Laimīga mazuļa dienasgrāmata: Cilmes šūnu saglabāšana!

Laimīga mazuļa dienasgrāmata: Cilmes šūnu saglabāšana!

02. Apr 2018, 15:07 Melānija Melānija

Tāds pavisam vēss un nepatīkams ir šis laiks, bet tomēr brīvdienas un jaukas lieldienas, kas pavadītas kopā ar ģimeni.  Visu pagājušo nedēļu priecājos un baudīju saulaino pavasari, bet tad uznāca ziema tieši brīdī, kad vajadzēja būt vēl saulainākam un skaistākam laiciņam kuru varētu pavadīt laukā. Bet laika apstākļiem nu nekādi nevaram pavēlēt. Kā ir, tā ir. Sadzīvojām!  :) 

Principā brīvdienas bija laiks, kad nonācām pie secinājuma, ka vēlamies saglabāt cilmes šūnas.  Meklējām, interesējāmies, apmeklējām lekcijas un domājām par tām jau visu grūtniecības laiku. Es biju dzirdējusi, ka tā ir dāvana mazulim, jeb dzīvības vērtība, kas ir neaizstājama, jo nekad Tu nevari zināt kas  ar Tevi un mazulīti var notikt.  Kāpēc gan neparūpēties par to jau laicīgi, ieguldot līdzekļus tagad, kas protams nav maza naudiņa, bet parūpēties par mazuli nākotnē.  Mēs ļoti ceram, ka nenāksies šīs cilmes šūnas dzīvē izmantot, bet labāk ir būt drošam par to, ka ir iespēja mazulim palīdzēt jebkurā laikā. Un man kā topošajai un jaunai māmiņai ir milzīga vēlme darīt visu iespējamo lai savu mazuli pasargātu. 

Paldies Māmiņu klubam, jo caur to mēs esam iepazinušies ar visām cilmes šūnu bankām kas piedāvā savus pakalpojumus  Latvijā. Visi bukleti stāv uz galda, atlika vien izpētīt kas ir vis izdevīgākā un ērtākā banka. Pati pirmā banka kas mūs uzrunāja un pie kuras beigu beigās nolēmām palikt ir Future Health biobanka.   Ar to mēs iepazināmies Māmiņu kongresā. Tā kā tur bija ļoti daudz cilvēku un māmiņu kam arī bija daudz un dažādi jautājumi, tad mums nesanāca iepazīties. Tikām vien pie bukleta. 

Nesaprotu kāpēc mēs šo jautājumu esam atstājuši uz pašu pēdējo brīdi, bet  vecāki un draugi mūs tomēr pierunāja. Jā, mēs domājām par cilmes šūnām visu grūtniecības laiku!  Salīdzinājām vienu ar otru pakalpojumu sniedzēju, vīlāmies, pārrunājām un bijām izlēmuši neņemt, bet re, pienāca brīvdienas un mēs esam  atkal Par.  Paldies Future Health biobankai, jo ar to var sazināties jebkurā diennakts laikā septiņas dienas nedēļā. Esam sarunājuši randiņu lai apspriestu līguma nosacījumus un gūtu atbildes uz sev interesējošiem jautājumiem jau RĪT. Šī banka ir  ļoti pretī nākoša, jo saprot, ka mums ir atlikušas vien divas nedēļas līdz mazulīša nākšanai pasaulē. Viss tiek darīts pēc iespējas laicīgāk, jo mazulītis var izdomāt ierasties pasaulē arī ātrāk.  Noteikti pastāstīšu arī jums kā mums gāja un ko mēs no tā iegūstam. Vai tiks slēgts līgums? Nezinu, bet nevaru sagaidīt tikšanos, jo sirds dziļumos jūtu, ka mans mazulis pasaulē varētu nākt jau pavisam drīz.

 20180402150105-28682.jpg

  Vai jums ir bijusi saskare tieši ar šo banku? Varbūt, ka jums ir kāda pozitīva atsauksme vai varbūt negatīva? Un ko jūs sakāt par cilmes šūnu saglabāšanu? 

 

Lai jauka un skaista atlikusī brīvdiena!  Ceru, ka visi ir kārtīgi izšūpojušies. :)

  Melānija