Emocionālās pārmaiņas pēcdzemdību periodā. Nāc uz semināru un uzzini, kā kļūt par labu mammu!

Emocionālās pārmaiņas pēcdzemdību periodā. Nāc uz semināru un uzzini, kā kļūt par labu mammu!

20. Oct 2017, 14:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kādām emocionālām pārmaiņām jābūt gatavai māmiņai pēcdzemdību periodā? Kā ar tām tikt galā?

Bērniņa nākšana pasaulē ir liels un nozīmīgs brīdis katras sievietes dzīvē, tādēļ pirmajās dienās pēc dzemdībām jaunā māmiņa var izjust dabisku ekstāzi. Iespējams, ka jaunajai māmiņai būs grūti aizmigt, grūti koncentrēties un domāt par jebko citu kā tikai par savu mazuli. Šajā laikā jaunajai ģimenei ir jāļaujas emocijām un jādalās priekā ar sev tuvajiem.

Emocionālu spriedzi var radīt arī nepārtrauktās rūpes par jauno dzīvībiņu, kas nu ir kļuvis par māmiņas un tēta jauno pilna laika diennakts darbu, kas sākas uzreiz pēc dzemdību beigām un iespējams, ka paies vairāki mēneši, kad māmiņa naktī varēs pagulēt ilgāk kā 3-4 stundas.

Diemžēl, pēc katra pozitīva emocionāla pārdzīvojuma bieži vien parādās arī emocionāls izsīkums un pat depresija. Jaunā māmiņa var izjust skumjas par to, ka grūtniecības laiks ir pagājis un mazulis vairs nepieder tikai viņai, bet pakāpeniski sāk veidoties par jaunu individualitāti.

Emociju uzplūdums un nelīdzsvarotība ir saistīta ar straujajām hormonālajām pārmaiņām sievietes organismā, kas notiek pēcdzemdību laikā. Sieviete var izjust nomākumu, trauksmi un nedrošību, par to vai viņa spēs pilnvērtīgi aprūpēt savu mazuli, kā arī vainas apziņu par to, ka šādas izjūtas viņu pārņem. Tādēļ īpaši pirmajās dienās pēc dzemdībām, jaunajai māmiņai ir svarīgs partnera un pārējo ģimenes locekļu atbalsts.

Daži padomi, kā mazināt pēcdzemdību stresu:

· Atpūtieties.

· Ieejiet siltā vannā.

· Izmasējiet sāpīgos un saspringtos muskuļus..

· Ēdiet veselīgu un kalorijām bagātu uzturu

· Nodarbojieties ar savu mazuli, lai aizmirstos problēmas, kas uztrauc saistībā ar pārmaiņām ķermenī.

Kā kļūt par labu mammu? Uzzini psiholoģes Diānas Zandes seminārā!