Darba līgums ar stārķi

Darba līgums ar stārķi

05. Oct 2021, 06:12 DiānaS DiānaS

Beidzot ir pienākusi TĀ diena! :) Ir veiktas visas analīzes, pārbaudes un noteikts - manuprāt - pirmais svarīgais datums - olšūnu punkcija jeb OPU.

Mazliet atkāpe no procedūras dienas - jau iepriekš ar dr.Milleri bijām izrunājušas, ka man viņa jāinformē, kad sāksies MR, lai precīzi otrajā dienā, sāktu injekcijas. Jā, sākumā tas mani dikti biedēja, kā es pati sev varēšu iedurt vēderā?! Taču Klīinikas EGV virsmāsa Ilze - burvīga - visu sīki un smalki izstāstīja, parādīja. Pēc kādas nedēļas tika pievienoti vēl divi medikamenti. Noslēdzošā injekcija, kas procesus - folikulu augšanu - apstādināja, tika veikta divas dienas pirms OPU procedūras.

Procedūras dienā mums abiem vajadzēja ierasties Klīnikā EGV jau no paša rīta. Man jāsaka, ka pirmais stress pazuda brīdī, kad mūs sagaidīja smaidīga administratore. Aizpildījām dokumentus un mums tika ierādīta jauka un mājīga dienas stacionāra palāta.

Sekoja dr.Milleres vizīte, kurā vēlreiz tika pārrunāta procedūra, kā arī saruna ar ļoti foršu, humora pilnu anesteziologu. ;)

Pēdējie mierinošie vārdi un es ieslīgstu maigā miedziņā....es zinu, ka tajā brīdī visi manējie turēja īkšķus - cieši, cieši! 

Pēc neilga laika jau pamostos palātā, pirmais, ko pamanu -  mīļā vīra smaids, tad buča un atkal miedziņš. Pēc brīža jau klāt māsiņa ar gardām brokastīm (patiešām - tā putra bija ļoti garšīga)!

Ienāk dr.Millere un es gribu zināt tikai vienu - cik??? Cik to folikulu ir?

5 ! Tas esot labi, tā bija cerēts (es te atkal atgādinu, ka man jau tie 40, viss esot vecuma atbilstošā normā).

Īkšķus neviens atlaist nedrīkst (izņemot embriologus :)), tagad darbs viņiem. Ā, nu protams, es aizmirsu piebilst, ka no rīta "darbs" bija arī vīram, lai ar svaigu materiālu varētu " noslēgt darba līgumu ar stārķi" :)

Pirmās piecas dienas pēc apaugļošanas embriologi skatās, kā šūniņas dalās un vai procesi notiek. 

Vakarā man tika paziņots, ka apaugļoja 4, apaugļojās - 2! 

Ir pagājušas 5cas dienas....ir zināms, ka viens attīstās simetriski, pareizi, otrs -  asimetriski. Cerība ir uz vienu blastocistu....

Kā es jūtos? Savādi...Es NEKO ietekmēt nevaru. Tas ir milzīgs dabas brīnums, kam palīdz zinātne, lai sapnis piepildītos!

Un es ticu, ka VISS, kas notiek, notiek uz labu!

Mīlestībā - Diāna