Gatavošanās viedierīču boikotam

03. Jun 2019, 10:56 Līva Rācene Līva Rācene

Esam 34,5 nedēļu veci un ļoti gaidām mirkli, kad satiksim viens otru. 

Vēl esam izlēmuši bērnam nedot viedierīces līdz 2 gadu vecumam. Nodomāju, ka būtu interesanti par to pastāstīt un regulāri padalīties ar to, kā mums veicas.

Esam veikuši zināmus priekšdarbus. Pagaidām gan vēl gaidām mūsu jauno TV skapja sekciju, kurai būs slidināmas durvis priekšā TV ekrānam. Kad būs, noteikti padalīšos, kā tapa mūsu ideja un kur mēs tādu izgatavojām.

Redzēs kā man veiksies ar telefonu. Ļoti gribētu piedzīvot mūsu pirmos 2 gadus tā, lai telefons ir tikai sarunām un tikai laikā, kad mazais guļ. Nevēlos redzēt sevi ainā no malas, kad baroju mazo, pie auss telefons, fonā vēl iet TV un varbūt kaut kur netālu ieslēgts dators.

Mums palīgos nāk arī mana mamma, kas būs atbalsta plecs. Saprotu, ka mammām, kurām vienām jātiek galā ar ikdienas soli un mazo, šāda viedās aukles izskaušana no dzīves varētu nepavisam neizdoties.

Apmeklējot dažādus dzemdību sagatavošanās kursus, lasot žurnālu "Psiholoģija", kā arī redzot no malas citu mammu pieredzi, esam nonākuši līdz šādam lēmumam. Godīgi sakot, arī es pati gribu attīrīt savu ikdienu no viedierīcēm, jo tās paņem ļoti daudz laika.

Padalieties, kā jūs ikdienā ierobežojat vai pavisam neizmantojat dažādas viedierīces, lai varam smelties iedvesmu un aizgūt kādu padomu no jūsu puses!