Uzdod jautājumus par gaidību laiku un bērniņa pirmajiem dzīves mēnešiem dūlai apmācībā Kristīnei Bērziņai

Uzdod jautājumus par gaidību laiku un bērniņa pirmajiem dzīves mēnešiem dūlai apmācībā Kristīnei Bērziņai

22. Jun 2014, 14:38 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kad gaidam bērniņu vai dažos gadījumos pat vairākus, mums katru reizi viss notiekošais ir jauns. Gribas rast atbildes uz to, ko jūtam ar ķermeni. Gribas rast atbildes uz visu, kas rada satraukumu, neziņu vai dažkārt bailes. Ne vienmēr katram speciālistam, ar ko tiekamies gaidību laikā, ir iespēja atbildēt uz visiem mūsu uzdotajiem jautājumiem. Un dažkārt mēs vienkārši kautrējamies jautāt, jo šķiet - ka tik vienkāršas lietas noteikti neviens neprasa ārstam..Bet tā tas nebūt nav.

Topošā dūla Kristīne Bērziņa ir sastopama Māmiņu Kluba Vecāku skolā samērā bieži, un katra topošā vai jaunā māmiņa, kas ar viņu tiekas, labprāt parunā ne vien par to, kā padarīt sevi sievišķīgāku, bet izmanto iespēju un pajautā Kristīnei arī to, kas visvairāk sievietes sirdi satrauc. Kristīne ir ļoti atvērta, un atbild uz patiešām dažādiem māmiņu  jautājumiem. Šajā reizē jums visām ir tā lieliskā iespēja - gūt Kristīnes atbalstu un rast atbildes uz visiem saviem jautājumiem par gaidībām un laiku pēc tām!

Ja esi gaidībās vai nupat kā sagaidījusi savu bērniņu, jautā topošajai dūlai Kristīnei Bērziņai:

  • par visu no pirmās dienas, kad ieraudzīji pozitīvu grūtniecības testu
  • par fiziskajām ķermeņa izmaiņām grūtniecības laikā (svara pieaugums, strijas, tūska, pigmentācijas plankumi, naba utt.)
  • par psiholoģiskajām pārmaiņām grūtniecības laikā (stress, paaugstināts jūtīgums, raudulīgums, pēkšņs prieks un ligzdas vīšanas sindroms un daudz kas cits)
  • par prāta un ķermeņa sagatavošanos dzemdībām
  • par bērniņu vai bērniņiem tavā puncītī, par to, kā mazulis tur attīstas, kā ar viņu runāt, kad to sākt darīt un kā gūt pārliecību par to, ka esat viens vesels un esat vajadzīgi viens otram
  • par satikšanās brīdi ar bērniņu un visu, kas saistīts ar šo dienu: dzemdību posmi, atsāpināšana, tēta piedalīšanās dzemdībās utt.
  • par ķermeni pēc dzemdībām, par to, kā atgūt spēku gan fiziski, gan emocionāli
  • par pirmajiem mēnešiem kopā ar bērniņu: krūts ēdināšana, uztraukumi par to, vai ar mazuli viss ir labi, kolikas un pašas mammas labsajūta

Izmanto iespēju, atrodi atbildes uz jautājumiem, gūsti atbalstu, esi zinoša, gatava un pārliecināta par sevi!

Tev viss izdosies!

Gaidām jautājumus tepat, komentāru joslā!

Tavs Māmiņu Klubs

Liene Krúza Liene Krúza 22. Jun 2014, 19:09

Delam driz bus 4menesi. vins kadu laiku,pareizak jau 2nedelas ignore vienu kruti pilniba,need un viss,pie tas tik raud,nikojas. paspiezot piens nak,pati jutu,ka tani piens ir gana. protams,lidz ar to tani kruti piena paliek mazak,jo nav tik pilna ka otra. bet lai galigi nepazud,atslaucu. Cinisos cik varesu,lai berns atsak est ari otru kruti.
Katru reizi censos bernu pielikt pie vinam tik loti nepienemamas kruts,bet bez panakumiem☹

Jautajums,vai ir iespejams ar vienu kruti nobarot bernu vismaz lidz 6menesu vecumam??? Un kas varetu but par iemeslu,ka berns grib nemt tik vienu kruti?
Paldies😀

Labdien.
Pāri Jūs savam gaidāmajam bērniņam nenodarīsiet, taču tai pašā laikā, Jums ir jāpadomā par sevi un par savu spēku un resursu atjaunošanu. Varbūt šobrīd Jūs neizjūtat spēka izsīkumu, taču Jūsu organisms strādā dubultu slodzi,
ražojot pieniņu un visu nepieciešamo jaunajai dzīvībiņai. Pasaudzējiet sevi un_ gādājiet par jaunu resursu vairošanos. Pastāstiet lielajai māsiņai, ka nu šis pieniņš būs nepieciešams bēbītim un saglabājot mieru un pacietību, pakāpeniski radiniet meitiņu no krūts. Lai jums izdodās!

