Pediatre: BioGaia® satur 100 miljonus dzīvas Lactobacillus reuteri Protectis

Pediatre: BioGaia® satur 100 miljonus dzīvas Lactobacillus reuteri Protectis

29. May 2012, 09:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Probiotikām piemīt premikrobu iedarbība uz dažādiem patogēniem, līdz ar to tās pasargā zarnu traktu no kaitīgām vielām un veicina imūnsistēmas stiprināšanu. Vairāk par probiotiku un BioGaia® lietošanu bērniem pret kolikām stāsta pediatre, ģimenes ārste Gerda Lielause.

"Aptieku plauktos ir sastopami ļoti dažādi probiotiķi, kas satur zarnu traktam nepieciešamās baktērijas, tomēr tā kā katram šim probiotiķim ir savs pielietojums, pirms to lietošanas būtu nepieciešams konsultēties ar ārstu vai farmaceitu, lai uzzinātu, kurš no visiem ir piemērots konkrētam gadījumam; vai tas ir paredzēts maziem bērniem vai lielākiem bērniem," iesaka pediatre. "Ja runājam par BioGaia®, tad jāsaka, ka tas ir jaunums Latvijā un tas no citām probiotikām atšķiras ar to, ka BioGaia® satur 100 miljonus dzīvas Lactobacillus reuteri Protectis."

Bērniem - pret kolikām!

Pierādīts, ka L. reuteri Protectis samazina ikdienas raudāšanas laiku par 74 % pēc vienas nedēļas lietošanas*.

BioGaia® ir jālieto piecus pilienienus reizi dienā un jāsāk lietot tad, kad bērnam ir vērojamas  kolikas. "Šo preparātu var lietot arī antibiotiku terapijas laikā; ja ir caureja vai aizcietējumi; ja ir disbakterioze vai vienkārši imūnās sistēmas stimulēšanai," plašo pielietojuma klāstu atklāj pediatre. "Tā kā preparāta lietošanas ilgums nav norādīts, šo preparātu lieto tik ilgi, līdz visi simptomi ir izzuduši un kad ir vērojama uzlabošanās. Tomēr kā ikviena medikamenta lietošana, arī šo pilienu, jāsaskaņo ar ārstu."

Kristīne Damškalne, www.maminuklubs.lv

BioGaia® Protectis probiotikas

Dienas deva ir tikai 5 pilieni,taču tie satur 100 miljonus dzīvas Lactobacillus reuteri Protectis.

Pilieni var tikt uzpilināti uz karotes vai arī piejaukti pienam, ūdenim  vai arī jebkuram citam piemērotam dzērienam vai ēdienam.
No veiktajiem pētījumiem secināts, ka dienas deva pieci pilieni L. reuteri reizi dienā ir droša un tai piemīt probiotiska iedarbība uz cilvēkiem. 

 

_________________________________

*Savino F et al. Lactobacillus reuteri DSM 17938 in the treatment of infantile colic: a clinical and microbiological, randomised, double-blind, placebo-controlled trial. Pediatrics, in press.