Meitiņas sasniegumi Jaundzimušo bēbīšu klubiņā

Meitiņas sasniegumi Jaundzimušo bēbīšu klubiņā

17. Mar 2012, 11:53 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas!

 

Siltā saulīte aiz loga, liek aizmirsties un laiks skrien nemanīts. Lotei jau divi mēneši. Atliek iesnausties pa dienu uz kādu stundiņu, liekas visa diena nogulēta. Līdz ar to darbiņi aizkavējušies un šķiet neesmu paspējusi itin neko.

 

Bijām pie daktera un uz mēnesīti svēra 4500g un 56cm. Izaugsme no piedzimšanas brīža ir 956g un 3cm. Šoreiz vizītē pie ārsta neraudājām, dakteris varēja kārtīgi apskatīt, attīstība norit veiksmīgi. Izrakstīja recepti D vitamīnam, kas jāpilina mutītē pa vienai pilītei dienā.

 

Laikam jau arī salielījos, ka mums viss kārtībā, otrā mēnesīša iesākumā bija trīs negulētas naktis, arī dienā neļāvās miedziņam nelīdzēja pat vanna, ne pastaiga ar ratiem. Pat īsti nesapratu kas pie vainas, vēdera izeja bija pie katras gāzītes, varbūt arī tās bija pie vainas.... sanāca tā, ka braucām pie māsas ciemos un palikām pie viņas pa nakti, liekas tas arī palīdzēja vides maiņa un atkal mūsu piecu stundu mierīgā gulēšana bija atgriezusies. Tā naktīs mēs guļam labi pirmo reizi ceļas ap trijiem pēc tam uz pieciem, lai iestiprinātos. Rīti mums aktīvi, īsti nevar saprast vai miedziņš vēl nāk vai grib atgūt to ko pa nakti nav apēdusi, jo cīnās ar pupu. Pēdēja laikā ir arī iesnas, kas traucē kārtīgu maltīti, līdz iztīru deguntiņu un tad jau atkal var laisties miedziņā. Pa dienu guļ līdz sešām septiņām stundām ar pārtraukumiem.

 

Izmantojam silto saulīti un ārā pavadām lielāko dienas daļu pastaigā vai dzīvojās pa ratiem, kamēr es rosos pa dārzu. Svaigā gaisā salds miedziņš.

 

Vakarā stafeti pārņem tētis, pārsvarā viņi taisa mīmikas un runājās, kamēr es gatavoju vakariņas. Lielā māsa Paula pagalmā vizinās ar riteni un dzīvojas ar kaimiņu bērniem, iekšā nāk tikai tad, ka es jau ceturto reizi eju viņai pakaļ... :D

 

Stipri jūtu, ka Lote ir paaugusies. Dienu pa dienai mazais smaidiņš ir aizvien mērķtiecīgāks, vēlmes uzstājīgākas. Smuki notur galviņu, seko līdzi kustīgiem priekšmetiem, atpazīst mammu un tēti- zin, kuram jāprasa ņama.  Pa dienu taisot gaisa peldes, vingrojam. Tieši šajā laikā Lote parāda visu ko māk. Turot rociņas cenšas celties, sasprindzinās tā, ka no malas izskatās, kā bļodiņa galva un kājas gaisā. Labprāt dzīvojas uz vēdera.

 

Ir parādījušies arī pirmie apsārtumi dupsītim, saprotu esmu noslinkojusi nemazgājot, bet gan izmantojot mitrās salvetes. Cītīgi taisot gaisa peldes un pēc katra pampera maiņas mazgājam un vēl sasmērējam ar ziedīti SUDOCREM- iesaku, mums atkal viss ir kārtībā.

 

Mazliet biju satraukusies par potes vietu, bija izaugusi tāda liela sarkana pumpa ar strutainu galu. Jautāju dr.māsiņai kas mani nomierināja un paskaidroja, ka tas ir normāli tā tām jābūt. Pēc vannas izsprākšot un veidosies rētas vieta. Tā arī notika, un tagad mums jau ir smuka krevelīte.

 

Pati jūtos labi, dažkārt gribētos mazliet vairāk pagulēt, bet tad padomāju, ka vajadzētu izdarīt to un vēl kaut ko un tajā brīdī saprotu, ka visu nevarēšu paspēt, un no kaut kā ir jāatsakās. Dažkārt paliek nenomazgāti trauki, drēbes sakrājušās kaudzē... Tomēr pats svarīgākais ir es jūtos labi un esmu izgulējusies :) Ir dienas kad mani nomoka atsāpes. Parasti tas ir no rītiem un kad baroju mazo. It kā nekas, traks, bet ilgstoši tas ir kaitinoši.

 

Lieldienas pavadījām Gulbenes pusē pie māsas, kamēr vīrieši cēla siltumnīcu tikmēr mēs ar bērniem krāsojām olas. Lotes pirmās Lieldienas būs fotogrāfijās ar krāsotām olām. Un mazliet kutinoša sajūta vēderā šūpojoties šūpolēs, cerībā odi mums nekodīs. =)

 

 

Pirmajā maijā mums bija lieli svētki, tētim dzimšanas diena un tikšanās ar mazo radiniecīti Elzu, kas dzima reizē ar mums. Šis pasākums bija svētīgs priekš manis jo varēju izrunāties ar Elzas mammu par aktuālajām tēmām, jo sajūta, ka tevi saprot līdz sikumam.

Apritot diviem mēnešiem bijām pie ģimenes ārsta uz apskati. Lote ir kārtīgs ēdājs klāt nācis 850g un 4,5cm.

Kopējais svars un garums  5350g un 60,5cm. Plānotā pote tika atlikta uz nākošo nedēļu dēļ iesnām. Attīstība norit veiksmīgi. Mazliet aizdomājos par ārsta teikto, ka naktī būtu mazajai jāguļ 6stundas, bet ko tad ja neguļ?!....  Pirmajā nakts cēlienā Lote noguļ 5 stundas, bet ne visas naktis ir tik mierīgas. Kā guļ jūsu mazie?!

 

Ar nepacietību gaidu silto laiku atgriežamies.

Šoreiz tas arī viss, saudzējiet sevi un savus mīļos =)

 

LOGO

 

Blogo Jaundzimušo klubiņā arī Tu!

1