Cik ilgai jābūt vienai krūts barošanas reizei?

Cik ilgai jābūt vienai krūts barošanas reizei?

27. Jun 2011, 08:42 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Mazuļu ēšanas ritms ir dažāds, tāpēc ir arī dažādi ieteikumi no krūts ēdināšanas speciālistiem par mazuļa ēdināšanu! Par jaundzimušā ēšanas ilgumu konsultē krūts ēdināšanas speciāliste Diāna Zande.

 

Jautājums:

Man ir neliela nesaprašana par mazuļa ēšanas ilgumu, jo viens saka šādi, bet otrs tā. Tātad dzemdību nodaļā speciālisti man teica, ka viena barošanas reize ir aptuveni stundu- pa 30 minūtēm pie katras krūts vai arī 2x15 minūtes pie katras krūts. Savukārt mūsu pediatre ieteica barošanas reizi pa 5-7 minūtēm pie katras krūts un viss! Kam ticēt un kā rīkoties?

 

1

Nodarbību vadīs psiholoģe, mg.psych. Diāna Zande

 

Ja bērniņš ir ļoti aktīvs un mazais paēd ātri, tad pediatres ieteiktais variants ir ideāls, bet nereti pirmajā mēnesī bērnam nav tik daudz spēka un viņš zīž ilgāk. Tomēr jebkurā gadījumā ēšanu vajadzētu saprātīgi ierobežot, piemēram, ēdinot no vienas krūts 10-15 minūtes un skatāmies, kad bērns kļūst mazāk aktīvs, tad piedāvajam otru krūti vēl uz 5-10 minūtēm. Kopumā sanāk, ka viena ēdienreize varētu būt 20 minūtes vai 30 minūtes.

 

Ir bērni, kuri pēc temperamenta ir aktīvāki un līdz ar to arī ātrāk paēdīs un jutīsies apmierināts. Bet citam mazulim vajadzēs 40 minūtes paēšanai!

 

Ieteikums: labāk diennaktī taisīt biežākas ēdienreizes, kad mazais ēd pa mazākiem laiciņiem ar aktīvu zīšanas sākumu, nevis ļaut mazajam karāties pie pupa stundām ilgi, gausi ēdot. Stundu mazais tiešām neēd, viņš zīž krūti.

 

Kristīne Damškalne

 

Cik ilgi Tu baroji savu mazuli ar krūti vienā ēdienreizē?