Grūtniecītes, gaidām jūs pie mums 26.jūnijā! Lekcijas, vasarīgs uzkodu galds un dāvaniņas!

Grūtniecītes, gaidām jūs pie mums 26.jūnijā! Lekcijas, vasarīgs uzkodu galds un dāvaniņas!

18. Jun 2018, 00:05 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Grūtnieču dienas arī vasarā turpina pulcēt topošās māmiņas ar plašu programmu dienas garumā, gardu kafiju un vasarīgām uzkodiņām+ dāvaniņas visām! Pēcjāņu nedēļā 26.jūnijā aicinām uz Māmiņu kluba Vecāku skolu!

26.jūnija Grūtnieču dienasprogramma 

12.30-13.15 Cilmes šūnu izmantošana

Cilmes šūnas ir unikālas šūnas, kuras var nosaukt par visu cilvēka audu un orgānu priekštečiem. Šo šūnu galvenās īpašības – spēja saglabāt savu daudzumu daloties, un spēja diferencēties (pārvērsties) dažādu šūnu veidos. Tas nozīmē, ka katra cilvēka organismam jau no pašas dzimšanas piemīt spēja pašatjaunoties. Grūtnieču dienā speciālists atklās plašo cilmes šūnu izmantošanas veidus ne tikai bērniņa, bet arī citu ģimenes locekļu ārstēšanā.

13.30-14.30 Sievietes iekšējie un ārējie resursi veiksmīgām dzemdībām

Dzemdībās var palīdzēt jebkas - meditācija, vizualizācija, atveroties kā ziedam, alternatīvie palīglīdzekļi, noskaņošanās, sveces, atmosfēra. Tas viss palīdz noskaņoties dzemdību procesam un palīdzēt bērniņam virzīties pa dzemdību ceļiem, lai tuvinātu satikšanās brīdi māmiņai un mazulītim. Grūtnieču dienas ietvaros dūla Līga Giniborga dalīsies savās zināšanās par topošās māmiņas emocionālo pūriņu, gatavojoties dzemdībām, kas, iespējams, būs kā vaduguns pašā dzemdību dienā, nomierinot gan gaidāmo mazulīti, kuram dzemdības ir liela slodze, gan topošo māmiņu pašu.

14.45- 15.45 Pirtīžas un to nozīme māmiņas un mazuļa labsajūtai

Vasara ir auglības, plaukšanas laiks, kad zied ne tikai daba, bet uzplaukst arī ģimenes vērtības un rodas jaunas tradīcijas.  Mūsdienās arvien modernāk kļūst savā ikdienā ieviest kādas mūsu senču tradīcijas un viena no tādām ir šobrīd arvien lielāku popularitāti gūstošās pirtīžas un saru dzīšana, vasarā nesot sev līdzi īpašu enerģētiku- svaigi ziedi bēbīša vanniņā, ziedi vāzē, smaržojoši ziedi pirtiņā. Māmiņu Klubā Grūtnieču dienas semināru vadīs dūla Kristīne Bērziņa, kurā atklās vairāk par šo maģisko rituālu, ko esam mantojuši no senlatviešiem, īpašu vērību pievēršot jaunās māmiņas pašsajūtai, atjaunošanai un sajūtām. Pirtīžās ir brīnišķīga gaisotne, kurā pārrunāt un atcerēties grūtniecības laiku un dzemdību pieredzi,tāpēc Grūtnieču dienas laikā vairāk uzzināsi par šo rituālu un, iespējams, iepazīsi savu dūlu, kas veiks pirtīžas Tavam mazulītim un palutinās arī Tevi!

16.00- 17.00 Krūtsēdināšanā katrai problēmai ir risinājums

Kad mazulītis nāk pasaulē, jaunajai māmiņai ir gaidas un ar cerības, ka zīdīs mazulīti, viss būs kārtībā, mazulītis labi pieņemsies svarā un labi gulēs, tomēr nākas sastapties ar dažādīem izaicinājumiem krūts ēdināšanā. Ir labi, ja līdzās ir krūtsēdināšanas speciālists, kurš palīdz ar padomu un ieteikumiem, tāpēc Grūtnieču dienā krūtsēdināšanas speciāliste Sandra Lase atklās, kā tikt galā ar biežākajiem sarežģījumiem krūts ēdināšanā, kā arī atbildēs uz mammu jautājumiem.

 

Laipni gaidītas grūtniecītes visos trimestros, jo ikviena spēs atrast kaut no noderīgu, padziļinot zināšanas un pavadot gaidību laiku harmonijā!

Kad notiks?

26. jūnijā 13.30-17.00

Kur notiks?

Māmiņu Klubā, Vīlandes ielā 1-2, 1. stāvā, ieeja no Elizabetes ielas

Cik maksā?

€ 25

PIESAKIES GRŪTNIEČU DIENAI ŠEIT->>>>