Baha ziedi grūtniecības laikā un pēcdzemdību periodā

Baha ziedi grūtniecības laikā un pēcdzemdību periodā

10. Aug 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Gaidot mazuli, Baha ziedus var lietot tieši tāpat kā citos dzīves posmos. Vēl jo vairāk - tieši šajā dzīves posmā emocijas bieži sit augstu vilni, un iekšējais dvēseles miers ir dubultsvarīgs.

Anglijas Baha centra rekomendētajā grāmatā (P.M.Chancellor Illustrated Handbook of the Bach Flower Remedies) nodaļā par Baha ziediem grūtniecēm rakstīts: Vieglas un nesāpīgas dzemdības veicina tas, ja pati sieviete ir mierīga un jūtas laimīga. Daudzas sievietes pirms dzemdībām mācās atslābināties. Un šeit Baha ziedi var ļoti palīdzēt. Grāmatā stāstīts, ka sievietēm, kuras dažas dienas pirms noteiktā dzemdību termiņa un dzemdībās bija lietojušas Piecu ziedu formulu, parasti bija vieglas un maigas dzemdības, un pēc dzemdībām viņas ļoti ātri atguva spēkus.

Vācu ginekoloģes Dr. Dorotejas Štrukas (Dorothee Struck) novērojumi liecina, ka grūtniecības laikā visbiežāk tiek lietoti 11 Baha ziedi, kas atbilst noteiktam grūtnieces emocionālajam stāvoklim:

  • Larch – zema pašvērtība, šaubas: „vai būšu laba mamma?”,
  • Scleranthus – prieks mijas ar dusmām un neapmierinātību par grūtniecību,
  • Pine – vainas izjūta (kas var rasties kas var rasties pēc medikamentu lietošanas vai alkohola lietošanas pirmajās grūtniecības nedēļās),
  • Impatiens – aizkaitināmība un nepacietība,
  • Holly – dusmas un agresija,
  • Rock Water – augstas prasības pret sevi un stingri priekšstati par to, kā jānorit grūtniecībai,
  • Vervain – vēloties visu izdarīt labi, sieviete pārcenšas un vairs neapzinās savu spēju robežas,
  • Heather – neapzināta vēlme visu laiku būt uzmanības centrā, liels pļāpīgums,
  • Walnut – bailes no gaidāmajām pārmaiņām,
  • Mimulus – pārlieku liela jūtība pret dažādām smaržām un smakām, dažnedažādas, ar grūtniecību saistītas baiļu izpausmes.

Pirms dzemdībām sievietēm nereti raksturīgas pēkšņas šaubas par savām spējām: „es netikšu galā; piedzemdēt nav manos spēkos; no manis tiek prasīts pārāk daudz”. Šajā gadījumā palīdzēs Elm un Larch.

Dzemdībās ar izciliem panākumiem tiek lietota Piecu ziedu formula. Šī Baha ziedu kombinācija palīdz pārvarēt lielo satraukumu un nomierina. Pēc dzemdībām jaunajiem vecākiem ieteicami Baha ziedi Star of Bethlehem, kas palīdz pārvarēt dzemdību „šoku”, un Walnut, kas palīdz pielāgoties jaunajai situācijai un veiksmīgi uzsākt jauno dzīves posmu. Šos divus Baha ziedus iesaka pievienot arī jaundzimušā pirmajam vannošanas ūdenim (pāris pilienus no abām ziedu esencēm). Savukārt Olive palīdzēs jaunajai māmiņai pārvarēt nogurumu pirmajās dienās pēc dzemdībām un Mustard – trešās dienas skumjas.

Avots: bahaziedi.lv