Manis izmēģinātie pretstriju līdzekļi

Manis izmēģinātie pretstriju līdzekļi

16. Aug 2019, 13:59 gucci123 gucci123

Paliekot stāvoklī gan pirmo reizi, gan otro reizi, viens no lielākajiem biediem bija/ir strijas. Par laimi, varu teikt, ka ne pirmoreiz, ne šoreiz (cerams!) man tas nedraud.

Tagad, 2.trimestrim ejot uz beigām, āda pastiprināti sāk stiepties. Ar pirmo grūtniecību, brīžiem jutu, ka vienkārši sēžu un kasos, jo āda vēdera rajonā tik ļoti niezēja. Taču, regulāri smērējot un dzerot daudz šķidruma ar šo sajūtu viegli varēja tikt galā. Tagad āda vairs neniez, jo jau pirms palikšanas stāvoklī (savlaicīgi) sāku rūpēties par ķermeņa (vēdera zonas) ādu.

Nelielam atgādinājumam, strijas ir zemādas audu (saistaudu) plīsumi, kas rodas no pārmērīgas ādas izstiepšanās, un tos iepriekš nekad nevar paredzēt. Pati plīšana ir nesāpīga un notiek nemanāmi. Protams, striju veidošanos var ietekmē tādi faktori kā vecums, svara izmaiņas, hormonālas izmaiņas (piemēram, pusaudžiem), iedzimtība, organisma vispārējais medicīniskais stāvoklis (piemēram, novājināta imunitāte) u.c.

Pirmās grūtniecības laikā izmantoju dažādus kosmētiskos līdzekļus un krēmus, piemēram, Babe body pretstriju krēms, PALMER'S CBF masāžas krēmu strijām u.c. Šoreiz esmu nolēmusi izmēģināt eļļas konsistences līdzekļus. Visvienkāršākais un laikam arī vislētākais (aptuveni 8 eur/l) līdzeklis, ko atklāju, ir kokosriekstu eļļa. To var iegādāties lielveikalā, izvēle ir gana plaša, mana izvēle - kokosriekstu eļļa VITA. Man ļoti patīk konsistence gan sasildītā veidā (šķidra), gan istabas temperatūrā (pārslaina struktūra). Uzziežot uz vēdera un gurniem, tā sasilst, ātri uzsūcas, neatstāj uz drēbēm pleķus. Tai nav arī izteiktas smaržas. Ikdienā lielo iepakojumu uzglabāju ledusskapī, atsevišķā tarā iepildīju tikai tik daudz, lai pietiktu pāris mēnešiem, un to pēc tam atkal var papildināt.

Kokosriekstu eļļas labās īpašības – izteikts mitrināšanas efekts, kā arī hialuronskābe, vitamīni un taukskābes nodrošina ādas elastību un veselību. Lasīju, ka ir 2 veidu kokosriekstu eļļas - rafinētā un pirmā spieduma. Manā gadījumā izvēlējos visvienkāršāko – rafinēto kokosriekstu eļļu, lai gan 2-ā skaitās augstvērtīgāka, un tās lietošanai nav ierobežojumu. Lasīju, ka kokosriekstu eļļa ir laba arī krūšu masāžai (īpaši krūšu galu) grūtniecības un laktācijas periodā, taču to vēl neesmu izmēģinājusi.

Pirms kokosriekstu eļļas atklāšanas izmēģināju vēl ELPIS ražoto sezama eļļu. Arī labs efekts, taču cena nav draudzīga (aptuveni 41 eur/l). Taču kā ātro variantu, šo var iegādāties Drogās.Domājams, katrai sievietei jāatrod savs labākais variants ķermeņa kopšanas līdzekļiem, kas atbilst gan fiziskajām īpašībām, gan arī maciņa saturam. Un, paskatoties apkārt, mums ir daudz dabas līdzekļu, kurus var izmantot skaistumkopšanas procedūrās.

Gucci123