Alerģija no krūts piena

Alerģija no krūts piena

04. Jul 2012, 10:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Māmiņu Klubā nereti izveidojas strīdi par krūts ēdināšanas noderīgumu. Apkopojot izskanējušos viedokļus, mēs lūdzām tos komentēt krūts ēdināšanas speciālistei Sandrai Lasei. 

No krūts piena bērniem ir alerģijas, jo mamma ēd visu ko (neēd eko produktus, jo tagad tādus ir grūti atrast), bet maisījums ir adaptēts, radīts tieši bērnam, tātad, tas ir labāks: vai tas tā ir?

Mūsdienās, patiešām, ekoloģiska uztura problēma ir aktuāla pat jāsaka - visai cilvēcei. 

Ja mamma neseko savam uzturam, lieto produktus ar lielu konservantu skaitu un citām mākslīgi "uzlabotām" garšām, smaržām un ēdiena krāsām, tad, tas, dabīgi, ietekmē arī viņas organismu un nokļūst arī krūts pienā, ko ēd mazulis. Bērnam, kam ir nosliece uz alerģijām, tas var izraisīt asu, alerģisku reakciju. 

Tādā gadījumā vislabāk ir sakārtot mammas uzturu, nevis aizvietot krūts ēdināšanu ar mākslīgo piena maisījumu. 

Krūts piens tomēr satur vielas, kas pilnīgi nekur citur nav, tās ir nepieciešamas bērna smadzeņu augšanai, nervu sistēmas attīstībai un imūnsistēmas uzturēšanai formā. 

Gribas vēl pievērst uzmanību faktam, ka pēc statistikas datiem, vairāk bērnu ar noslieci uz alerģijām ir māmiņām, kas visas grūtniecības un krūts ēdināšanas laikā lieto mākslīgos, sintētiskos kompleksos vitamīnus.

Tāpēc vitamīnus nevajadzētu lietot visu laiku un nekontrolēti, īpaši, ja bērniņam parādās kāda alerģiska reakcija. 

Un, protams, ir jālasa produktu etiķetes, lai zinātu, kas ir produktos, ko iegādājamies. Kas attiecas uz augļiem un dārzeņiem - labāk izvēlēties tos, kas auguši mūsu platuma grādos un ir sezonālie. 

Māmiņu Klubs

Padalies ar savu viedokli šajā jautājumā un uzdod savu jautājumu komentāros!