Kā nolikt gulēt bērnu savlaicīgi?

Kā nolikt gulēt bērnu savlaicīgi?

24. Aug 2012, 20:30 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Par vienu no lielākajām problēmām, audzinot zīdaini, vairums vecāku nosauks gulēšanu. Jāatcerās, ka nevar ar varu kādu aizmidzināt. Tāpēc vecākiem jāmācās veidot tādus apstākļus, lai bērns mierrīgi aizmigtu un varētu gulēt. Ir ļoti daudz ieteikumi tam, kā aizmidzināt bērnu.

 

Pietiekams miegs ir ļoti svarīgs. Bieža neizgulēšanās, it sevišķi traucēts nakts miegs, izsmeļ gan bērna gan vecāku spēkus un pacietību.

 

Jaundzimušais noguļ dienas lielāko daļu, bet viņa miegs mēdz būt trausls un neregulārs. Ap 3 mēnešu vecumu lielākajai daļai bērnu ir izveidojies savs miega un nomoda ritms. Līdz 5 mēnešu vecumam liela daļa bērnu naktīs mostas lai ēstu. 

 

Bet man visvairāk intresē jautājums, kā nolikt bērnu gulēt ap 21-00 vai 22-00, jo mana mazā pele, iemieg tikai ap 00-00 vai 01-00.

 

Lūdzu dalaties savā pieredzē! 

maijbite maijbite 08. Nov 2011, 20:02

aaa... vēl atcerējos, ka mēģinām tikai 1x pa dienu likt gulēt, ne 2. Uz vakaru tad protams meitene kašķīgāka, bet vairāk nogurusi un ātrāk aiziet čučēt...

maijbite maijbite 08. Nov 2011, 16:11

Pazīstams temats. Arī mana mazā princese (1,2 gadi) pirms kāda laika bija pasākusi iet gulēt ap 00.00, 01.00 (tas laikam sakrita ar laiku, kad nāca vairāki zobiņi reizē). Tā kā pati ne tuvu neesmu pūce, tad man nemaz tas nepatika... Lai gan noteikts rituāls bijis vienmēr (mazgāšanās, ģērbšanās, ēšana pie pupa), tajā vēlās iešanas gulēt laikā rituāli strādāja, bet ne pilnībā, jo mazā paēda pupu (parasti pie pupa aizmiga), bet pēc tam atžirga un aiziet līdz 00.00 vai 01.00 - spēlējas, skraida... Mēs vienkārši sākām visus rituālus īsi pirms 21.00, lai 22.00 jau būtu gultā - barot eju uz guļamistabu, kur ir tumšs, nav blakus skaņu - TV un tam līdzīgi. Tā kā gultiņa ir blakus manai gultai un meitene vēl joprojām uz rīta pusi grib pupu, noņēmām vienu redeļu sānu (gan man, gan meitai ērtāk piekļūt viena otrai). Un tagad ir tā, ka uz nakti dodu vispirms vienu pupu, tad otru (parasti otrs ir tuvāk gultai), kad meita ir paēdusi, viņa pati ieveļas savā gultiņā un atliek vien viņu apsegt. Tāpat arī dara rīta ēšanas laikā - mazliet paknakstās un ieripo čučēt savā gultiņā, kuru arī izmantojam tikai gulēšanai. Lai veicas! 😀

princesemince princesemince 08. Nov 2011, 13:11

iznāks zobi un lauzīsiet savas tradīcijas 😀

DaceT DaceT 08. Nov 2011, 12:01

Mēs tieši nesen atklājām kā savu mazo dēliņu laicīgi var nolikt gulēt, kas zin varbūt arī jums līdzēs. Katru vakaru vienā un tajā paša laikā mums ir konkrēts rituāls - 20:00 mēs vannojamies,pēc vannas mazo masējam vai nu ar bubchen eļļiņu vai essex hydra losjoniņu, ļauju mazajam padzīvoties plikucītim (tad viņš kļūst pa visam aktīvs - spārdās, veļās...) nu un tad kad manu ka nu jau spēki iet uz izsīkumu saģērbju un dodu ēst. Man gan ir pudeles bēbis, jo pašai piens beidzās. Nu un ja šams neaizmieg ēdot tad iespraužu viņam mutē sosi, paņemu sev blakus un izslēdzu visus gaismas avotus, tajā skaitā TV. Viņam tumsa nemaz nepatīk, bišku paniķojas un tad jau arī aizmieg.

princesemince princesemince 08. Nov 2011, 11:14

mēs arī no kāda otrā bērna dzīves mēneša centāmies sākt ievērot vienu laiku, kad liekam mazgāties, kad liekam gultiņā, kad paši ejam gulēt. sākumā šis viss bija nedaudz vēlākā laikā, bet arī, līdzīgi kā ululai, sapratām, ka tas ir mums par vēlu, jo neuzspējam izgulēties. kad no 5 mēnešiem bērns sāka iepriekšējās 1x nakts mošanās vietā mosties 10-12x, sākām likt gulēt nevis plkst.23:30, bet gan plkst.22. tā likām līdz pat b/d sākumam, kad vienkārši bērnam sācis nākt miegs nedaudz ātrāk, tādēļ tagad iet gulēt plkst.21:30.