Dāvanām ELKOR veikalos visbiežāk pirkta tehnika un rotaļlietas

Dāvanām ELKOR veikalos visbiežāk pirkta tehnika un rotaļlietas

09. Nov 2011, 12:32 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

ELKOR klienti aizvadītajos Ziemassvētkos tuvinieku apdāvināšanai lielākoties izvēlējušies praktiskas lietas no elektronikas un sadzīves tehnikas kategorijām, liecina uzņēmuma apkopotā informācija. Pārdošanas dati par pirmssvētku periodu rāda, ka dāvanām visbiežāk gādāti dažādi datoru aksesuāri (ārējie cietie diski, zibatmiņas u.c.), mobilie tālruņi, televizori, tāpat zem eglītes likti fēni, elektriskie skuvekļi un blenderi.


Savukārt bērnus Ziemassvētku vecītis visbiežāk pēc dzejolīšu noskaitīšanas iepriecinājis ar dažādām rotaļlietām. Zēniem visbiežāk tikuši ELKOR plašā piedāvājumā pieejamie „Lego” konstruktori, radiovadāmās rotaļlietas un galda hokejs, bet meitenēm no dāvanu maisa lielākoties tikušas populārās rotaļlietas no sērijām „Littlest Pet Shop”, „Zhu Zhu Pets” un „Sylvanian Families”. Turklāt bez jau minētajiem „Lego” konstruktoriem pircēju pieprasītas bijušas arī citas attīstošās rotaļlietas un dažādas galda spēles.

 

Bez tam, tā kā šajā sezonā Latvijā ir vislabākie priekšnosacījumi, lai aktīvi nodarbotos ar dažādiem ziemas sporta veidiem, bērniem bieži pirktas arī ragaviņas, savukārt pieaugušajiem – distanču slēpes.

 

„Iedzīvotāju aptaujās regulāri saskatāmas tendences, ka cilvēki svētkos vēlas saņemt praktiskas dāvanas – vieniem tas ir televizors, spēļu konsole vai mp3 failu atskaņotājs izklaidei, citiem – klēpjdators mācībām, fēns matu žāvēšanai vai slēpes aktīvai sportošanai. Tā kā nebūt ne visiem iespējams savas vajadzības piepildīt pašiem, viņi cer uz Ziemassvētku vecīti,” komentē ELKOR mārketinga direktors Juris Karlinskis.