Krūts dziedzeri turpina producēt pienam līdzīgu šķidrumu

Krūts dziedzeri turpina producēt pienam līdzīgu šķidrumu

07. Sep 2011, 20:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Vai tas ir normāli, ka 2 mēnešus pēc krūts barošanas izbeigšanas turpinās piena ražošana? Atbild „ARS” ginekoloģe Ieva Baidekalna.

 

Jautājums:

Labdien, jautājums tāds - man no krūtīm var izslaukt kaut ko līdzīgu pienam, vai tiešām tas varētu būt piens? Drusku par sevi - 28.09.2009. (t.i. 33 gadu vecumā) dzemdēju dēliņu, ar krūti beidzu barot divus mēnešus atpakaļ. Visā barošanas laikā vairākas reizes bija piena nosprostojumi ar augstu temperatūru. Šīs ir otrās dzemdības. Apmēram pirms trim nedēļām apsaldēju krūtis un parādījās sāpes krūtīs, jo īpaši, kad dēliņš gultā spēlējoties veļas man pāri un uzspiež uz krūts. Ģimenes ārsts izrakstīja antibiotikas. Beidzot antibiotiku kursu, labajā krūtī ir velkoša sajūta. Ko tas varētu nozīmēt un ko jūs man ieteiktu darīt?

 

1

 

Konsultē „ARS” ginekoloģe Ieva Baidekalna:

 

Gribu jūs mierināt – krūts dziedzeri turpina producēt pienam līdzīgu šķidrumu pēcdzemdību periodā arī tad, ja bērniņu ar krūti jau esat pārstājusi barot, un tas var turpināties vēl kādu laiku. Kas attiecas uz velkošajām sāpēm krūtīs, ieteiktu Jums doties pie sava ginekologa, lai iztaustītu krūtis un veiktu krūšu dziedzeru sonogrāfisko izmeklēšanu, ja tas būs nepieciešams.

Ja piena produkcija turpināsies vēl ilgāku laiku pēc dzemdībām, ginekologs varētu nozīmēt prolaktīna līmeņa pārbaudi.

Lai veicas, un ģērbieties silti!

 

Uzdod savu jautājumu vai ierosini savu tēmu, rakstot uz kristine@maminuklubs.lv!

saulux10 saulux10 04. Nov 2010, 11:11

šī dakterīte ļoti laba,'bijusi saskare kad 'mazais bija punčukā!!!