JAUNUMS: Dzemdību sagatavošanas kursu 6 lekciju cikls "Gatavi mazulim"

JAUNUMS: Dzemdību sagatavošanas kursu 6 lekciju cikls "Gatavi mazulim"

03. Jan 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

“Māmiņu Klubs” aicina topošos vecākus gan no visas Latvijas, gan citviet pasaulē, 6 tiešsaistes lekciju ciklā sagatavoties burvīgajam notikumam - bērniņa nākšanai pasaulē. Lekciju cikls aptvers visas svarīgākās tēmas, kas būtiskas par grūtniecības pēdējiem soļiem un topošās māmiņas veselību, dzemdībām, zīdīšanu un jaundzimušā bēbīša aprūpi.

Tiešsaistes lekcijās topošajiem vecākiem būs iespēja speciālistiem uzdot arī savus jautājumus, tāpat arī vecāki saņems sertifikātu, kas apliecina viņu gatavību dzemdībām, kā arī noderīgas dāvanas.

PIETEIKTIES LEKCIJĀM

23. JANVĀRĪ tiešraidē no plkst. 18.00 līdz 20.00

“Grūtniecības norise, pēdējais trimestris, uzturs, veselība” - ar vecmāti BRIGITU GRĪNBAUMU kas izstāstīs galvenās lietas, kas jāzina ikvienai topošajai māmiņai par grūtniecības norisi. Grūtniecības pēdējais trimestris - kādas sajūtas gaidīt? Uztura vadlīnijas grūtniecības laikā un vitamīnu lietošana. Slimošana grūtniecības laikā vai kādas citas nepatīkamas sajūtas - kā atpazīt un ko darīt?  Atbildes uz satraucošākajiem topošo māmiņu jautājumiem.

25. JANVĀRĪ tiešraidē laikā no plkst.18.00 līdz 20.00

 “Gatavošanās dzemdībām un dzemdības soli pa solim” - ar vecmāti BRIGITU GRĪNBAUMU. Lekcijā vecmāte izstāstīs: kas jāņem līdzi uz dzemdību iestādi? Kā izstrādāt dzemdību plānu un izvēlēties dzemdību iestādi? Dzemdību priekšvēstneši - kā saprast, kad laiks doties dzemdēt? Dzemdību norise - sākot no ierašanās dzemdību iestādē un detalizēti par dzemdību fāzēm, kas dzemdētājai jādara katrā no tām? Kādas pozas ir vispiemērotākās katrā fāzē un kāpēc? Ja piedalās partneris, kā viņš var palīdzēt? Kas notiek pēcdzemdību periodā

30. JANVĀRĪ tiešraidē laikā no plkst.18.00 līdz 20.00

 “Jaundzimušā aprūpe pirmajās dienās pēc dzemdībām” - kopā ar pieredzējušo sertificētu bērnu māsu ELITU SVARENIECE. Šajā lekcijā uzzināsim visu svarīgāko par jaundzimušo bērniņu - kāds un kāpēc viņš tāds izskatās? Ko vērtē Apgares skala? Kā novērtēt jaundzimušā fizioloģisko stāvokli? Kādas potes un procedūras viņš saņem dzemdību iestādē? Kas ir zīdaiņu dzelte? Kā aprūpēt jaundzimušo pēc jaunākajām vadlīnijām? Kāda būs jaundzimušā uzvedība pirmajās dienās? 

2. FEBRUĀRĪ tiešraidē laikā no plkst.18.00 līdz 20.00 

 “Zīdīšanas ABC” - kopā ar zīdīšanas konsultanti ar ilgaddēju pieredzi darbā ar māmiņām, SANDRU LASI, uzzināsim, kā veiksmīgi uzsākt  zīdīšanu pirmajās dienās pēc dzemdībām un kā to stabilizēt arī vēlākajos mēnešos. Kādas ir ieteicamās  zīdīšanas pozas un kāpēc? Kā kopt krūts galus un tikt galā ar nepatīkamām sajūtām? Kā tikt galā ar piena krīzēm, sastrēgumiem? Praktiski padomi par krūts masāžām un sāpīgas zīšanas atvieglošanu. Bērna uzvedība pie krūts. Piena bankas veidošana un atslaukšana. Cik daudz izēd bērns un kā vērtēt bērna svaru? Kā sevi psiholoģiski noskaņot zīdīšanai un kur meklēt palīdzību, ja neveicas?

FEBRUĀRĪ - datums un laiks tiks precizēts

"Emocionālā un psiholoģiskā sagatavošanās dzemdībām"

Topošās un jaunās māmiņas piedzīvo daudzas gan fiziskas, gan arī emocionālas pārmaiņas un emocijas. Lekcijā kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, psiholoģe Diāna Zande stāstīs: Kādas ir mammas vajadzības un kā tās apmierināt? Kādas pārmaiņas piedzīvo topošā un jauna māte? Kādas izjūtas ir normālas gaidību un pēcdzemdību periodā un kad vajadzētu pamanīt pirmos negatīvos signālus? Ko darīt ar negatīvajām izjūtam? Kā sievietei iemācīties uzticēties sev un savai varēšanai piedzemdēt? Kā dzemdībam pieiet racionāli, reāli, bez panikas un iracionālām bailēm? Kā padarīt dzemdības par piedzīvojumu, nevis par pārdzīvojumu ar paliekošām sekām uz psihoemocionālo veselību? Kāds spēks un resursi slēpjas pašā sievietē? Kā šos resursus iemācīties izmantot? Kādu atbalstu topošajai  mātei var sniegt partneris un apkārtējie, lai dzemdības noritētu veiksmīgāk, bez lieka satraukuma? Ar kādām sajūtam var saskarties jaunā māte? Ko darīt tēvam ar savām sajūtām?

FEBRUĀRĪ - datums un laiks tiks precizēts

"Mazuļa hendlings"

Izglītojiet sevi par mazuļa hendlingu! Fizioterapeites Klaudijas Hēlas lekcija padziļinātas zināšanas par veidu, kā pareizi turēt un velt, celt mazuli, lai veicinātu viņa veselību un attīstību. Lekcijas laikā uzzināsi, kas ir cieņpilna jaundzimušā aprūpe un kā pareizi apģērbt mazuli un nomainīt autiņbikses, lai tas nekaitētu mazulim un neveicinātu tonusu rašanos,

 

PIETEIKTIES LEKCIJĀM