu par grūtniecību, par krūts zīdīšanu, un šodien, atbildot uz kādas māmiņas jautājumu, Diāna Zande palīdzēs mums saprast, vai ar krūti var ēdināt mazuli, ja gaidāms ģimenes pieaugums, vai tomēr nevar. Lasi atbildi un uzdod arī savu jautājumu! Vai tev ir pieredze šajā jautājumā? Padalies ar to!

JAUTĀJUMS

Ja es mazo baroju ar krūti un gaidu otru bērniņu, tad kāpēc nevaru pirmo barot ar krūti? Esmu dzirdējusi, ka pienam mainoties garša un vēl dažas citas nianses.

Atbild psiholoģe Diāna Zande:

Principā, nav aizliegts zīdīt bērnu, ja gaidāt otru mazuli. No zīdīšanas parasti iesaka atteikties, jo tā ir dubulta slodze sievietes organismam, bet patiesībā, zīdīšana un grūtniecība ir tikpat paģēroša kā daudzaugļu grūtniecība, ne vairāk.

Iesaku nopietni apspriest šos jautājumus ar savu vecmāti, jo ir gadījumi, kad tiešām, barot bērniņu ar krūti nav ieteicams, gaidot otru mazuli, bet to nevar izvērtēt bez sarunas.

Vai tev ir pieredze šajā sakarā? Padalies ar to!

UZDOD SAVU JAUTĀJUMU PSIHOLOGAM!

Aicinām piedalīties pētījumā par sajūtām, kļūstot par vecākiem! 

 

Lai būtu iespējams veikt kvalitatīvu darbu, nepieciešams ļoti  liels skaits ģimeņu, kuras ir ar mieru piedalīties aptaujā, kura notiks trijos etapos – pirmais – grūtniecības trešajā trimestrī, otrais – 3 mēnešus, bet trešais – 6 mēnešus pēc dzemdībām. Aptaujas ir konfidenciālas, individuālie dati netiks izpausti, tie tiks analizēti tikai apkopotā veidā. Jūsu epasti netiks izmantoti nekādā citā veidā, kā tikai šī pētījuma anketu nosūtīšanai. Katra aptauja ietver vidēji 60 – 70 jautājumu, un atbildēt var 10 – 15 minūšu laikā. Ja Jūsu ģimene (ABI partneri) piekrītat piedalīties visos pētījuma etapos un šobrīd rit grūtniecības 3. trimestris, lūdzu, rakstiet man dizande@inbox.lv  , lai es Jums varētu nosūtīt 1. aptauju komplektu un pastāstīt par tālākajiem mūsu sadarbības soļiem.