Kādas skaistuma procedūras nedrīkst veikt grūtniecības laikā?

Kādas skaistuma procedūras nedrīkst veikt grūtniecības laikā?

14. Nov 2018, 05:06 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtniecības laikā, topošā māmiņa var piedzīvot ne tikai prieka un eiforijas sajūtas, bet arī var nākties cīnīties ar dažādām nepatīkamām sajūtām, kas rada diskomfortu un neļauj izbaudīt grūtniecības laiku, jo nākas sadzīvot ar tādām lietām kā – muguras sāpes, smaguma sajūta, tūska, nieze no ādas stiepšanās, patstāvīgs nogurums...

Sertificēta masiere un kosmētiķe Natālija Kirjuhina, Māmiņu kluba Online lekcijā, dalījās ieteikumos par to, ko mēs drīkstam un ko nedrīkstam darīt grūtniecības laikā, lai justos skaistas.

Grūtniecības laikā ir nepieciešams izjust vieglu stāvokli, sevišķi trešajā trimestrī, jo tas no māmiņas organisma prasa ļoti daudz resursu.  

Viena no lietām, ko topošās māmiņas var darīt – vingrot. Katrai māmiņai ir savas mīļākās nodarbes, kāda apmeklē ūdens aerobiku, kādai tuvākas būs jogas nodarbības, bet Natālija stāsta, ka ne vienmēr visas māmiņas drīkst vingrot. Ka ne vienmēr visām māmiņām ir iespēja apmeklēt tādas nodarbības. Tāpēc, lai nenoliktu savas sajūtas otrā plānā, ir jāmēģina atrast alternatīvas.

Ko tas nozīmē? Reizēm pat nav vajadzības nekur doties, reizēm pietiek ar to, ka Tu zini, ko grūtniecības laikā nedrīkst. Arī tas ir veids kā pasargāt sevi un mazulīti grūtniecības laikā!

Grūtniecības laikā izvairāmies no:

  • Nekompetenta speciālista. Nepieciešams pajautāt vai speciālists, ko apmeklējat, ir līdz šim strādājis ar grūtniecēm.
  • Hipoalerģiskas kosmētikas līnijas produktiem
  • Elektroprocedūrām. Dažādas elektroprocedūras nav domātas izmantošanai grūtniecības laikā.
  • Anticelulīta procedūras – tās ir ļoti stimulējošas, to laikā tiek izmantoti kosmētiskie līdzekļi, ko grūtniecības laikā lietot nevajadzētu.
  • Jebkādas injekcijas – nedrīkst, pat neskatoties uz to, ka speciālists Jums to ir gatavs darīt.
  • Nevajadzētu aizrauties ar augļskābju lietošanu un liftinga krēmiem.
  • Grūtniecības laikā, lielākoties, izvairāmies no jebkādas saskares ar nevajadzīgām, ķīmiskām vielām un pievēršam uzmanību speciālista kvalifikācijai un pieredzei.

Grūtniecības laikā paliek stīvi muskuļi. Tie zaudē elastīgumu. Limfātiskā sistēma paliek lēnāka. Tā ir no ārpuses jāstimulē. Ja mammai nav iespējas vingrot vai to ir aizliedzis ārsts, tad lieliska alternatīva būs grūtnieču masāža. Speciāli izstrādāta tieši topošajām māmiņām.

Iemesli, kāpēc jāizvēlas tieši grūtniecēm veidota masāža. Reizēm mums šķiet, ka nekas slikts nenotiks.

  • Grūtnieču masāžas laikā, speciālists izmantos tikai dabīgu un kvalitatīvu kosmētiku – dabiskas izejvielas, nav parabēnu, nav mākslīgo smaržvielu, kas varētu kairināt topošās māmiņas degunu.
  • Grūtniecības masāžas laikā, speciālists zina, kuras ir tās vietas, kuras nedrīkst masēt un stimulēt
  • Grūtnieču masāžas laikā, speciālists ļaus iekārtoties Jums ērtā pozā un justies komfortabli, relaksēties un atpūsties, kamēr speciālists pielāgosies gan Jūsu pozai, gan sajūtām.

Kā mājās var palīdzēt mīļotais cilvēks?

Veikt topošajai māmiņai ikru masāžu. Kāpēc tas ir tik būtiski? Topošās māmiņas organismā, grūtniecības laikā vielmaiņa paliek lēnāka un bieži vien topošā māmiņa saskaras ar tūsku, smagumu kājās. Grūtniecības pēdējā trimestrī, māmiņai pašai būs grūti pamasēt sev ikrus, tomēr, topošais tētis to var izdarīt. Ja viņš to nevēlas vai negrib darīt, nedusmojieties, iespējams, viņš dziļi sirdī vienkārši baidās. Ja ir iespēja – rodiet šādu iespēju pie speciālista. Kaut vienu reizi. Lai atvieglotu tās smagas un nepatīkamās sajūtas.

Var palīdzēt relaksēties. Glāsti un pieskārieni rada patīkamas sajūtas. Muguras paglaudīšana, vēdera paglaudīšana – lai gan netiks iegūts masāžas efekts, māmiņai tas palīdzēs relaksēties un atbrīvot saspringtos muskuļus.  Muskuļi kļūst caurlaidīgāki, organismā sāk labāk cirkulēt limfa, asinis. Mazulis saņems vairāk skābekļa.

Pat, ja topošajai mammai šķiet, ka viņai nav nepieciešamas īpašas rūpes, viņa nejūtas nogurusi ir jāsaprot, ka jebkurš pieskāriens, pat glāsts, jau palīdzēs uzlabot asinsriti, tādējādi, mazulīti vēl esot puncī saņems bagātīgi skābekli, kas viņam nepieciešams, lai pilnvērtīgi attīstītos.

Māmiņu kluba Vecāku skolā, skaistuma un labsajūtas procedūras topošajām un jaunajām māmiņām ir vienas no pieprasītākajām. Tāpēc – ieskaties Vecāku skolas kalendārā un ieplāno laiku, kādu patīkamu brīdi arī sev.

Tuvākā iespēja – 20. novembris, tāpēc – droši, piezvani 67350750, noskaidro ērtāko laiku un nāc atpūsties. Tēja un cepumi no mums. Brīvas trīs vietas

Ļauj par savu labsajūtu parūpēties Vecāku skolas speciālistiem, bet par mazulīša sajūtām, kopš pirmās dienas, parūpēsies autiņbiksītes Huggies Elite Sioft. Vismaigākās no visām autiņbiksītēm. 

Māmiņu klubs, 2018