Magnijs grūtniecības laikā un vitamīns B6

Magnijs grūtniecības laikā un vitamīns B6

13. Jun 2016, 00:01 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ja grūtniecības laikā par vienu no svarīgākajām tēmām kļūst vitamīni, to daudzums un to nozīmīgums šajā periodā, tad nākamais, kas topošās māmiņas uztrauc, ir magnijs. Kāpēc tieši šī minerālviela ir tik būtiska, un kāpēc mediķi koncentrē visus savus ieteikumus pamatā uz magnija lietošanu grūtniecības laikā?

200 bioķīmiskās reakcijas,  ieskaitot ģenētiskās informācijas nodošanu - tas viss ir magnija darbs. Un šis svarīgais darbs ir visvairāk darāms grūtniecības sākuma stadijā. Esi grūtniecības 5.nedēļā? Centies jau tagad nepieļaut magnija deficīta rašanos, un pie viena, piedomā arī par B6 vitamīna uzņemšanu, kas aktīvi piedalās jaunu šūnu veidošanā.

Magnija nepieciešamība grūtniecības laikā pieaug uz pusi, bet, ja esi iecerējusi magniju iegūt tikai no pārtikas produktie, tad šo vajadzību apmierināt, diemžēl, neizdosies. Ar uzturu uzsūcas vien 30% šī mikroelementa. Bet tev jāuztur tagad divi organismi, tāpēc jāuzņem papildus magnijs.

Magnijs grūtniecības laikā - devas

Tā kā grūtniecēm vajadzība pēc šī mikroelementa pieaug, kompleksie preparāti satur mazliet paaugstinātas devas.

Magnija trūkuma gadījumā jādara viss iespējamais, lai magnija līmeni organismā atjaunotu. Vislabākais preparāts būs tas, ko tev lietošanai ieteiks ārsts, jo tieši ārsts tev var paskaidrot, kā pareizi uzņemt magniju. Bez tam, ja lietosi komplekso preparātu, nodrošināsi organismu arī ar visām pārējām nepieciešamajām vielām, mikroelementiem un vitamīniem.

Kāpēc magnijs jālieto grūtniecības laikā

Grūtniecība, lai gan ir laimes pilns, neatkārtojams laiks, nespēj sievietei tomēr sniegt nekādu viegluma sajūtu. Precīzāk - sieviete nevar izturēties vieglprātīgi un neapdomīgi pret savu veselību, ignorējot minerālvielu un vitamīnu trūkumu.

Par savu gaidāmo bērniņu jārūpējas jau no pirmajām grūtniecības nedēļām. Jācenšas, lai laiks, ko viņš pavadītu tavā puncītī viņa attīstību veicinātu. Ja ir aizdomas uz dzemdes hipertonusu, var rasties pat grūtniecības pātrūkšanas draudi. Un paagustināts tonus nav pataloģija, bet gan dzemdes spazmas, kas beidzas, ja savlaicīgi tiek nodrošināts vajadzīgais magnija līmenis organismā. Parūpējies par sevi un savu nervu sistēmu arī. Magnija joniem ir vispārējs nervus nomierinošs efekts, kā arī - muskuļu sistēma tiek uzturēta vajadzīgajā līdzsvarā. Antistresa efets garantēts.

Protams, magnijs rūpējas arī par dzemdībām, kas gaidāmas. Tā tikai šķiet, ka dzemdības ir vēl tālu.. Laiks paskrien ātri. Un dēļ magnija trūkuma organismā, muskuļi var nebūt pietiekoši elastīgi, attiecīgi, tas būs jūtams arī dzemdībās. Negatīvi, nepatīkami un, protams, ļoti sāpīgs.

B6 vitamīns grūtniecības laikā - devas

B6 vitamīns ne tikai palīdz uzsūkties visiem taukiem, olbaltumvielām un ogļhidrātiem, kas nonāk organismā, bet arī piedalās augļa smadzeņu un nervu sistēmas attīstībā, tāpat -tas, gluži vienkārši atvieglo dzīvi tām sievietēm, kas jau no pirmajām grūtniecības nedēļām cīnās ar sliktu dūšu un vemšanu.

Jāatceras, ka galveno labumu no vitamīniem, vienmēr var iegūt, lietojot tos sev piemērotās devās. Arī B6 vitamīna devām jābūt optimālām.

Diennakts deva, kas būtu jāuzņem grūtniecei 1,8 -1,9 mg B6 vitamīna.

Maksimāli pieļaujamā deva sievietēm vecumā no 19 gadiem (arī grūtniecēm un māmiņām, kas ēdina mazuli ar krūti) ir 100mg diennaktī. Bet tas ir tikai ļoti kritiskos gadījumos, kad vitamīna trūkums organismā ir tiešām liels.

B6 vitamīns ir tas, kas lieliski palīdz uzsūkties arī magnijam.

Māmiņu Klubs

Māmiņu Klubs iesaka:

Magnesium Diasporal® 300 direkt

Uztura bagātinātājs ar saldinātāju - sorbītu


Iepakojumā 20 paciņas

Mutē šķīstošas granulas ar svaigu citronu garšu. Katrā paciņā 300mg magnija - 100% Ieteicamās dienas devas
 

  • Vienā reizē  nodrošina nepieciešamo magnija devu
  • Produkts lietojams arī bez šķidruma uzdzeršanas.
  • Piemērots stresaina un aktīva dzīvesveida piekritējiem
  • Piemērots arī diabētiķiem


Lietošana: pa 1 paciņai dienā.

Sastāvdaļas: magnija citrāts, saldinātājs – sorbīts, magnija oksīds, pretsalipes viela – taukskābju kalcija sāļi, aromatizētājs (citrons).

Ražotājs: PROTINA Pharm. GmbH Vācijā