6 mēnešos neiztur 3 stundu pārtraukumu ēšanai

6 mēnešos neiztur 3 stundu pārtraukumu ēšanai

25. Aug 2011, 20:09 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Bērniņam augot, pieaug arī viņa vajadzības. Kā rīkoties, ja mazais neko vairāk par krūti neēd, bet 3 h intervālu nevar izturēt? Konsultē krūts ēdināšanas speciāliste Diāna Zande.

 

Jautājums:

 

Manai meitiņai ir 6 mēneši, baroju viņu tikai ar krūti. Sāku just, ka tikai ar manu pieniņu viņai nepietiek, jo pa nakti prasa ēst līdz 3 reizēm. Pa dienu reti kad varu izturēt 3h starplaiku. Mēģināju piebarot viņu ar putriņu, mākslīgo piena maisījumu, banānu, neko neēd un sāk niķoties un rauties pie krūts. Ko man iesākt?

1

krūts ēdināšanas speciāliste, psiholoģe, mg.psych. Diāna Zande

 

Bērns aug un pieaug arī viņa prasības. 6 mēneši ir laiks, kad sākt domāt piebarojumu un šajā vecumā piebarojums ir tikai 20-30 grami, ne vairāk, tāpēc māmiņai jāsaprot, ka krūts pieniņš tik un tā paliks galvenā maltīte.

 

Tā kā šajā vecumā īpaši daudz nemaz nav jāēd, arī nedaudz piebarojuma būtu norma- šajā vecumā būtu jāēd 1/2 tējkarote- tējkarote.

 

Gribu vēlreiz atgādināt, ka sākumā piebarojums ir tikai neliela daļa no mazuļa ēdienkartes un pirmais piebarojums vairāk ir kā iepazīstināšana ar dažādām garšām un tā noteikti nav vesela ēdienreize.

19. Oct 2010, 12:19

nezinu, mans puika ēd manu pienu un 1x dienā dārzeņu biezenīti, izēd kādas 10 tējkarotes un vēl pa virsu manu pienu. mums 5 mēneši.

Kristīne Māmiņuklubs.lv Kristīne Māmiņuklubs.lv 19. Oct 2010, 11:37

Māmiņas piens jau mazāku laiku sniedz sāta sajūtu nekā maisījums 😀