SABĪNES BLOGS: Un arī baldriāni noderētu..

SABĪNES BLOGS: Un arī baldriāni noderētu..

13. Aug 2013, 11:40 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Sveikas, dārgās māmiņas! Manai punča iemītniecei jau 24 nedēļas. Grūtniecības kalendārs vēsta, ka sācies sestais grūtniecības mēnesis. Es jūtos vispār labi. Turpinu būt aktīva, kamēr ir vasara un laiks aiz loga ļauj vairāk kustēties.

Mēs dzīvojam netālu no Mežaparka, un mans mīļais vīriņš katru vakaru divas stundas dodas ar mani turp pastaigā. Mums ar puncīti ļoti vajag svaigu gaisu, un es izvēlos labāk garus maršrutus pastaigām. Vajag vairāk staigāt, lai labi augtu puncītis, nevis dupsis. Un, kad ir karsts, un jūrā ir silts ūdens, mīlu padzīvoties saulītē un nopeldēties.

Krampji kājās, paldies Dievam, kaut kā pārgājuši, arī tūskas nav. Kad bija karsti, mocījos, jo nebija, ko vilkt, bet samierinājos un nopirku sev XL izmēra šortus un tagad esmu laimīga. Tomēr šortos man ir ērtāk, nekā kleitā.

Bet, pavisam drīz, vasara pie mums jau beigsies, arvien biežāk līst lietus un pūš stiprs, vēss vējš, un mēs pagarināsim savu vasaru ar nedēļu ilgu atpūtu Bulgārijā.

20130812093849-64342.jpg

Stāsts par atvaļinājumu ir visai jautrs sanācis. Nolēmām nosauļot pie melnās jūras savu vienmēr bālo bērnu, kam jau no zīdaiņa vecuma ir D vitamīna trūkums (svīst arī rociņas un kājiņas, galva). Pagājušā vasara bija samērā vēsa, bet rahīta pazīmes tikai pavairojās. Nolēmā uz bērna dzimšanas dienu uzdāvināt viņam ceļojumu, noformējām visu ar savlaicīgās plānošanas sistēmu jau februāra sākumā. Es jau tad vēl nebiju stāvoklī.. Bet šis notikums nelika ilgi sevi gaidīt, marta sākumā es paliku stāvoklī, un aprīlē jau uzzināju par to. Kamēr mēs atguvāmies un atcerējāmies par ceļojumu, izrēķinājām, kurā grūtniecības nedēļā aptuveni būšu augusta beigās, pienāca maijs, un atlikt braucienu bija jau par vēlu. Nolēmām riskēt un lidot.

Tas būs mūsu pirmais lidojums kopā ar bērnu, bet man tas būs jau trešais lidojums. Es ļoti baidos lidot, ņemot vērā, ka uz lidojuma laiku man būs jau 26 grūtniecības nedēļas, baidos vēl vairāk.

Un kā par nelaimi, aizvien biežāk dzirdu par bēdīgiem stāstiem, kas saistās ar priekšlaicīgām dzemdībām aiz savas valsts robežas. Un arī manā grūtniecības kalendārā rakstīts, ka priekšlaicīgas dzemdības visbiežāk novērojamas vasaras mēnešos, karstuma dēļ.

Apdrošināšana noformēta. Es ne pārāk daudz no tā visa saprotu, tāpēc palūdzu zinošus cilvēkus man palīdzēt atrast piemērotāko. Zinu, ka mana apdrošināšana sedz arī ginekoloģijas pakalpojumus, bet tas tā ir tikai valsts klīnikās. Bet vai tādas ir arī mazajā Obzor pilsētiņā, kas ir gandrīz kā lauki, Bulgārijā? Vai tur ir dzemdību iestāde? Tas viss man vēl ir jānoskaidro. Bet no manis kvalitatīvas informācijas meklētājs - nekāds.

Šajā nedēļā iešu pie sava ginekologa, palūgšu, lai viņa mani kārtīgi apskata un uzraksta izziņu par to, ka ļauj man lidot.

Plānoju pirms lidošanas iedzert magniju un nošpu, lai atslābinātu dzemes muskuļus. Un arī baldriāni nenāktu par ļaunu..

Bet, ja domājam par pozitīvajām lietām, tad mēs lidojam tieši augļu sezonā, un augļi mums ar puncīgi ļoti garšo. Dēliņš varēs peldēties siltā jūrā, izklaidēsies bērnu klubā, un mēs ar vīru 30.08. Melnās jūras krastā ar svaigi spiestas sulas glāzēm svinēsim savu kāzu piekto gadadienu.

Visam jābūt labi, noskaņošu sevi tieši tā. Grūtniecība taču nav slimība, vai ne?

Dārgās māmiņas, vai kāda no jums ir lidojusi stāvoklī? Kurā grūtniecības nedēļā tas bija? Kā pagāja lidojums? Kā gāja atvaļinājumā?

Citu pozitīvā pieredze man ļoti noderētu, pareizās noskaņas radīšanai.

Visiem vēlot labu noskaņojumu,

Jūsu Sabīne un Punča bērniņš


siiiceee siiiceee 13. Aug 2013, 10:52

es arī lidoju aprīlī uz Tcu, biju 20.gr. nedēļā , viss noritēja mierīgi un jauki. gan lidojums ,gan pats ceļojums. protams, pie pacelšanās un nolaišanās bija diskomforta sajūta,bet tāda man ir arī lidojot bez punča iemītnieka 😀 galvenais domā, ka viss būs kārtībā ,tad arī viss būs labi 😀 patīkamu atpūtu 😀