Dūla-Kristīne B. Dūla-Kristīne B. 16. Jun 2014, 08:16 Rolanda

Labdien.
Šis jautājums bieži satrauc jaunās māmiņas, jo tīri cilvēcīgi jau gribās izgulēties un kvalitatīvi atpūsties. Taču ne vienmèr mūsu pūles vainagojas ar panākumiem, jo bērniņš vēl nav gatavs " atdot" savu mammu un tieši otrādi sāk biežāk mosties. Pirmkārt es iesaku nomierinàties jums pašai, lai iekšēji nav tā, ka katru nākamo nakti jūs szgaidat jau ar satraukumu- kā nu būs. Ne vienmēr bērna vēlme naktī zīst krūti, nozīmē izsalkumu, bieži vien viņš vienkārši vēlās tuvību un mammas siltumu.
Kas attiecas uz otro jautājumu, ieklausieties sevī, cik ļoti jūsu organisms jau gatavs nākamai grūtniecībai, vai esat atpūtusies un resursu pilna. Var nodot pilno asins ainu, lai paskatītos kopējo veselības stāvokli. Taču galvenais aspekts ikvienai māmiņai ir ejocionālā gatavība.

Dūla-Kristīne B. Dūla-Kristīne B. 16. Jun 2014, 08:04 svema

Labdien.
Nē, īpaša sagatavošanās šāda veida dzemdībām nav nepieciešama. Lai jums prāts būtu mierīgāks, svarīgi būtu ar Jūsu ārstu atrunāt dzemdību norisi apskatot tieši Jūsu fizioloģisko uzbūvi. Dzemdību norises laikā esiet kontaktā ar medicīnisko personālu un kopīgi darbojoties Jums izdosies arī šādā guļā laist pasaulē bērniņu.

😀 Vai Jūs tas baida, ka būs jāpiedzīvo tā raudamā diena? Padomājiet, kas ir tas, kas izraisa tās asaras, varbūt tas ir laielais prieks, bet varbūt ir , kas tādas ko gribas pārrunāt. Pārrunāt emocijas, par kurām nemaz nav tik viegli ar kuru katru runāties... Tādēļ atceraties, ka dūla vienmēr būs tas cilvēks, kas uzklausīs jauno māmiņu, atradīs īstos jautājumus viņai un īstos uzmundrinājuma vārdus. ĻAUJIETIES TĀM EMOCIJĀM UN NEBAIDIETIES NO TĀM. ATCERIETIES, KA VISS JŪSU ORGANISMS MAINĀS TAI MIRKLĪ, KAD JŪS PIRMO REIZI VAI ATKĀRTOTI PIEDZIMSTAT PAR MAMMU.

Iesaku Jums pakonsultēties ar kādu no MK zīdīšanas konsultantēm, domāju, ka izskatot Jūsu gadījumu sīkāk, jūs kopīgi noteikti atrisināsiet šo problēmu. Lai Jums veicās.

Labdien.
Tā kā nezinu Jūsu pirmās grūtniecības sarežģījumus, man ir grūti komentēt kā tas varētu ietekmēt šo grūtniecību. Par vitamīnu un medikamentu lietošanu, es iesaku griezties tikai pie sava ārstz pie kura esat uzskaitē. Kas attiecās uz vēdera pūšanos un slikto pašsajūtu, tad nereti tieši grūtniecības sākumā, tās var traucēt, jo Jūsu organismam ir jāpierod pie jaunām pārmaiņām. Vēlak tas var pāriet.

Labdien.
Paldies par jautājumu. Jā dūla noteikti palīdzēs sagatavoties ķeizargrieziena operācijai. Atbildēs uz visism interesējošiem jautājumiem un atbalstīs un palīdzēs emocionāli tam sagatavoties. Manā praksē ir brīnišķīgi gadījumi, kad pareizi sagatavojoties šāda veida bērniņa nākšanai pasaulē viss norit sirsnīgi un skaisti. Ir daudas māmiņas, kas tieši ar otrajiem ķeizariem griežas pie dūlas un kopā piedzīvo laimīgu bērniņa sagaidīšanu.

tumbalumba tumbalumba 10. Jun 2014, 15:19

Paldies par iespeju pakonsulteties un uzdot sev svarigu un interesejoso jautajumu. Esmu sava otra bernina gaidibas, sobrid sanak septinas nedelas. Mani moka vedera pusanas, gazesanas un dienas laika ir sajuta ka ieksa mani ples pusu ☹ Ar pirmo bernu jutu plesanu, kad GR gaja uz beigam, jo mazajam bija maz vietas. Gulet sobrid varu tikai uz muguras, jo tiklidz pagulu uz viena vai otra sanak ilgak ta paliek slikta dusa. Uz doto bridi Dr. ieteica dzert folijskabi, jo termins mazins un vairak pateikt neko nevar. Ar pirmo bernu, man bija smaga GR un visu GR biju majas uz slimibas lapas un vajadzeja dzert vitaminus. Vai varu dzert magniju?

09. Jun 2014, 16:40

Man ārste saka, ka pa cik man ir paaugstināts testosterona līmenis un asinsspiediens būtu labāk ja es dzemdētu jau uz 37 nedēļu jo ja gaidīšot līdz noteiktajam datumam esot kautkāds risks bērnam un arī pašai, kāds tieši nesaka, kā arī ķeizaru neizraksa bet saka ka jādzemdē būtu uz 37 nedēļām jo tad risks tikpatkā nebūšot vispār, bet kā tad es tā varu pavēlēt bērnam dzimt ātrāk, un vai ir kāda metode kā izraisīt dzemdības ātrāk? Man viņa saka ka vajadzētu bet kā palīdzēt nestāsta, kautkā tas man liekas dīvaini.

09. Jun 2014, 16:37

Vai rīcineļļa tiesām izdzerot dzemdības var sākties ātrāk? Kā noskaidrot konkrēti kura ned man ir ja pat ārste ierakstījusi mātes pasē usg jādzemdē 3 augustā mr 23.jūlijā? Kā saprast placentas gatavību kas tas ir?