Kad bērniņš nav plānots...Kā tikt galā ar emocijām?

Kad bērniņš nav plānots...Kā tikt galā ar emocijām?

19. Mar 2014, 15:00 DaceT DaceT

Sveikas :)

Man šodien atkal viss dod pa nerviem un tieši tāpēc mana šodienas tēma ir - neplānota grūtniecība un mammas emocijas.

Mana pieredze ar pirmo mazuli bija daudz savādāka. Jāsāk ar to, ka mazulis bija plānots un gaidīts. Es ar lielu nepacietību gaidīju, kad parādīsies puncis, kad sajutīšu mazuļa pirmās kustības. Es ar vislielāko prieku devos gādāt viņam pūriņu. Pilnīgi mierīgi varēju katru dienu pārkrāmēt visas drēbītes, simts reizes pārbaudīt vai sagādāts VISS, kas nepieciešams u.t.t. Es biju laimīga par katru kilogramu, kas nāca klāt un par to neuztraucos. Bija problēmas ar vīru, bet mēs tikām visam pāri un nu jau dēliņam būs trīs gadiņi. Atceros, kā es ar lielu prieku gāju uz USG.

Tagad...

Tagad viss ir daudz savādāk. Ne jau tā, ka es negribu, bet vienkārši nebiju tam emocionāli gatava. Tiko sāku strādāt, dēliņš sāka iet dārziņā. Sākās problēmas ar slimošanu. Es, pati par sevi esmu ļoti emocionāla un lietas, kuras cits cilvēks neuztvertu nopietni, es uztveru saasināti, pārdzīvoju. Darbā sāka skatīties ar "baltu" aci, kā tepat portālā lasīju - kā uz tādu lepras slimnieci. Spriedze, mana nepatika pašai pret sevi un BAMS! vēl otra grūtniecība.

Ar vīru ilgi domājām ko darīt. Un lai vai kādas emocijas pār mani valdītu, es nespētu izšķirties par abortu. Nolēmām otram mazulim par labu. Nezinu tie ir hormoni vai kas, bet vienu brīd es varu būt mierīga, pozitīva, bet otrā man vienkārši "norauj jumtu " (jāsaka, ka otrs variants ir biežāk sastopams nekā pirmais)

Pirmajā trimestrī sprāga histērija pēc histērijas. Un tas viss neaptverami stulba iemesla pēc - izskats. Pirmajā grūtniecībā man bieži bija jānoklausās cik es palieku nesmuka, resna, uzpampusi (tas no vīra radiem), ka bērns man atņem skaistumu. Un man tas tā iesēdās galvā...Es nēēdu, dzēru tabletes, skrēju, cilāju hanteles, svarus. Depresija. Un biju jau tik tuvu savam mērķim...Jā, var jau mani nosodīt par manām domām, vai manis sacīto, bet vai es tāda esmu vienīgā? Tagad man negribas iet ārā no mājām, man negribas satikties ar draugiem, man negribas tuvību ar vīru, man pat uz sevi skatīties negribas. Tas nav naids uz mazuli, bet pašai uz sevi, uz savu gribas spēka trūkumu, uz lepnuma un pašcieņas trūkumu...

Ir tā, ka es neparko nepriecājos, man viss liekas pašsaprotams un pat truls, banāls.

Tieši tāpēc vēlos vaicāt Jums, kā jūs tikāt galā ar saviem emociju uzplūdiem, vai šajā laikā viss bija tikai balts, vai tomēr bija arī kāds tumšāks plankums?

20140319144929-79037.jpg

DaceT DaceT 20. Mar 2014, 16:18

Paldies par atbalstu meitenes un paldies par to, ka dalījāties ar mani savā pieredzē un izjūtās. Tas kaut nedaudz, bet lika justies labāk 🤗

DaceT DaceT 20. Mar 2014, 16:16 chocho

Tieši manas izjūtas. Gribas, lai tas viss ātrāk beidzas. Smejies vai raudi, bērnu gribās, bet negribās būt grūtniecei un viss. Arī es paliku vienkārši milzīga, tā jau neesmu no smalkajām, bet nu stāvoklī vispār. Un tagad ar visu vingrošanu, ēdiena škirošanu un porciju minimizēšanu tāpat esmu milzene. Tūska pirmās grūtniecības beigas padarīja vienkārši "satriecošas"...Un tās pumpas...Vispār sāpīga tēma.

Arī es ar "baltu" aci noskatos uz tām māmiņām kurām aug tikai puncis, nevis pašas un tad pati sev prasu, par ko man tāds sods...

enitsirk_2012 enitsirk_2012 20. Mar 2014, 14:44

Paldies par rakstu ☺ lasu ar asarām acīs, jo apzinos, ka arī man ir/bija tieši tāpat...visi apkārt priecājās, bet es vienīgā raudāju un pārdzīvoju, kas būs tālāk 😥 vēl daži labi tā teikt radu cilvēki vēl ļauni pajoko - "vai tad nezināji kā rodas bērni?"
Bet laikam ejot (nekas daudz jau nav pagājis) - 1.trimestris beidzas, esmu daudz maz apradusi ar šo domu, ka viss notiek uz labu un Dievs nav nekāds mazais bērns.
Neesi vienīgā..turamies...saudzējam sevi un mīlam sevi 🌷

cecii cecii 19. Mar 2014, 17:14

Eī, saņemies. Pēc laika skatoties uz bērniņu kļūs skaidrs, ka tas ir labākais, kas ar tevi ir noticis. Man gan visas 3 grūtniecības ir plānotas, bet es jūtos tāpat. Es pat nebaidos teikt, ka man riebjas būt grūtniecei, man nepatīk skatīties spogulī, es pati sev nepatīku. Ja godīgi, tad nesaprotu, kur ir tas grūtniecības skaistums - vai liekajā svarā, aizdusā, nespēkā? Bet labā ziņa, ka tas viss beigsies. Turamies!

DaceT DaceT 19. Mar 2014, 15:50 Sandija Māmiņu Klubs

Ja dzīvotu Rīgā, noteikti aizietu. Bet paldies par piedāvājumu 😉

Sandija Māmiņu Klubs Sandija Māmiņu Klubs 19. Mar 2014, 15:36

Hei, turies! emocijas nāk un iet un katra diena nav vienāda. Rīt vari jau sākt justies labāk.
Starp citu, tieši šodien sludinājums no mūsu sadarbības biedrības, varbūt ir vērts aiziet?

http://www.maminuklubs.lv/sieviesu-klubs/atbalsta-grupa-jaunajam-maminam-23-marta-11-00-243428/

DaceT DaceT 19. Mar 2014, 15:35 pukiite13

Man šobrīd rit jau 24 nedēļa. Vienīgais, kas ir manījies, tas ir tas, ka es vairs neraudu, nekliedzu, neārdos, iemācījos visu apslāpēt sevī, jo neviens tik vai tā neklausās...