Paņēmiens, kā atbrīvoties no koliku simptomiem

Paņēmiens, kā atbrīvoties no koliku simptomiem

31. May 2012, 09:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai ir tāds pareizākais paņēmiens, ar kura palīdzību varētu atbrīvoties no koliku simptomiem?

Jā, ir tāds paņēmiens. Zinātnieki ir pierādījuši, ka vesela kuņģa mikroflora ir nozīmīgākais normālas bērna barības sistēmas attīstības un adaptācijas faktors. Galu galā - pierast pie jaunajiem apstākļiem ir ļoti svarīgi. 

Tika noskaidrots, ka jaundzimušajiem, kas cieš no koliku izraisītiem simptomiem, ir mazāk veselīga kuņģa mikroflora. Tad nu attiecīgi kuņģa mikrofloras korekcija bērniņam var palīdzēt atvieglot koliku simptomus.

Baktērijas L. reuteri (Lactobacillus reuteri) - noderīgs probiotiķis, ko satur arī krūts piens, un tas efektīvi palīdz cīnīties ar jaundzimušo kolikām, tātad - raudāšanas iemeslam liek izzust. Šīs baktērijas ir noderīgas kuņģa floras veselīgai attīstībai, kas sekmē mazuļa barības sistēmas nobriešanu un adaptāciju. Nav svarīgi, vai barojat mazuli ar krūti vai mākslīgo piena maisījumu, probiotiķis Lactobacillus reuteri protectis ir lielisks līdzeklis cīņā ar kolikām. 

To pierāda arī pētījumi- mazuļi, kuri lietojuši L. reuteri Protectis probiotikas, raudāja vidēji par  21 minūti dienā mazāk nekā tie, kuri šīs baktērijas nebija saņēmuši.

Citus koliku ārstēšanas ieteikumus varat saņemt pie sava bērniņa pediatra vai kāda cita medicīnas darbinieka, kura kompetencē ir šādi jautājumi. 

BioGaia® Protectis probiotikas

Pētījumos ir pierādīts, ka:

L. reuteri Protectis samazina ikdienas raudāšanas laiku par 74 % pēc vienas nedēļas lietošanas*

Dienas deva ir tikai 5 pilieni,taču tie satur 100 miljonus dzīvas Lactobacillus reuteri Protectis.

Pilieni var tikt uzpilināti uz karotes vai arī piejaukti pienam, ūdenim  vai arī jebkuram citam piemērotam dzērienam vai ēdienam.
No veiktajiem pētījumiem secināts, ka dienas deva pieci pilieni L. reuteri reizi dienā ir droša un tai piemīt probiotiska iedarbība uz cilvēkiem. 

_________________________________

*Savino F et al. Lactobacillus reuteri DSM 17938 in the treatment of infantile colic: a clinical and microbiological, randomised, double-blind, placebo-controlled trial. Pediatrics, in press.