Mana pirmā augļa 4D ultrasonogrāfija!

13. Mar 2013, 11:23 zakis123 zakis123

Gaidot savu pirmo bērniņu, meitiņu, vēlējos, lai man un viņai paaugoties paliktu kaut kas par piemiņu. Tā kā tā bija pirmā grūtniecība, tad meklējot interneta vidē informāciju, atradu, ka ir iespējams veikt augļa 4D ultrasonogrāfiju. Aprunājoties ar mīļoto ilgi nedomājām un pieteicāmies privātajā klīnikā Premium medical uz 4D USG. Ierodoties Premium medical klīnikā mūs ļoti laipni sagaidīja, jā, privātā klīnika paliek privātā, pavisam cita attieksme.(F)
Izmeklēšana ilga vairāk kā 1h. Jāatzīst, ka mazā nemaz mums negribēja rādīt sevi, sakot mums vecākiem:" Nu pacietieties taču,jo pavisam drīz jūs mani redzēsiet visā savā krāšņumā". Tomēr mēs bijām tik ziņkārīgi un nepacietīgi, ka meita neizturēja un parādīja mums savu sejiņu, protams, tas bija uz īsu brīdi, jo tad atkal rociņas nolika priekšā sejiņai. Paldies dakterim, kas paguva iemūžināt šo mirkli.
Protams, tas prieks mums nebija no lētajiem, bet tas bija tā vērts, jo tagad mājās varu apskatīties disku ar bildītēm un video, paklausīties mazās sirdpukstus atrodoties vēl manā puncītī.
Skatos, ka cenas nav mainījušās USG - grūtnieču (akušieriskā) ar IU22 un augļa vizualizācija ar 4D + CD ieraksts 65Ls

Kam domāta četrdimensiju ultrasonogrāfija?

  • Vecākiem, kuri vēlas redzēt sava bērna telpisku attēlu ar kustībām.
  • Pacientēm, kam iepriekšējā grūtniecībā bijušas augļa attīstības anomālijas.

  • Aizdomas par bērna attīstības anomālijām (ne visām) patreizējā grūtniecībā.

Kā notiek izmeklējums? Izmeklējums ilgst 40 – 60 minūtes, dažkārt arī ilgāk. Tajā ietilpst parastais divdimensiju izmeklējums, placentas un augļūdeņu izvērtēšana un, protams, augļa sejas telpiska attēla iegūšana ar trīs/četrdimensiju programmas palīdzību izmeklējumu var ierakstīt CD diskā vai DVD. CD var ierakstīt atsevišķus attēlus (arī krāsainus) un dažas sekundes ilgus videoklipus.

Augļa 4D ultrasonogrāfija

Četrdimensiju USG ir kustīga jeb “dzīva” telpiska attēla iegūšana – redzamas augļa kustības un attēla izmaiņas laikā. Ar četrdimensiju programmas palīdzību var iegūt augļa sejas vai citu virspusējo struktūru (mugurkaula, ekstremitāšu) telpisku attēlu. Visu bērna ķermeņa attēlu kopumā iegūt nav iespējams – tāpat kā parastajā divdimensiju ultrasonogrāfijā (izņēmums ir mazie grūtniecības laiki līdz 13 nedēļām). Vislabākie augļa sejas attēli iegūstami no 24-30 grūtniecības nedēļām. Līdz 24. grūtniecības nedēļai četrdimensiju ultrasonogrāfiju veikt ir iespējams, bet laba attēla iegūšanai traucē augļa kustīgums un dzemdes hipertonuss. Savukārt pēc 30 grūtniecības nedēļām četrdimensiju attēla iegūšana ir apgrūtināta, jo augļa galviņas diametrs pārsniedz skenējošās zondes diametru.

 


 

USG
zakis123 zakis123 14. Mar 2013, 16:07 eg3107

Varbūt kaut kur taisa arī lētāk, jo kur es taisīju bija privātā klīnika un tur cenas ir tā kā ir. Otram bērniņam noteikti kaut ko tādu atļauties nevarēšu, bet fotosesiju puncim gan sataisīšu.
Veselības centrā 4 arī taisa 4D usg, bet par cenu gan nemācēšu pateikt, bet iespējams, ka daudz lētak nekā Premium Medical.😉