26 nedēļas-noslēdzam otro trimestri

26 nedēļas-noslēdzam otro trimestri

11. Jul 2014, 10:57 Supersausins Supersausins

Topošā māmiņa tuvojas finiša taisnei un ar nepacietību gaida ierodamies šajā pasaulē savu bērniņu.
Drīz tavs mazulis būs klāt, attiecīgi – tev jāseko līdzi visām pārmaiņām, kas tevī notiek, daudz rūpīgāk.

Šādi iesākas 26nedēļas māmiņu kalendārā. Jā palēnām viss virzās uz noslēgumu un jau drīz es savu meitiņu varēšu turēt rokās.
Jau šajā nedēļā  noslēgsies mans otrais trimestris un ar paceltu galvu un smaidu sejā es iesoļošu TREŠAJĀ GRŪTNIECĪBAS TRIMESTRĪ.

"Cīņa ar DZELZI un CUKURU"!.
Cīņa ar šiem diviem "mošķiem" man nav nekas jauns ,jo gaidot Kristiānu arī ap šo laiku parādijās līdzīgas problēmas.
Jau no 22.nedēļas es cīnos ar šiem DZELZS UN CUKURA līmeņiem organismā. Lai arī pildu visus dakteres norādijumus -uzņemu dzelzi caur dažādiem produktiem, ko varu atrast gan dārzā, gan veikalā. Bet neiztikt arī bez tabletēm. Dzelzs līmenis vienalga negrib kāpties, kā es to vēlētos.
Tākā šajā grūtniecībā man kārojas saldumiņi un, protams, augļi tad arī ir rezultāts manās analīzēs uzrādīja manas našķēšanās slikto pusi- paaugstinātu cukuru, kas nepārstrādājas organismā, kā vajadzētu. Tā nu tagad man ir vairāk jāpavēro, ko es lietoju uzturā.
Bet ceru,ka drīz analīzes uzlabosies un es varēšu mierīgi izbaudīt atlikušo gaidību laiku.

"Kāpju uz svariem ar smaidu!""
Ja tavs uzturs ir sabalansēts, tad kopējais tava svara pieaugums tagad ir aptuveni 7,2-9,9kg.
Kaut arī man nav no lielajām apetītēm un vairāk kārojas augļi un saldumi mans svars tikai tagad ir sācis nākt klāt. Līdz 20. nedēļai es kritos un biju saniegusi mīnus astoņus kilogramus ,bet tagad pēc jaunākajiem rādītājiem  ir nākuši klāt tikai četri kilogrami. Es smaidu par šo mazo svara pieaugumu ,jo gaidot pirmdzimto dēliņu svars auga kā pupas pākstīs!

20140711105356-92564.jpg

"Emocijas un spēka izsīkums"!
Vienmēr esmu kaitinājusi citus par to, ka garstāvoklis mainās kā grūtniecei. Kad biju ar dēliņu gaidībās nebiju tik emocijām pārbagāta. Šķiet apkārtējiem tad bija lielāks emociju uzplūdums nekā man.
Šajā grūtniecībā esmu emocijām bagāta. Vienā brīdī varu smieties un priecāties ,bet nākamajā dusmoties uz visiem. Brīžiem savas emocijas es nevaru noturēt pie sevis ,un ja es būšu dusmīga uz kādu tad būšu, kā "pūķu mātīte.":D
Bet esmu ievērojusi ,ka mājas es kļūstu lēnāka un man ir mazāk spēka izdarīt visus vēlamos darbus. Lai arī vēlme ir izdarīt daudz ko, spēka ir maz un ja arī iesāku kaut ko darīt, nogurums pie manis ir ātri klāt.

Tā lūk es jūtos savā 26nedēļā. Priecājos par vasarīgo laiku un to kā mazā aug puncī un apglaimo mani ar saviem spērieniem.

20140711104803-10752.jpg
Sintija un punča īrniecīte