Krūts ēdināšanas speciāliste: cītīgi piedāvājot krūti, iespējams atjaunot krūts barošanu!

Krūts ēdināšanas speciāliste: cītīgi piedāvājot krūti, iespējams atjaunot krūts barošanu!

27. Jun 2012, 12:02 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja pieniņš pazūd aiz lieliem pārdzīvojumiem un bērniņš ne par ko nevēlas zīst pudelīti, kā pabarot mazo? Savos ieteikumos dalās krūts ēdināšanas speciāliste Diāna Zande.

 

Jautājums:

Jaunāko meitiņu (2,5 mēneši) baroju ar krūti,bet notika nelaime un aiz pārdzīvojumiem piens pazuda gluži kā nogriezts ar krānu. Mazā pudelīti negrib ņemt, domāju, ka varbūt esmu iegādājusies nepareizu maisījumu,bet nu jau 4 mēnešus mazā neņem un dzīvo pusbadā, ēd tikai tik, cik ar karoti vai špricīti mutītē ieleju. Kā veiksmīgāk bērnam iemācīt zīst pudelīti?

 

 

Atbild psiholoģe, krūts ēdināšanas speciāliste Diāna Zande:

 

Varbūt, ka vienkāršākais, ko darīt, ir - pieradināt mazo atkal pie krūts? Man ir pieredze ar mammām, kuras ir līdzīgā situācijā - tas ir iespējams, cītīgi piedāvājot krūti ( šobrīd Jūs to darāt ar pudeli - kāpēc gan ne ar pupu?) turklāt - piens nevar pazust pavisam "kā ar nazi" - tas nav iespējams!!!!! Jūs rakstāt, ka mazā vairākas nedēļas dzīvo pusbadā - kā tas izpaužas? Kā Jūs to zināt, ka viņa ir pusbadā? Raud? Varbūt, ka ir gluži cits iemesls viņas raudām? Kā viņa pieņemas svarā? Ja būtu pusbadā, tad nemaz nepieņemtos, bet , visticamāk, tā nav....
Dažreiz mammas bailes ir lielākas, nekā situācija ir REĀLI draudīga vai nelabvēlīga. Vai stress, kas bija mājās, ir mazinājies? Ja jā, tad katru reizi pirms dodat maisījumu, piedāvājiet krūti - lai cilvēks pazīž ( vieglāk krūti zīst būs, kad mazā vēl pusmiegā. ) Lai piens atkal savairotos, varat paslaukt krūti, likt karstas kompreses uz krūts, dzert siltu šķidrumu, pirms barojat mazo.
Ja , tomēr, nolemjat, ka nevēlaties ēdināt ar krūti, tad , ēdinot mazo no pudeles, ir tie paši principi, kas , ēdinot no krūts - mazo paņemam rokās, it kā pie krūts ( dažas mammas pat atsedz krūti, lai ir kontakts ar ādu). Jābūt atslābušai pozai, un mierīgai mammai ( to grūtāk izdarīt, nekā visu citu, vai ne? ).
Neviens bērns nemirst badā, ja ir ēdiens! Tas nozīmē, ka sākumā vienkārši, nāksies ar pacietību piedāvāt vēl un vēl un vēl to pudeli, un bērniņš to paņems. Protams, ka šo vieglāk parādīt, nekā aprakstīt. Ja šīs idejas noder, ņemiet par labu. Ja nē, varat pieteikties pie manis uz konsultāciju. ja vēlaties bezmaksas konsultācijas, ieejiet mājas lapā www.kkm-online.lv tur ir konsultanti, kas sniedz atbalstu bez maksas!

 

 

UZDOD SAVU JAUTĀJUMU PSIHOLOGAM!

 

Aicinām piedalīties pētījumā par sajūtām, kļūstot par vecākiem! 

Lai būtu iespējams veikt kvalitatīvu darbu, nepieciešams ļoti  liels skaits ģimeņu, kuras ir ar mieru piedalīties aptaujā, kura notiks trijos etapos – pirmais – grūtniecības trešajā trimestrī, otrais – 3 mēnešus, bet trešais – 6 mēnešus pēc dzemdībām. Aptaujas ir konfidenciālas, individuālie dati netiks izpausti, tie tiks analizēti tikai apkopotā veidā. Jūsu epasti netiks izmantoti nekādā citā veidā, kā tikai šī pētījuma anketu nosūtīšanai. Katra aptauja ietver vidēji 60 – 70 jautājumu, un atbildēt var 10 – 15 minūšu laikā. Ja Jūsu ģimene (ABI partneri) piekrītat piedalīties visos pētījuma etapos un šobrīd rit grūtniecības 3. trimestris, lūdzu, rakstiet man dizande@inbox.lv  , lai es Jums varētu nosūtīt 1. aptauju komplektu un pastāstīt par tālākajiem mūsu sadarbības soļiem .