Krūts ēdināšanas laikā viena krūts lielāka par otru

Krūts ēdināšanas laikā viena krūts lielāka par otru

17. Sep 2012, 22:46 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ko darīt, ja krūts ēdināšanas periodā viena krūts ir lielāka, ar pienu pilnāka, kā otra? Uz māmiņas jautājumu atbild psiholoģe, krūts ēdināšanas speciāliste Diāna Zande.

 

JAUTĀJUMS

 

Esmu māmiņa mēnesi un 12 dienas vecajam dēliņam, kuru baroju ar krūti. Esmu nedaudz satraukusies, jo viena krūts ir acīmredzami lielāka par otru. Jā, piens tajā krūtī noteikti vairojas daudz ātrāk nekā otrā, bet arī mazulim paēdot, krūts nepaliek mazāka, tā ir kļuvusi mīkstāka, bet ne mazāka, reizēm liekas, ka mazais ne pārāk labi pilno krūti patukšo, tad ņemu talkā piena sūknīti un atslaucu, lai arī zinu, -  jo vairāk slauc, jo vairāk piens vairojas, taču viņa ir smaga un bailes, ka veidosies kāds nosprostojums.

 

 

Piens no tās krūts ar straumi tek, kad mazulis sāk ēst. Sakiet, lūdzu, vai ir pamats satraukumam?

 

 

Atbild psiholoģe Diāna Zande:

 

Arī nezīdot mazuli, krūtis nav simetriskas, tieši tāpat, kā mūsu ķermeņa citas daļas (kā eksperimentu varat pavērot seju - cik katra sejas puse ir atšķirīga!) un, ja vienu krūti noslogo vairāk - mazulis biežāk zīž, krūts tiek iztukšota arī atslaucot, tad tajā piena daudzums nemitīgi būs lielāks, kas var asimetriju pastiprināt.

 

 

Dažreiz gadās, ka krūtis nemaz nav tik atšķirīgas, bet sievietes stāja rada vai pastiprina šīs asimetrijas efektu.

 

 

Tas, ko būtu svarīgi darīt - censties abas krūtis noslogot vienmērīgi (pierakstiet, no kuras krūts nākošā ēdienreizē jādod zīst), ja neveidojas izteikts sastrēgums, neatslaukt krūti. Ir labi arī pavingrot - paši vienkāršākie krūšu muskulatūras vingrinājumi ir ļoti noderīgi, lai stiprinātu krūšu muskulatūru.

 

 

Ja asimetrija ir izteikta, tad var darīt tā, ka mazāko krūti kādu laiku (dažas dienas vai nedaudz ilgāk) noslogot intensīvāk - sekmējot to, lai mazais šo krūti ēd cītīgāk. Tātad - jāsabalansē abu krūšu "slodze".

 

UZDOD SAVU JAUTĀJUMU PSIHOLOGAM!

 

Aicinām piedalīties pētījumā par sajūtām, kļūstot par vecākiem! 

Lai būtu iespējams veikt kvalitatīvu darbu, nepieciešams ļoti  liels skaits ģimeņu, kuras ir ar mieru piedalīties aptaujā, kura notiks trijos etapos – pirmais – grūtniecības trešajā trimestrī, otrais – 3 mēnešus, bet trešais – 6 mēnešus pēc dzemdībām. Aptaujas ir konfidenciālas, individuālie dati netiks izpausti, tie tiks analizēti tikai apkopotā veidā. Jūsu epasti netiks izmantoti nekādā citā veidā, kā tikai šī pētījuma anketu nosūtīšanai. Katra aptauja ietver vidēji 60 – 70 jautājumu, un atbildēt var 10 – 15 minūšu laikā. Ja Jūsu ģimene (ABI partneri) piekrītat piedalīties visos pētījuma etapos un šobrīd rit grūtniecības 3. trimestris, lūdzu, rakstiet man dizande@inbox.lv  , lai es Jums varētu nosūtīt 1. aptauju komplektu un pastāstīt par tālākajiem mūsu sadarbības soļiem.

14. Dec 2011, 06:37

Man ar ir tā ka viena krūts lielāka par otru, bet nu tagad cenšos mazajam dot vienā reizē abas krūtis un tā atšķirība vairs nav tik redzama.